Ποια νοσοκομεία της Αττικής συγχωνεύονται

Μικρές αλλά κομβικές αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής υλοποιεί το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ), με την αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
 Παράλληλα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Παραρτήματος μετακινείται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
όπου και θα στελεχώσει την αντίστοιχη μονάδα  η οποία μέχρι τώρα παρέμενε κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το υπόλοιπο προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι κλινικές και τα τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου νοσοκομειακού συγκροτήματος «Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο– Πολυκλινική». Σε περίπτωση που υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού θα μεταφερθούν σε άλλες μονάδες υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής.
«Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4, αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι
Για υποβάθμιση της Πολυκλινικής έκανε λόγο η  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή την ανακοίνωση των συνενώσεων τμημάτων και των μετακινήσεων προσωπικού στην Πολυκλινική, τον «Ευαγγελισμό» και το «Γεννηματάς».
 «Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 κλίνες νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού. Μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με 3μηνες μετακινήσεις αρχικά» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. 

Σχόλια