ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμετοχή πολιτευτών και μελών των Συντονιστικών Επιτροπών από τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το δεύτερο προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη-ΚΑΠ»
Την προσυνεδριακή διαδικασία άνοιξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος
Προήδρευσε η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Κεντρικός εισηγητής ήταν ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος
Έδωσαν το παρόν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά, Γιώργος Νταβρής και Ραχήλ Μακρή.
Την προσυνεδριακή διαδικασία τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό,
η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Λάρισας Ντίνος Διαμάντος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος Νίκος Τζήκας.
Πριν την έναρξη του προσυνεδρίου ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τα διόδια Αιγινίου Πιερίας, όπου συνομίλησε με κατοίκους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δημιουργία διοδίων που τους αναγκάζει να πληρώνουν ακόμα και για να πάνε στη δουλειά τους. Τα διόδια αυτά στοχεύουν μόνο στην αφαίμαξη των πολιτών και όχι στην εξυπηρέτησή τους και η κατάργησή τους είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η ομιλία του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Κώστα Αγοραστέ, χαιρόμαστε που είσαστε μαζί μας. Είστε ο πιο επιτυχημένος περιφερειάρχης όλης της χώρας

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, κυρία Καραλαριώτη,

Κύριε Πρόεδρε του ΤΕΕ Λάρισας, κύριε Διαμάντο,

Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, κύριε Σιδηρόπουλε,

Κύριε Αντιπρόεδρε της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος, κύριε Τζήκα

Αγαπητέ πρόεδρε του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλε,

Συνάδελφοι Βουλευτές, Πολιτευτές της Λάρισας, Συντονιστικές Επιτροπές,

Αγωνιστές της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, του νομού Μαγνησίας,

Φίλες και φίλοι, Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σήμερα είναι το δεύτερο προσυνέδριό μας. Χθες στην Καβάλα, στην Ανατολική Μακεδονία, κάναμε το πρώτο βήμα της αρχής για την προσυνεδριακή διαδικασία των 16 προσυνεδρίων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα μετατρέψουν το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε ένα Κίνημα με δομές που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός, σε ένα Κίνημα δημοκρατικό, με πραγματικό διάλογο, σε ένα Κίνημα πολιτών και όχι σημαντικών στελεχών. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχουμε μεγαλοτσιφλικάδες κομματάρχες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε η φωνή των πολιτών και θα είμαστε η φωνή των πολιτών σε πείσμα του μεταπολιτευτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε όλοι στρατιώτες και όλοι εκλέγονται. Σε λίγο καιρό, μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες που κρατάει η προσυνεδριακή διαδικασία, θα έχουν γίνει όλες εκείνες οι δομές σε τοπικό επίπεδο, σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε εθνικό επίπεδο, όπου με συνεχείς λαϊκές συνελεύσεις θα κτίσουμε ουσιαστικά το μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό μέτωπο που θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Οι διαχωρισμοί του παρελθόντος τέλειωσαν και θα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι αυτή τη στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται κάτω από μία ξένη κατοχή, αυτή τη στιγμή που κουμάντο στα υπουργεία δεν κάνουν οι υπουργοί, αλλά οι επίτροποι της Τρόικας και των δανειστών, αυτή τη στιγμή που η Βουλή δεν νομοθετεί αλλά επικυρώνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατά παράβαση του Συντάγματος, αυτή τη στιγμή που απαγορεύουν οι δανειστές στους υπουργούς να απαντούν σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, αυτή τη στιγμή που έρχονται άκυρα και αντισυνταγματικά διατάγματα στη Βουλή, τα οποία γράφουν μέσα ότι παραχωρείται η εθνική κυριαρχία της χώρας και η ασυλία της χώρας έναντι των δανειστών, αυτή τη στιγμή γεννιέται κάτι καινούργιο.

Γεννιέται το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο οποίο καλούμε δημόσια, ανοιχτά, όλους και όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, που πιστεύουν στις δημοκρατικές αρχές, που πιστεύουν στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Καλούμε τους πολίτες που ανήκαν στο χώρο της Κεντροδεξιάς και που πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν μιλούσε για την Ευρώπη των εθνών-κρατών, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη των εταίρων και όχι των υποτελών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση που όλα τα έθνη-κράτη διατηρούν την εθνική τους κυριαρχία και συναποφασίζουν ισότιμα και όχι στην Ευρώπη που πάει να μετασχηματιστεί τώρα, και θα το δούμε αυτό, γιατί θα είναι το επόμενο πολιτικό διακύβευμα, σε μια Ευρώπη που θα υπάρχει η επικυρίαρχη Γερμανία και οι άλλες χώρες δεν θα είναι ισότιμες, θα είναι υποτελείς, με καταργημένες τις διατάξεις της εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να γίνει η παγκόσμια διακυβέρνηση, προκειμένου τον φυσικό πλούτο των χωρών να τον εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι τραπεζίτες της Γερμανίας, γιατί αυτός είναι ο στόχος τους και αυτόν το στόχο θα τον αντιμετωπίσουμε πρώτα οι Έλληνες.

