Πάνος Καμμένος: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορέσουν να πάρουν στην πλάτη τους τη μεγάλη ευθύνη της πορείας της χώρας.

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε από την Καβάλα η πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το ιδρυτικό συνέδριο, με το πρώτο προσυνέδριο του Κινήματος που είχε ως θέμα «Πλουτοπαραγωγικές πηγές-ΕΟΖ».
Το προσυνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 πολιτευτών και μελών Συντονιστικών Επιτροπών, από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Την έναρξη έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.
Προήδρευσε η Βουλευτής Σερρών του Κινήματος και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Κεντρικοί εισηγητές ήταν η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Ενέργειας Ραχήλ Μακρή και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Εθνική Αναδημιουργία» καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνος Ουζουνίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Σταυρούλα Ξουλίδου και Γαβριήλ Αβραμίδης.


Στο πλαίσιο συμμετοχής κινημάτων στα προσυνέδρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παραβρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος.

Την προσυνεδριακή διαδικασία τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής και ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλειος Ξουλόγης

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε της Καβάλας, κύριε Σιμιτσή,

Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Παγγαίου, κύριε Ξουλόγη,
Φίλοι συνάδελφοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

Αγαπητέ πρόεδρε του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλε,

Μέλη των συντονιστικών, συνιδρυτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα, είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, μια στιγμή που περιμέναμε όλοι εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο, από τη 16η Φεβρουαρίου που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το Κίνημα των πολιτών που ξεκίνησε από το διαδίκτυο, κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο ως Κίνημα, ως κόμμα που εξετέθη στις επόμενες εκλογές.

Είναι ιδιαίτερη στιγμή, γιατί τώρα πια, μετά από τη μεγάλη μάχη χαρακωμάτων που δώσαμε στις εκλογές του Μαΐου και στις εκλογές του Ιουνίου, μετά από τις τεράστιες μάχες που δώσαμε μέσα στο Κοινοβούλιο, μετά από τη μάχη που έδωσαν όλες μας οι Συντονιστικές Επιτροπές, σε όλη την Ελλάδα, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς γραφεία, χωρίς προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταφέραμε να ξεκινήσουμε τις προσυνεδριακές μας διαδικασίες, ώστε να αποφασίσουν πια οι πολίτες, εσείς, το πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να εκλέξουμε όλες τις δομές, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορέσουν να πάρουν στην πλάτη τους τη μεγάλη ευθύνη της πορείας της χώρας. Στο Συνέδριο αυτό, που η Εθνική μας Αντιπρόταση, η μόνη κυβερνητική πρόταση που κατατέθηκε και δεν ανετράπη μέχρι σήμερα, θα διαμορφωθεί με τις εισηγήσεις των μελών μας αλλά και με τις εισηγήσεις των πολιτών, απ’ όπου και αν ανήκουν, προκειμένου να γίνει η κυβερνητική πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Μια πορεία δύσκολη, μια πορεία που συναντήσαμε το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει συναντήσει ποτέ εκλεγμένο κόμμα από τα οργανωμένα συμφέροντα, μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχει απόλυτα η Τρόικα.

Ήρθε η ώρα πια όπου θα προχωρήσουμε με τα 16 προσυνέδρια στο να θωρακίσουμε τη στρατηγική μας για το αύριο. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να συμμετέχουν στις διαδικασίες όλα εκείνα τα κινήματα πολιτών, όλες εκείνες οι ομάδες οι οποίες συγκρούστηκαν και συγκρούονται με την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική που ο ίδιος ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχθές ονόμασε λάθος, λες και το λάθος διορθώνεται με μία μόνο συγγνώμη, που ούτε αυτή δεν είπαν.

Θα πρέπει αυτό να το πουν στις 3.500 οικογένειες εκείνων που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν αυτό το λάθος, θα πρέπει να το πουν στους 1.850.000 ανέργους, οι οποίοι από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο και έχουν να αντιμετωπίσουν την οικογένειά τους αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και τη φτώχεια, την πείνα, έχουν να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση. Το λάθος αυτό έκανε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες, αλλά και μεγάλες σε όλη την Ελλάδα να κλείσουν.

