Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα και αστροναύτης ο Χατδηδάκης...

Χρηματοδοτεί διαστημόπλοιο ο Χατζηδάκης!
Μπορεί τα κονδύλια του ΕΣΠΑ το υπουργείο Ανάπτυξης να τα απορροφά λειψά και αγκομαχώντας, χρηματοδοτεί όμως την κατασκευή αεροπλάνων και διαστημοπλοίων με ποσά που ξεκινούν από 20.000 ευρώ και φτάνουν τα 300.000.

Δεν είναι αστείο, είναι αλήθεια, και το σκέφτηκαν οι γραφειοκράτες του υπουργείου Ανάπτυξης, που πρόσφατα δημοσιοποίησαν έναν κατάλογο με 500 επαγγέλματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ με 456.000.000 ευρώ.

Βέβαια, θα σκεφτεί τώρα κάποιος καλοπροαίρετος, «τι μπορεί να ερευνηθεί» ακόμα και με 300.000 (!) που να αφορά την τεχνολογία των διαστημοπλοίων ή των αεροσκαφών. Προφανώς οι συντάκτες του προγράμματος βρίσκονταν σε vertigo όταν έγραφαν τη συγκεκριμένη λέξη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.
Εκτός και αν είχαν στο μυαλό τους να χρηματοδοτήσουν πλαστικά μοντέλα αεροσκαφών ή διαστημοπλοίων, τα οποία μετά θα ήταν δυνατό να πωληθούν στα ειδικά μαγαζιά της οδού Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός πάντως από διαστημόπλοια και αεροσκάφη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχορηγεί και την κοπή νομισμάτων... Εντυπωσιακό και αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι το εκδοτικό προνόμιο (τύπωση χρήματος) στην Ευρώπη το έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Και σίγουρα δεν εννοεί το υπουργείο Ανάπτυξης να επιχορηγήσει την ΕΚΤ για κοπή νομισμάτων. Αρα οι μόνοι που ίσως θα ενδιαφέρονταν να επιχορηγηθούν είναι οι «παραχαράκτες», μια δουλειά που έχει πέραση στην Ευρώπη, καθώς ανέρχονται σε εκατομμύρια τα πλαστά ευρώ που κυκλοφορούν.
Είναι απορίας άξιον αν ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είδε καθόλου τους σχετικούς πίνακες (με τα προς επιχορήγηση επαγγέλματα) προτού δημοσιοποιηθούν. Δεν μπορεί να τους είδε και να επέτρεψε να κυκλοφορήσουν με τέτοιου είδους αεριτζίδικες επιδοτήσεις.
Αν πάλι δεν τους είδε, έχει ευθύνη γι' αυτό που κυκλοφόρησε. Πάντως πολλοί γελάνε με τη χοντρή γκάφα του υπουργείου Ανάπτυξης που «ένιωσε» μάλλον ξαφνικά σαν να είναι υπουργείο στις ΗΠΑ.
Επίσης ο κατάλογος επιδοτεί και το επάγγελμα του χρονομέτρη και όλοι αναρωτιούνται τι θέλει να μας πει ο ποιητής υπουργός... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.