Σε εμάς έπεσε η μοίρα ακόμα μια φορά, όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο αντιδημοκρατικό και ναζιστικό Ράιχ που προσπαθούν να επιβάλλουν στους ευρωπαίους πολίτες. Σιγά-σιγά βέβαια βλέπετε ότι και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεσηκώνονται δυνάμεις αντιφεντεραλιστικές απέναντι σε αυτή την προσπάθεια. Όμως ο αγώνας θα είναι δύσκολος, ο αγώνας θα είναι σκληρός και βλέπουμε ότι αυτοί που βάλλονται πρώτοι είναι οι ενεργοί πολίτες.

Σήμερα, έτυχε να διαλέξουμε αυτή την ημερομηνία για να έρθουμε εδώ στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, σε αυτόν τον ευλογημένο κάμπο, την ίδια στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες. Γιατί έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες; Έχουν ξεσηκωθεί μήπως οι αγρότες για να ικανοποιήσουν αιτήματά τους παράλογα; Είναι δυνατόν να βάλουμε τις κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται; Είναι δυνατόν τα «παπαγαλάκια» της τρόικας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κατηγορούν τον αγροτικό πληθυσμό ότι παλεύει δήθεν για να πάρει πίσω τις επιδοτήσεις: Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι σκοπός της Τρόικας, σκοπός των δανειστών είναι να καταργηθεί η πρωτογενής παραγωγή, να μην υπάρχουν χωράφια καλλιεργημένα στην πατρίδα μας, να μην αυτόνομη η Ελλάδα από αγροτικά προϊόντα, να μην υπάρχει η αυτοδυναμία της χώρας για να θρέψει τον λαό της.

Αυτό που θέλουν, και το έχουν περιγράψει, είναι να μεταβάλλουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της χώρας σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Είναι ξεκάθαρο αυτό στο Μνημόνιο ΙΙ. Αν διαβάσετε ότι περιέλαβαν μέσα στο Μνημόνιο ΙΙ το περίφημο πρόγραμμα «Ήλιος», θα δείτε ότι ο σκοπός τους είναι να μετατρέψουν όλες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε εργοτάξια φωτοβολταϊκά, όχι των ιδιωτών, τα οποία τα έδωσαν και εν συνεχεία τα φορολόγησαν με 30% επί του τζίρου, αλλά στα οποία την παραγωγή του ρεύματος θα έχουν γερμανικές εταιρείες.

Και πως θα το καταφέρουν αυτό; Βήμα-βήμα το έκτισαν. Πρώτα απ’ όλα προχώρησαν με παράνομο τρόπο στο κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας. Έκλεισε η Αγροτική Τράπεζα. Ούτε επωλήθη ούτε συγχωνεύθη. Απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό και από τη Βουλή των Ελλήνων τα στοιχεία εκείνα της έκθεσης της BlackRock για τις τράπεζες, προκειμένου να αποκρύψουν ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία αυτού που αγοράζεται, δηλαδή της Αγροτικής και αυτού που αγοράζει.

Γιατί πήγαν στην Αγροτική Τράπεζα; Για τον εξής απλό λόγο: Διότι το 70% της καλλιεργήσιμης γης της πατρίδας μας είναι εγγυημένα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το 70% της καλλιεργήσιμης γης της πατρίδας μας αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται ως εγγύηση στην Αγροτική Τράπεζα, βρίσκεται με τον EFSF, υπό αγγλικό δίκαιο και αν κάνουν αύριο κατάσχεση, την κατάσχεση αυτή θα την κάνουν από τα λουξεμβουργιανά δικαστήρια.

