Μπερσάνι: Ψηφίστε με να μην καίτε ξύλα όπως οι Έλληνες...

Μετά τον Μάριο Μόντι που προέτρεψε τους Ιταλούς να τον ψηφίσουν για να μην καίνε ξύλα για να ζεσταθούν όπως οι Έλληνες, και ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως παράδειγμα προς αποφυγή με στόχο να κερδίσει ψήφους.
Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd), κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας του στη Ρώμη,
πριν από τις εκλογές της Κυριακής και της Δευτέρας, επιτέθηκε στον ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ιταλία οικονομικά είναι να βγει από το ευρώ.
“Πού θέλουμε να φτάσουμε αυτή τη δυσαρέσκεια και αυτή την διαμαρτυρία; Να βγούμε από το ευρώ; Ναι, αλλά έτσι θα καταντήσουμε σαν την Ελλάδα. Και όχι σε έξι μήνες, αλλά αύριο το πρωί”, είπε ο Μπερσάνι.
Όπως δήλωσε μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος των υποστηρικτών του: “Εμείς προσπαθούμε να κλείσουμε μια εικοσαετία που αφήνουν πίσω τους βαθιές πληγές”.
Όσο για το άνοιγμα που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό στον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, με τον οποίο ενδέχεται να αναγκαστεί να “συμπράξει” στη Γερουσία, μίλησε σε πιο ήπιους τόνους λέγοντας “με τον Μοντι κρατήσαμε τον λόγο μας, υπήρξαμε τίμιοι μέχρι την τελευταία ημέρα. Αν το αναγνώριζε κατά καιρούς… το λέω έτσι απλά”. 

Σχόλια