Αυτή η λάθος πολιτική μοιάζει με τη λάθος συνταγή που έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός πριν υποκύψει στα μνημόνια και στην ξένη Τρόικα. Εμείς δεν λέμε ότι έκαναν λάθος, εμείς λέμε ότι διέπραξαν έγκλημα έναντι του ελληνικού λαού και τα εγκλήματα τιμωρούνται, δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος.

Και δεν αρκεί βέβαια μόνο η τιμωρία γιατί αργά ή γρήγορα από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από τον ελληνικό λαό θα τιμωρηθούν, αυτό που έχει τώρα ανάγκη ο ελληνικός λαός είναι η πρόταση και η έξοδος από αυτή την ξένη κατοχή. Και τη λέω κατοχή, γιατί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπουργοί οι οποίοι να κουμαντάρουν τα υπουργεία τους. Υπάρχουν επίτροποι ξένων χωρών και όχι συμμαχικών δυνάμεων όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μίας Τρόικας που εκτελεί τις εντολές των δανειστών, που εντέλλουν τον υπουργό να κάνει συγκεκριμένη πράξη ή εντέλλουν τον υπουργό να υπογράψει ή να μην υπογράψει μια απόφαση που αφορά ένα εθνικό κυρίαρχο κράτος.

Η Βουλή έχει καταργηθεί, δεν απαντά πια η κυβέρνηση στις ερωτήσεις που καταθέτουμε, δεν απαντά πια ο πρωθυπουργός όταν τον ρωτάμε στο Κοινοβούλιο. Είναι πρωτοφανής αυτή τη στιγμή η παραβίαση και η αναστολή διατάξεων του Συντάγματος. Η νομοθετική εργασία δεν γίνεται όπως προβλέπει το σύνταγμα της Ελλάδας και ο κανονισμός της Βουλής. Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίζει το υπουργικό συμβούλιο έρχεται μετά από 40 μέρες να νομοθετήσει η Βουλή και να νομοθετήσει τι; Να νομοθετήσει αντίθετα με το Σύνταγμα και αντίθετα με την αρχή της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας.

Σε αυτή λοιπόν την κατοχή εμείς αναδιοργανωνόμαστε, εμείς τώρα ξεκινάμε να μετατρέψουμε το Κίνημα αυτό των πολιτών σε ένα οργανωμένο Κίνημα που θα αποτελέσει τη μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη, που θα αναλάβει το μέλλον του τόπου και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να φέρουμε κοντά μας όλους και όλες όσους μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε άλλους χώρους, να έρθουν και να πλαισιώσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κάποιοι διατηρώντας την αυτονομία τους. Η συνεργασία με το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Δημαρά απέδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί, ότι μπορούμε να βρούμε κοινά. Η συνεργασία με τους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με τον Νότη Μαριά, έδειξε ότι μπορούμε να δεθούμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.

Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος έχουν πέσει. Αυτή τη στιγμή συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Αριστερά. Οι παλιοί αντίπαλοι χειροκροτούν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί σέρνονται στην ποδιά του Ράϊχενμπαχ και της Μέρκελ, δίνει ο ένας ασυλία στον άλλο για κακουργηματικές πράξεις. Τολμούν ακόμα να αμφισβητήσουν και πράξεις που οι ίδιοι έχουν υπογράψει. Μιλώ για την παραβίαση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η οποία απεδείχθη από τη Δικαιοσύνη ότι έγινε προκειμένου να μπούμε στο μνημόνιο, και βλέπουμε τον κ. Σαμαρά σήμερα να «αδειάζει» την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και να παίρνει τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου, να «αδειάζει» την κυβέρνηση Καραμανλή.