Έτσι πάνε να πάρουν τη γη των αγροτών και προκειμένου να εξαθλιώσουν εντελώς τους αγρότες προχωρούν σε απίστευτα μέτρα. Αρχίζουν τώρα να φορολογούν τα αγροτεμάχια, αρχίζουν τώρα να βάζουν βαριά φορολογία, όπως έκαναν στα διαμερίσματα, στα σπίτια, που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί κανείς για να πληρώσει. Και έτσι, βάζοντας βαριά φορολογία στον αγροτικό πληθυσμό, αλλά και στην ιδιωτική ιδιοκτησία, θα φτάσουν σε σημείο να προχωρήσουν στο τρίτο στάδιο, θα περάσουν τις εισπράξεις των φόρων που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν οι Έλληνες στις εισπρακτικές εταιρείες, στις ίδιες εισπρακτικές εταιρείες στις οποίες έχουν περάσει τα καταναλωτικά δάνεια, τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία έδωσαν «αβέρτα- κουβέρτα» στον ελληνικό λαό, προκειμένου να τον εγκλωβίσουν οι τραπεζίτες και να τον ελέγχουν. Και τότε θα έρθει δεύτερο κύμα κατασχέσεων.

Σε αυτού του είδους την προσπάθεια επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων εμείς θα είμαστε το μεγάλο τους εμπόδιο, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό. Σε αυτή την προσπάθεια, σας μίλησα για τους ανθρώπους που προέρχονται από την Κεντροδεξιά, θα σας πω όμως ότι το Δημοκρατικό Τόξο περιλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες που στο παρελθόν πίστεψαν στο Κέντρο, στις δυνάμεις του Κέντρου, το Κέντρο που συνέθλιψαν οι μυλόπετρες της μεταπολίτευσης.

Μαζί μας καλούμε όλους εκείνους που πίστεψαν στο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ , το οποίο έλεγε «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», το ΠΑΣΟΚ εκείνο το οποίο πρέσβευε τον αγώνα για την Κύπρο, τον αγώνα για τον κουρδικό λαό και όχι το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη που παρέδωσε τον Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων. Όχι το ΠΑΣΟΚ εκείνο, το οποίο, μέσω του τότε υπουργού εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου έλεγε «αφήστε να πάρει τη σημαία από τα Ίμια ο αέρας».

Τους καλούμε λοιπόν να έρθουν κοντά μας, όπως ήρθε κοντά μας το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Δημαρά, ο οποίος από την αρχή αντιστάθηκε στο μνημόνιο. Καλούμε επίσης τους πολίτες της Πατριωτικής Αριστεράς, εκείνης της Αριστεράς που μιλάει με πάθος για τα δικαιώματα των Ελλήνων να διατηρήσουν το όνομα της Μακεδονίας που τους ανήκει και να μην παραχωρηθεί στα Σκόπια και το ψευδοκράτος. Εκείνων που αγωνίζονται για τη Θράκη, όπως ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης όταν πριν από 20 και 30 χρόνια μίλαγε τότε για την προσπάθεια που θα γίνει «κοσοβοποίησης» της Θράκης, όπως ο Νότης Μαριάς με τους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, που ήρθε κοντά μας και αποτελεί έναν από τους 18 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που δίνουν τη μάχη στη Βουλή.

Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να συγχαρώ τους βουλευτές μας, τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι περισσότεροι δεν είχαν πολιτική και κοινοβουλευτική εμπειρία. Εξελέγησαν μέσα από τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της Ελλάδας. Με τους περισσότερους δεν γνωριζόμασταν, στο facebook γνωριστήκαμε όταν φτιάξαμε αυτό το Κίνημα μέσα σε δυο μήνες και σήμερα αποτελούν τη μεγάλη ασπίδα στη Βουλή για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Θέλουμε κοντά μας στελέχη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, θέλουμε κοντά μας ανθρώπους που αντιστέκονται απέναντι στην Τρόικα. Εάν χάρηκα σήμερα που είναι εδώ ο Κώστας Αγοραστός είναι γιατί είναι ο μόνος που αρνήθηκε να του δώσει ο Φούχτελ εντολές για τη Θεσσαλία. Είπε όχι όταν τον κάλεσαν στη Γερμανία για να του πετάξουν ένα κόκκαλο, όπως πετούν σε πολλούς δημάρχους, οι οποίοι «τσιμπούν» και παραδίδουν τους δήμους και τα κλειδιά των δήμων τους.

Την ίδια στιγμή που οι δανειστές κάνουν μπίζνες, κλείνουν μαγαζιά. Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πλέον το λουκέτο και τους δώσαμε λύση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, προτείναμε τον διακανονισμό όλων των οφειλών σε 100 δόσεις για δάνεια και υποχρεώσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ, σε 150 δόσεις έως 300 χιλιάδες ευρώ, σε 200 δόσεις από εκεί και πέρα, τα οποία δεν κοστίζουν καθόλου στο ελληνικό κράτος για να μπορέσουν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, να βγουν από τον Τειρεσία, να ανοίξουν πάλι τα μαγαζιά, να προσλάβουν εργαζόμενους, να μπορέσει να κινηθεί η αγορά, να πληρώσουν το ΦΠΑ που θα εισπράττουν, διότι έτσι και αλλιώς δεν μπορεί κανείς πια να πληρώσει. Είναι αδύνατον και αυτή είναι η αλήθεια.

