Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής οικονομίας;

olympiada

Στην συνέντευξη του στην Καθημερινή ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας, αφού στέλνει τον Παπανδρέου στο …ειδικό δικαστήριο, προσπαθεί να ψελλίσει κάποιες απίστευτες δικαιολογίες για να τεκμηριώσει την δημοσιονομική εκτροπή που καταλόγισε στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Τι λέει λοιπόν; Ότι ο Καραμανλής φταίει γιατί σε 6 χρόνια, προσέλαβε 100,000 δημοσίους υπαλλήλους και αύξησε κατά 80% την μέση σύνταξη!

Είναι ν’ ανησυχεί κανείς που ο κύριος Στουρναρας, υποστηρίζοντας τέτοια πράγματα παραμένει στο τιμόνι της Εθνικής οικονομίας.

Για τις προσλήψεις: Προφανώς ο κύριος Στουρνάρας συνυπολογίζει και τους 35,000 από τους 75,000 που κληρονόμησε ο Καραμανλής σε καθεστώς ομηρίας από τον Σημίτη, οι οποίοι έπρεπε να είχαν ήδη διοριστεί βάσει της κοινοτικής οδηγίας του 1999! Μα δεν το ξέρει ο κύριος Στουρνάρας ότι μετά από διαπραγμάτευση με την Κομισιόν το δημόσιο “γλίτωσε” 40,000 ομήρους του Σημιτισμού και προσέλαβε μόνο 35,000 χαμηλόμισθους που μάλιστα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

Εάν λοιπόν αφαιρέσουμε τους 35,000 του …σημιτισμού, απομένουν 65,000 Καραμανλικές προσλήψεις για 6 χρόνια! Δηλαδή λιγότερες από 11,000 ΜΟ ετησίως! Μπορεί να μας πει ο κύριος Στουρνάρας τον μέσο όρο επί Σημιτισμού; Μήπως ήταν υπερδιπλάσιος;

Εάν μάλιστα βάλουμε και το πανηγύρι των ΔΕΚΟ που έμπαιναν οι εκσυγχρονιστές από τα πορτοπαράθυρα, τότε το μέγεθος τριπλασιάζεται. Και δεν μιλάμε για μισθούς πείνας, αλλά για Golden Boys που ρήμαξαν την χώρα με συμβάσεις τύπου ΟΤΕ.

Εκτός εάν ο κύριος Στουρνάρας δεν ήθελε να αντικατασταθούν οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί που έβγαιναν στην σύνταξη, αφού αυτές ήταν οι προσλήψεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Πάμε τώρα στην αύξηση κατά 80% της μέσης σύνταξης. Για πείτε μας κύριε Στουρνάρα, όταν τα 290 Ευρώ τα κάνεις 464, που ακριβώς πηγαίνουν; Στην Ελβετία όπως τα δισεκατομμύρια που έβγαζαν με κουβάδες κάποιοι ομογάλακτοι σας εκσυγχρονιστές; Ή μήπως έμεναν στην τοπική αγορά με ευεργετικές συνέπειες την στιγμή που η παγκόσμια κρίση επέβαλλε τέτοιες παρεμβάσεις για να μην καταρρεύσει η πραγματική οικονομία; ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ σε εισοδήματα που αποδεδειγμένα μένουν στην χώρα;

Αν αυτές του οι αιτιάσεις δεν γίνονται χάριν λαϊκισμού, τότε ο άνθρωπος είναι άκρως επικίνδυνος και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.

Σχόλια