Εμείς λοιπόν καλούμε όλους τους πατριώτες, ανθρώπους που προέρχονται από την Κεντροδεξιά, που πίστεψαν στα οράματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Ευρώπης των εθνών-κρατών, της Ευρώπης εκείνης που ισότιμα τα μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης θα αποφασίζουν για το μέλλον της ηπείρου, αλλά κρατώντας την εθνική τους κυριαρχία. Θα τους θυμίσω ότι στην
ιδρυτική διακήρυξη που υπέγραψε τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Χαλκιδική έλεγε ότι καταργούνται τα παλιά στερεότυπα Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς. Θα τους θυμίσω ότι όταν συγκρούστηκαν για εθνικά θέματα έφυγε από το ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους πολίτες που προέρχονται από το Πατριωτικό Κέντρο που συνέθλιψαν οι μυλόπετρες της μεταπολίτευσης, τις δυνάμεις της Ενώσεως Κέντρου που πάντα είχε έναν πρωτεύοντα ρόλο μέσα στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Καλούμε τους πολίτες εκείνους που πίστεψαν στο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όταν μίλαγε ακόμα για εθνική κυριαρχία, όταν μίλαγε για λαϊκή κυριαρχία, στο ΠΑΣΟΚ εκείνο που ο στήριξε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αναδεικνύοντας το ποντιακό ζήτημα, στο ΠΑΣΟΚ εκείνο το οποίο προέτασσε την πατρίδα, δημιουργώντας θεσμούς όπως η παλλαϊκή άμυνα με τον στρατηγό Ματαφιά στη Μυτιλήνη, σε εκείνους τους πατριώτες που δεν ακολούθησαν την παράδοση του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη και από τον κ. Πάγκαλο, σε εκείνους τους πολίτες που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πίστεψαν ότι θα πρέπει τη σημαία από τα Ίμια να την πάρει ο αέρας όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος, έχοντας τρεις νεκρούς αξιωματικούς, τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση και τον Γιαλοψό.

Καλούμε και τους πατριώτες εκείνους που προέρχονται από την Πατριωτική Αριστερά, από εκείνες τις δυνάμεις που στο παρελθόν, όταν χρειάστηκε η πατρίδα να ενωθούμε, ενωθήκαμε.

Και να θυμίσω ότι στον Γοργοπόταμο για να αντιμετωπίσουμε τους Γερμανούς ενώθηκαν τότε οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και καταφέραμε πλήγμα. Ένα τέτοια Εθνικό, Απελευθερωτικό Μέτωπο πρέπει τώρα να συγκροτηθεί. Να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις αντίστασης απέναντι στη ξένη κατοχή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ζητάμε να διαχωρίσουμε τους Έλληνες και να φέρουμε τον εμφύλιο σπαραγμό, ζητάμε να ενωθούμε οι Έλληνες για να διώξουμε την ξένη κατοχή. Να δώσουμε τα χέρια μας στο μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο, να δούμε αυτά που μας ενώνουν και να προχωρήσουμε μαζί στο αύριο.

Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή χτίζεται μια προσπάθεια δημιουργίας δυο εξτρέμ, τα οποία θα φοβίσουν τους πολίτες και θα τους διαμοιράσουν. Από τη μια μεριά έχουμε το φαινόμενο της δημιουργίας ενός νέου νεοναζιστικού κινήματος στην Ελλάδα και θα πρέπει να θυμηθούμε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο έχει χυθεί αίμα από τους Γερμανούς ναζιστές που κατέσφαξαν τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτή είναι η χώρα της Δημοκρατίας, είναι η χώρα του πολιτισμού.

Βεβαίως η δημιουργία τέτοιων φαινομένων εξυπηρετεί την Τρόικα, γιατί αυτοί υπουργοποίησαν τους παλιούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση Παπαδήμου, δίνοντας άλλοθι για να φτιάξουν τον «μπαμπούλα» που θα είναι απέναντι από τους υπόλοιπους, δηλαδή τις δυνάμεις του μνημονίου. Και δεν μας υπολόγισαν, υπολόγισαν όμως λάθος. Γεννηθήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και «τουμπάραμε» τη μεταπολίτευση. Πήραμε ένα ποσοστό που δεν το πίστευε κανείς. Υπολόγισαν λάθος, γιατί νόμιζαν ότι με τα πληρωμένα, υπό κατάρρευση και χρεοκοπία δημοσιογραφικά συγκροτήματα, τα οποία την ίδια στιγμή μπαίνουν στο άρθρο 99, όπως ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, την ίδια στιγμή κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πάρουν από τους τραπεζίτες χρήματα και να ρίχνουν τόνους λάσπης. Αντέχουμε στη λάσπη, ελάτε, είμαστε εδώ. Θα σας τσακίσουμε και εσάς και τα αφεντικά σας. Είμαστε δυνατότεροι από το χρήμα, είμαστε δυνατότεροι από τα συμφέροντα, είμαστε ο ελληνικός λαός που ενωμένος δεν θα πέσει στον εμφύλιο σπαραγμό και στη διχόνοια.