Το ίδιο συμβαίνει παντού. Το ίδιο συμβαίνει με το αγροτικό πετρέλαιο. Ανακοίνωσαν ότι θα πληρώσουν τις επιδοτήσεις για το βαμβάκι πιο νωρίς και θα δώσουν αυτά που δικαιούνται δηλαδή οι αγρότες, δυο μήνες πιο νωρίς, για να προλάβουν να κάνουν τι; Ποιος θα καλλιεργήσει; Και τους προτείναμε και εκεί: Ελάτε δώστε τώρα το πετρέλαιο, από το οποίο δεν εισπράττετε τίποτα, γιατί δεν έχει να βάλει ο αγρότης στο τρακτέρ, δώστε τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο σε όλους τους αγρότες, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή, προκειμένου να σπαρθούν τα χωράφια.

Ξέρουν να χαρίζουν μόνο στους ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ξέρουν να απαλλάσσουν από τη ΔΕΗ οικογένειες που έχουν μετατρέψει τις βίλες τους σε πολυκαταστήματα και την ίδια στιγμή που έρχονται οι αγρότες του κάμπου και τους λένε ελάτε εδώ έχουμε μετασχηματιστές τους οποίους αγοράσαμε εμείς, βάλτε τους για να δουλέψουν, για να ξεκινήσουν τα χωράφια μας, αρνούνται να το κάνουν γιατί στόχος τους δεν είναι απλώς να δυσκολέψουν τη ζωή των αγροτών είναι να μην υπάρχει παραγωγή στην Ελλάδα.

Το ίδιο είχαν κάνει και στο παρελθόν. Θα σας θυμίσω πώς άλλαξε ο κάμπος. Εσείς βέβαια είστε εκείνοι, οι οποίοι είχατε στα χέρια σας τον κάμπο και το ξέρετε καλύτερα, αλλά για να δούμε πώς δίνονταν οι επιδοτήσεις; Βγαίνουν τώρα και κατηγορούν τους αγρότες ότι τα έκαναν βίλες. Εγώ θα ρωτήσω ποιος ήταν ο σκοπός της αλλαγής των επιδοτήσεων για εκείνα τα προϊόντα τα οποία είχε ανάγκη ο πληθυσμός σε τέτοιους είδους καταστάσεις; Γιατί έκοψαν την επιδότηση από το μαλακό σιτάρι, εδώ και πολλά χρόνια, και από εκεί που ήταν η Ελλάδα η πρώτη εξαγωγέας μαλακού σιταριού, το οποίο βγάζει ψωμί -το λέω για να καταλαβαίνουν στα αστικά κέντρα - και επιδότησαν το σκληρό σιτάρι, το οποίο εξάγεται πλέον από τη χώρα;. Γιατί ήθελαν να ελέγξουν τη διατροφική αλυσίδα της πατρίδας μας.

Η νέα τάξη πραγμάτων έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό. Βλέπετε το νέο διατροφικό κώδικα. Ίσως το περνάμε στα «ψιλά» και το βλέπουν, ιδίως, κάποια νέα παιδιά μέσα από το διαδίκτυο. Ο νέος διατροφικός κώδικας, τον οποίο επιβάλλουν, τι λέει; Και να δούμε τι κρύβεται από πίσω. Λέει ότι απαγορεύεται ουσιαστικά η σπορά. Ο άνεργος που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να παραμείνει στο αστικό κέντρο, στην Αθήνα, και λέει θα πάω στο χωριό και θα βάλω δυο ντομάτες, θα εκθρέψω δυο ζώα για να μπορώ να ζήσω, δεν θα μπορεί να σπείρει. Απαγορεύεται η σπορά χωρίς άδεια, απαγορεύεται να βάλεις ένα μποστάνι, γιατί θέλουν να ελέγξουν τη διατροφική αλυσίδα, γιατί θέλουν να ελέγξουν τους πολίτες. Ζούμε εποχές του 1984 του Τζορτζ Όργουελ.

Την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, έρχεται το πρωί η βουλευτής μας η Ραχήλ Μακρή, η εισηγήτρια, και μου λέει πρόεδρε έφεραν μια διάταξη για τον έλεγχο των νερών. Από αυτές τις διατάξεις που έρχονται νύχτα. Την ψάχνουμε και βλέπουμε ότι περνούν ουσιαστικά σε διαχειριστική αρχή όλα τα νερά στην Ελλάδα. Για αυτό καταγράφουν το πηγάδι στο χωριό, για αυτό έβλεπαν την πηγή, γιατί ακόμα και το νερό πρέπει να μπει υπό έλεγχο.

