Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Η στρατηγική του μόνο "εξυγίανση, εξυγίανση, εξυγίανση".. οδηγούν τις κοινωνίες και οικονομίες στη λιτότητα

Σε ομιλία του στο London School of Economics, ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο οι πληγείσες από την κρίση χώρες να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους.
«Θεωρώ ότι ο χρόνος εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης πρέπει να διευρυνθεί, ειδικότερα
στην περίπτωση της Ελλάδας», προσέθεσε ο Στάινμπρουκ.
«Ισως να κοστίσει κάποια χρήματα ακόμη και στα μάτια μου είναι εμφανές ότι θα κοστίσει κάποια παραπάνω χρήματα από τη Γερμανία. Για αυτό πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, το εκλογικό σώμα και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω (στην παρούσα κυβέρνηση)», ανέφερε.
Ο Πέερ Στάινμπρουκ, δήλωσε ότι περισσότερα οικονομικά κίνητρα και πιο αυστηρή επιτήρηση και τακτοποίηση των τραπεζών ήταν απαραίτητη παράλληλα με την εξυγίανση των χωρών που μαστίζονται από την κρίση.
«Πιστεύω ότι πολλές από αυτές τις χώρες και οι κυβερνήσεις τους δεν είναι ευχαριστημένες με αυτή την στρατιγική του μόνο "εξυγίανση, εξυγίανση, εξυγίανση", καθώς οδηγούν αυτές τις κοινωνίες και οικονομίες στη λιτότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.