Στηριγμένοι στις πανάρχαιες αξίες του Ελληνισμού, έχοντας απίστευτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ελληνικού λαού, πιστεύοντας στις αρχές της Ορθοδοξίας, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί με μια αδιαπραγμάτευτη θέση, την ισότιμη οργανωτικά και αυτόνομη ιδεολογικά συστράτευση κάθε αντιμνημονιακής κίνησης και κινήματος στο Πατριωτικό Δημοκρατικό Τόξο.

Σας καλούμε όλους να έρθετε να συστρατευθείτε μαζί μας.

Ο τακτικός στόχος μας είναι η καθημερινή, η ανελέητη και η ανυποχώρητη πολιτική αντιπαράθεση του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου με τις ανήθικες και παράνομες πολιτικές του μνημονίου. Για κάθε μια θέση εργασίας που χάνεται, για κάθε μια επιχείρηση που κλείνει, για κάθε άνεργο που βλέπει το όνειρο της ζωής να χάνεται, για κάθε κερδοφόρα δημόσια πλουτοπαραγωγική πηγή που εκποιείται, για κάθε παιδί που πεινάει, οι δυνάμεις του μνημονίου θα πρέπει από εδώ και πέρα να πληρώνουν με το πιο βαρύ, το πιο σκληρό, το πιο οδυνηρό για αυτές πολιτικό τίμημα. Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει και λειτουργεί η πατριωτική κοινωνική ασπίδα, αυτή η ασπίδα που δημιουργούμε με τα συνέδριά μας.

Επιλέξαμε να είμαστε εδώ στην Καβάλα, στο πρώτο προσυνέδριο, για πολλούς λόγους, με θέμα πρώτα από όλα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αλλά και τις ΕΟΖ, τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δηλαδή. Στην πρώτη φάση του συνεδρίου μας που θα αρχίσει με τους εισηγητές και στη δεύτερη φάση με τα οργανωτικά θέματα, το ιδεολογικό και το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα με τις δομές του κινήματος.

Γιατί επιλέξαμε την Καβάλα; Διότι η Καβάλα είναι το απόλυτο παράδειγμα ότι κάποιοι έχουν ως στόχο να πάρουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Εδώ είναι η απόδειξη ότι ενώ αποφάσισαν να φύγουν εκείνοι που εκμεταλλεύονταν τον Πρίνο, οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL απέδειξαν ότι συνεχίζουν κάθε μέρα χωρίς μέσα, μόνοι τους, να βγάζουν 2000 βαρέλια πετρέλαιο. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι η επίθεση που γίνεται στη χώρα γίνεται γιατί θέλουν οι δανειστές να κατασχέσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κύριος στόχος είναι πρώτα από όλα να ελέγξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, το οποίο τόλμησαν μέχρι πριν από δυο χρόνια να αμφισβητούν. Αμφισβήτησαν την ύπαρξή του με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα βλέπουμε ότι ακόμα και οι δανειστές, οι τοκογλύφοι που βάζουν τα πανωτόκια στον ελληνικό δανεισμό, η Deutsche Bank, μιλάει για εκατοντάδες δισεκατομμύρια φυσικού πλούτου που βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα. Στη νότιο Κρήτη, στο Ιόνιο, στην Καβάλα, στη Λαδόξερα. Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου σε κανέναν τοκογλύφο, δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση.

