Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Στο πάτο τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν τον Ιανουάριο οι εισπράξεις από φορολογικούς ελέγχους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Διενεργήθηκαν 1.484 έλεγχοι για ΦΠΑ και 172 για παρακρατούμενους φόρους, ήτοι συνολικά 1.656 έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν 36,2 εκατ. ευρώ φόροι και πρόστιμα από ΦΠΑ και 3,7 εκατ. ευρώ φόροι και πρόστιμα από παρακρατούμενους φόρους.

Συνολικά από τα 40 εκατ. ευρώ φόρων και προστίμων εισπράχθηκαν μόλις 8 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 20,05% ή μόλις 1 στα 5 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως 1 στους 4 υπόχρεους σε δήλωση ΦΠΑ δεν υπέβαλε δήλωση τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφωθούν τον Ιανουάριο στα 1,54 δισ. ευρώ, όταν ο μηνιαίος στόχος ήταν 1,709 δισ. ευρώ.

Από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης η Κυβέρνηση εκτιμούσε τον Ιανουάριο έσοδα 993 εκατ. ευρώ και τελικώς εισέπραξε 699 εκατ. ευρώ, αφού το πετρέλαιο είναι σαν είδος πολυτελείας.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.