Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός περιορίζει την παροχή αίματος προς την Ελλάδα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών


Το ελβετικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού λέει ότι, κόβει την προσφορά του αίματος από δότες στην Ελλάδα, επειδή η χώρα δεν έχει πληρώσει τους λογαριασμούς στην ώρα τους.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας μετάγγισης του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού », λέει ο αριθμός των πακέτων αίματος που παραδίδεται στην Ελλάδα θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε 14.000 μέχρι το 2020.


Ο Rudolf Schwabe επιβεβαίωσε την Τρίτη ελβετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Ελλάδα είχε χρέη πολλών εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από το παρελθόν.
Τα εν λόγω χρέη έχουν αποπληρωθεί, αλλά ο Schwabe λέει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SRC έλαβε την απόφαση να περιορίσει το οικονομικό ρίσκο.
Το ελβετικό αίμα που αποστέλλεται στην Ελλάδα προέρχεται από αχρησιμοποίητα αποθέματα έκτακτης ανάγκης. Βοηθά στην υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα που προκαλείται από την επικράτηση της μεσογειακής αναιμίας (θαλασσαιμίας), μια γενετική διαταραχή που οι φορείς χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.