ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ! Παίρνουν πίσω την “δημιουργική λογιστική” με νέα ανακοίνωση!

olympiada

Μόλις χθες γράψαμε: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα ψέμματα του κ. Στουρνάρα για το πρωτογενές πλεόνασμα!

Σε διορθωτική ανακοίνωση διά χειρός Σταϊκούρα, το υπουργείο παίρνει πίσω το πόνημα “δημιουργικής λογιστικής” και παραδέχεται αυτά που αποκαλύψαμε χθες:

“…το ταμειακό αποτέλεσμα σε μη ενοποιημένη βάση που αναφέρεται στο εν λόγω Δελτίο Γενικής Κυβέρνησης διαφέρει από το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καθώς για τον υπολογισμό του τελευταίου γίνονται οι παρακάτω προσαρμογές:

1. Η ενοποίηση των τόκων που αφορούν σε πληρωμές κατά το PSI στους ΟΚΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
2. Οι προσαρμογές, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών (ESA95), προκειμένου να μετατραπεί το ενοποιημένο ταμειακό έλλειμμα σε δεδουλευμένη βάση. Οι προσαρμογές αυτές αφορούν σε:
  • χρονικές ανακατανομές συναλλαγών από έτος σε έτος σύμφωνα με τη μεθοδολογία του ESA95 (φορολογικά έσοδα, κλπ), ώστε έσοδα και δαπάνες να καταγράφονται στο έτος που δημιουργούνται, και
  • μεθοδολογικές προσαρμογές μέσω συγκεκριμένων λογιστικών χειρισμών διαφόρων μεγεθών και συναλλαγών, σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat (π.χ. προσμέτρηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων -accounts payable- στο έλλειμμα).”

Το θέμα είναι πως επιτρέπεται στον κάθε κύριο Στουρνάρα να αναβιώνει τα φαντάσματα του σημητισμού που εκτός από τον διασυρμό της χώρας, τα πληρώσαμε χρυσάφι στις μίζες των συμβούλων τύπου Goldman Sachs. Πως είναι δυνατόν σε μία κατάσταση πλήρους πολιτικής απαξίωσης να επιστρατεύονται μέθοδοι Σημίτη για επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες. Και η διαπλοκή να χειροκροτά χωρίς να αντιλαμβάνεται το χάος που είναι προ των πυλών…

Σχόλια