Είναι παράδειγμα το τι συνέβη στην Καβάλα όταν βλέπουμε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης και των δανειστών είναι να μην προχωρήσει καμία εκμετάλλευση. Από το 2010 περιμένουν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της εταιρείας να υπογράψει ο υπουργός ένα τυπικό έγγραφο, προκειμένου να αρχίσουν οι απαντλήσεις σε περιοχές που έχει βρεθεί πετρέλαιο. Γιατί; Γιατί ο σκοπός τους είναι η παράδοση στους δανειστές. Είναι ξεκάθαρο ότι έφτασαν σε σημείο ακόμα να ανατρέψουν και όλους τους διαγωνισμούς, βάζοντας ένα φόρο της τάξεως του 31% για να αποτρέψουν οποιονδήποτε επενδυτή θέλει να έρθει εδώ, προκειμένου να συμμετέχει, έντιμα και καθαρά, με το εθνικό ποσοστό που πρέπει να παίρνει αν οφείλεται σε συνεργασία διεθνούς εταιρείας και προκειμένου όλα αυτά, έχοντας εξαθλιώσει τους Έλληνες, να παραδοθούν μέσω του αγγλικού δικαίου.

Εμείς λέμε ναι στην αναγνώριση της ΑΟΖ υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα εξαιρεθεί καμία περιοχή, όλος ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος θα περιλαμβάνεται, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε να γίνει καμία κίνηση από τη στιγμή που έχουν περάσει στους τοκογλύφους και στους δανειστές ως εγγύηση τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η Καβάλα σαν μια πόλη που ζει την ανεργία, σαν μια πόλη που ενώ μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα βλέπουμε αυτή τη στιγμή με πολιτικά εργαλεία να απειλείται. Απειλείται το λίπασμα γιατί η ΔΕΠΑ θέλει να διασφαλίσει την έξοδο προς τη θάλασσα για να κάνει μονάδες στο μέλλον, στον μελλοντικό αγοραστή, χωρίς να λέει ποια είναι η πραγματική αξία αυτών των επιχειρημάτων.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το ίδιο ακριβώς όμως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Ξέρουμε και είπαμε πριν από τις εκλογές, πολύ πριν από τις εκλογές ότι ο σκοπός τους είναι να εξαθλιώσουν την ελληνική οικογένεια. Η βαριά φορολογία που μπαίνει μέρα με την ημέρα δεν έχει σκοπό να πάρει έσοδα. Η βαριά φορολογία σε συνδυασμό με τη μείωση μισθών και συντάξεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τα δισεκατομμύρια φεύγουν στην Ελβετία για να τα πάρουν οι κολλητοί τους εν συνεχεία που θα αγοράζουν τα κατασχεμένα σπίτια, οδηγεί στην κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας. Πάνε να πάρουν το κεραμίδι από τον Έλληνα, πάνε να μας κάνουν ενοικιαστές στα σπίτια μας.

Δεν μπορεί κανείς να πληρώσει πια. Και αν κάποιος μπορεί φέτος, σε έξι μήνες θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο καιρό θα είναι οι εισπρακτικές εταιρείες στα σπίτια μας. Τους λέμε λοιπόν ότι εμείς θα προστατεύσουμε κάθε ελληνική οικογένεια που βρίσκεται κάτω από την απειλή των δανειστών. Θα βρισκόμαστε σε κάθε σπίτι που θα μπαίνει ο κλητήρας, γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο έλληνας πολίτης σε αυτά τα χαράτσια. Θα βρισκόμαστε δίπλα στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στον άνεργο, στον μικρομεσαίο επαγγελματία. Θα δημιουργήσουμε το μεγάλο Πατριωτικό Μέτωπο τη μεγάλη Δημοκρατική και Πατριωτική ασπίδα.

Καλή αρχή του συνεδρίου.

Σας ευχαριστώ πολύ.»


Σχόλια

  1. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ Ο ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΧΑΙΚΑΛΗ, ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΑ,ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ,ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ ΔΗΜΑΡΑ ,ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, ξέχασες τον λαρισαίο blogger Μπάμπη ....
      Τον ειδικό αναλυτή σε θέματα οικονομίας, παιδείας, εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και οτι άλλο θέλεις.
      Ουδεν πρόβλημα άλυτον για τον Μπάμπη.

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ...ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς !!!! υπάρχεις εσύ που είσαι ΣΟΒΑΡΟΣ .....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.