"Ποιόν λαό αντιπροσωπεύουν τελικά αυτές οι παρελάσεις;"

Γράφει ο Πέτρος Κυριακίδης
Σε έναν μήνα από σήμερα, η Πατρίδα μας εορτάζει την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά κάτι θα λείπει από αυτήν την λαμπρή εκδήλωση. Κάτι που - ελέω μνημονίων και σκληρής λιτότητας - τείνει πλέον να εκλείψει οριστικά και με θλίβει βαθύτατα.
Κάθε χρόνο, Έλληνες μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να εορτάσουν τις Εθνικές Επετείους αυτού του τόπου οι οποίες συνοδεύονται από παρελάσεις σχολικών και στρατιωτικών τμημάτων.
Η απορία όμως που μου έχει δημιουργηθεί τα τελευταία έτη είναι η εξής: Ποιόν αντιπροσωπεύουν τελικά αυτές οι παρελάσεις (τουλάχιστον με τον τρόπο που πραγματοποιούνται);
Κατά κανόνα, η στρατιωτική παρέλαση είναι μία επίσημη τελετή κατά την οποία έχουμε δημόσια προβολή του έμψυχου αλλά και του άψυχου υλικού που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ομιλούμε δηλαδή για στελέχη - προσωπικό αλλά και για εξοπλισμούς αξίας πολλών εκατομμυρίων ¤. Μία παρέλαση αποσκοπεί αφενός στο να περάσει ένα μήνυμα ασφάλειας αλλά και υπερηφάνειας σε όλον τον Ελληνικό λαό και αφετέρου να δώσει και ένα "ηχηρό" μήνυμα σε όλους τους γείτονες - κυρίως τους κακόβουλους - για την περίπτωση που επιθυμήσουν να διαταράξουν την Εθνική μας Ασφάλεια. Εδώ και 3 χρόνια παρόλα αυτά, διαπιστώνουμε ότι πλέον δεν λαμβάνουν μέρος τα μηχανοκίνητα τμήματα παρά μόνον τα πεζοπόρα. Η δικαιολογία; "Αδυναμία στην εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλλίων". 

Ερωτώ λοιπόν τον κάθε υπεύθυνο για αυτήν την απόφαση: Προτού κοπούν οι χρηματοδοτήσεις για τις στρατιωτικές παρελάσεις, μερίμνησε κανείς ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στα προνόμια που απολαμβάνει η πολιτική ελίτ της χώρας; Προτού καθηλωθούν τα ¶ρματα μάχης και τα Πυροβόλα του ΕΣ στους όρχους, έχουν παρέδωσαν όλοι οι βουλευτές τα οχήματα που τους παρείχε δωρεάν το κράτος; Προτού πάψουν να σχίζουν τους αιθέρες τα υπέροχα μαχητικά μας αεροσκάφη, φρόντισε ο κ. Βενιζέλος να επιστρέψει το θωρακισμένο όχημα BMW αξίας 750.000¤ (το οποίο παρανόμως χρησιμοποιεί) στο Υπουργείο Οικονομικών; Γιατί συνεχίζει αυτό το άτιμο κράτος και επιδοτεί τα γραφεία και τις επικοινωνίες των βουλευτάδων μας από την στιγμή που τράβηξαν χειρόφρενο ακόμη και τα οχήματα τύπου 290GD (καναδέζες) ή τα φορτηγά Steyr; Υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι είναι συγκρίσιμο το κόστος μία παρέλασης η οποία τιμά και μνημονεύει τις Ιστορικές αναδρομές ενός τόπου, με το κόστος των προνομίων που έχει δημιουργήσει το αυτό το κλεπτοκρατικό σύστημα των πολιτικών; Για ποιά Εθνική Ασφάλεια διαβεβαιώνετε κ. κυβερνώντες από την στιγμή που παραδέχεσθε πως δεν υπάρχουν καύσιμα ακόμη και για ασκήσεις (πόσο μάλλον για παρελάσεις); Για ποιά αποτρεπτική ισχύ της χώρας κάνετε λόγο όταν πλέον οι μονάδες της ΠΑ αναζητούν καύσιμα με το σταγονόμετρο για να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντά τους στο Αιγαίο; Νομίζετε ότι οι "φίλοι" γείτονές μας στενοχωρέθηκαν με την τέτοιου βαθμού αποτρεπτική μας ικανότητα ενώ βλέπουν πως πλέον παρελαύνουν μόνο στρατιώτες και αξιωματικοί; Φτάνει τόση κοροϊδία κ. κυβερνώντες διότι γιγνώσκουμε ότι από την απαρχή της κρίσης δεν έχετε κάνει καμία υποχώρηση στα προνόμιά σας. Εάν εσείς θέλετε έναν στρατό ο οποίος δεν θα μπορεί να κινήσει τα οχήματά του για μία ολιγόωρη εκδήλωση, τότε είμεθα απέναντί σας. Οι Έλληνες θέλουμε να ξαναδούμε τα άρματα και τους εξοπλισμούς που έχουμε πληρώσει, να είναι και πάλι έξω στους δρόμους και να κάνουν παρέλαση τιμώντας τους Ήρωες και το παρελθόν αυτής της Ελλάδος. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν πίσω την χαμένη τους αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που τους αρμόζει, διότι κάποιοι φροντίσατε ώστε όλα αυτά θα εξαφανισθούν. Αρκετά έχει τραβήξει το σχοινί με του Πατριδοκάπηλους και τους Εθνοπροδότες που κατέκλεψαν αυτόν τον τόπο και τον έκαναν έρμαιο μιας ξένης τρόικας που έρχεται εδώ σεινάμενη λυγάμενη κάνοντας αυστηρές υποδείξεις στους τομείς των δαπανών. Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω ακόμη και το τελευταίο στοιχείο Εθνικής Υπερηφάνειας και Αξιοπρέπειας, από αυτούς που μεθοδευμένα μας το υπέκλεψαν. Αυτό αξίζει ως ελάχιστος φόρος Τιμής στον κάθε πεσόντα μαχητή που έπεσε στο καθήκον παλεύντας για μία καλύτερη Ελλάδα. petroskiriakidis@gmail.com

Σχόλια