Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Ξένο οίκο για το ξέπλυμα χρήματος επιβάλλει η Γερμανία

Από το μικροσκόπιο ανεξάρτητου οίκου θα περάσει η Κύπρος για το ξέπλυμα χρήματος, αποκάλυψε την Τετάρτη, από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος. Κόντρα στη θέση της Λευκωσίας για διεξαγωγή έρευνας από τη Moneyval ή από άλλους επίσημους θεσμούς της ΕΕ, ο γερμανικός άξονας επιβάλλει έρευνα όπως αυτός θέλει, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος της ΕΕ, θεωρεί ότι η Moneyval
είναι σε θέση να εξετάσει μόνο το νομοθετικό πλαίσιο της Κύπρου και όχι την εφαρμογή της νομοθεσίας και των διαδικασιών καταπολέμησης του ξεπλύματος.
Προωθείται επίσης η συμπερίληψη των ευρημάτων του ανεξάρτητου οίκου στο Μνημόνιο προκειμένου να αποτελεί υποχρέωση της Κύπρου και δέσμευση για την εκχώρηση δανείου στη χώρα μας.
Πάντως φρόντισε να διευκρινίσει πως, προσωπική του άποψη είναι ότι πολλές από τις κατηγορίες που δέχεται η Κύπρος δεν ισχύουν. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα επίτευξης συμφωνίας επί του Μνημονίου, ο επίσημος της Ευρωζώνης παρέπεμψε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου.
Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.