Νέα αναίσχυντη παρέμβαση της Eurostat για την «προστασία» της ΕΛΣΤΑΤ

Σε νέα εξωθεσμική και βαθιά αναίσχυντη παρέμβαση εναντίον της Ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησε η αμαρτωλή «Eurostat», (τα σκάνδαλα της οποίας κάποιοι δολίως ξεχνούν), καθώς εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν ο γενικός γραμματέας της Eurostat και οι πρόεδροι των εθνικών στατιστικών αρχών της Ε.Ε., μέσω του οποίου εκφράζουν την «βαθιά» τους «ανησυχία» για την διατήρηση της …. «ανεξαρτησίας» της ΕΛΣΤΑΤ.
H κατάφορη αυτή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη της Ελλάδας γίνεται για δεύτερη φορά από έναν Γερμανό κύριο ο οποίος επέβαλε τους δικούς τους όρους και το δικό του «modusoperandi» στην ΕΛΣΤΑΤ και τολμά να κάνει λόγο …περί «ανεξάρτητης» λειτουργίας!

Αυτοί που με ψεύδη και πλαστά δημοσιονομικά στοιχεία μας οδήγησαν στο έρεβος και στην καταστροφή, αυτοί είναι που τολμούν αναίσχυντα να παρεμβαίνουν….

Στην Ελλάδα μόνος ένας τόλμησε να κάνει λόγο για προστασία της δήθεν ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ από την «κακή» δικαιοσύνη και αυτός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που είναι λογικό να έχει ταραχθεί όσο και η Eurostat ύστερα από την ποινική δίωξη σε βάρους Γεωργίου για τα αίσχη που διαδραματίστηκαν με την ΕΛΣΤΑΤ και το «πειραγμένο» έλλειμμα!
Όπως αναφέρουν οι ανεκδιήγητοι τύποι της Eurostat, που δεν έχουν καν τολμήσει να απαντήσουν στην επίσημη ερώτηση που τους απέστειλε το Newsbombγια την πρώτη επαίσχυντη παρέμβασή τους, οι δικαστικές εξελίξεις για τον κ. Γεωργίου και η αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων «δύνανται να πλήξουν τόσο την ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών στοιχείων της χώρας, όσο και την ευρύτερη λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος στατιστικής».
«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των εθνικών δικαστικών αρχών και δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε μια εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Ωστόσο, ανησυχούμε ότι οι πολιτικές διαμάχες γύρω από την δίωξη του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (Αν. Γεωργίου) και η αμφισβήτηση των στοιχείων που έχουν ελεγχθεί για τη συμβατότητά τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία από την Eurostat, δείχνουν να αψηφούν τις κοινά συμφωνημένες ευρωπαϊκές διαδικασίες», υπογραμμίζουν.
 Παράλληλα, ισχυρίζονται, ότι η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων πραγματοποιείται με πολύ ακριβή πρότυπα, σε αυστηρό νομικό πλαίσιο ενώ η εξέτασή τους είναι ενδελεχής, πριν την τελική έγκρισή τους από τη Eurostat.
«Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας τη «βεβαιότητα της Eurostat ότι η χώρα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και του προσωπικού της από πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις». Δεν είχαν πει όμως το ίδιο όταν αποδείχτηκαν οι αναίσχυντες πολιτικές παρεμβάσεις Παπακωνσταντίνου στην ΕΛΣΤΑΤ. Ψέματα τότε …ψέματα σήμερα! ….Και τώρα δήθεν κόπτονται!

Σχόλια