Η νέα τάξη πραγμάτων για να αντιμετωπιστεί θέλει συμπαράταξη. Θέλει όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε μαζί, να μην πέσουμε στη διχόνοια, και να κάνουμε αυτό που έκαναν στο Γοργοπόταμο ο Ναπολέων Ζέρβας μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη ,να ανατινάξουμε τη γέφυρα που θα επιτρέψει να απελευθερωθεί η χώρα.

Τους λέμε ξεκάθαρα, χτυπήστε όσο θέλετε, δεν σας φοβόμαστε. Ρίξτε όση λάσπη θέλετε. Στη λάσπη αυτή θα φυτρώσουν δέντρα, στη λάσπη αυτή που ρίχνετε θα ξεχυθούμε προκειμένου να σας διώξουμε και να σας τιμωρήσουμε, γιατί δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος.

Μας λένε, ότι μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα σενάρια όμως βγαίνουν το ένα μετά το άλλο. Θα σας ζητήσω να κλείσετε τα μάτια κάποια στιγμή και να δείτε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Βουλή. Είναι απίστευτο να βλέπει κανείς τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παλιούς συναδέλφους μου να χειροκροτούν τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος πήρε και παρήγγειλε δυο υποβρύχια και συνέχισε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, που κατηγορούσαμε εμείς τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου.

Βλέπουμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν τον Βορίδη και τον άλλον, δεν τον λέω, είναι προστατευόμενο είδος. Βλέπουμε όρθιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν. Βλέπουμε τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη να χειροκροτεί και τους δυο. Και προσέξτε, εδώ θέλω να δείτε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, γιατί ο σκοπός τους είναι η ατιμωρησία. Δεν εξαπάτησε μόνο τον ελληνικό λαό ο κ. πρωθυπουργός όταν είπε τα 18 μέτρα, πριν από τις εκλογές. Συνάντησα έναν στρατιωτικό πριν από λίγο που μου είπε ότι «παίρνω 80 ευρώ σύνταξη», γιατί δίνει 1000 ευρώ στο ένα δάνειο, 1000 ευρώ στο άλλο, δεν μπορεί να ζήσει. Είναι τα ειδικά μισθολόγια που έλεγαν στους αστυνομικούς και στους στρατιωτικούς. Δεν εξαπάτησε μόνο τους αγρότες, δεν εξαπάτησε μόνο τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, δεν εξαπάτησε μόνο τις παραγωγικές τάξεις, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους οποίους απείλησε κιόλας ότι θα πτωχεύσει η χώρα αν δεν ψήφιζαν την τρικομματική κυβέρνηση τον Ιούνιο και θα παίρναμε τη δόση τον Ιούλιο. Μέρος της δόσης αυτής πάρθηκε το Δεκέμβριο και πέρασε και η 17η Νοεμβρίου που μας έλεγαν ότι θα έχουμε «φαλιρίσει» εάν δεν περνούσαν στη Βουλή τα μέτρα.

Προσέξετε όμως τι άλλο υποσχέθηκαν. Προεκλογικά υποσχέθηκαν τη μία και μόνη εξεταστική για τα μνημόνια και όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν, κατά παράβαση του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός πήγε και ψήφισε μαζί με τους αυλικούς του σε μια κάλπη, για να μην υπάρχει ούτε καν η υπόνοια ότι το προστατευόμενο είδος που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, αυτός που κατηγορούσε για απάτη πριν από τις εκλογές θα μπορούσε να παραπεμφθεί γιατί; Γιατί θα ανοίξουν οι υποθέσεις όλες που φαίνεται ότι έχουν μέσα πολλούς συνεταίρους. Και έκανε και το άλλο, ψήφισε σε μια κάλπη ουσιαστικά διότι στήριξε την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της χώρας. Αμφισβήτησε δηλαδή ο κ. Σαμαράς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του εμπιστεύτηκε θέση στο υπουργικό συμβούλιο, όταν έτρωγε λάσπη ο Κώστας Καραμανλής από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα, και αφού παραποίησαν τα στοιχεία και αυτό το λέει πλέον η Δικαιοσύνη , δεν το λέω εγώ, το λένε οι οικονομικοί εισαγγελείς. Προσπάθησε να απολέσει ο πρωθυπουργός με την βοήθεια των δανειστών και της Κομισιόν το μόνο απόλυτο όπλο, δηλαδή ότι μπήκαν στο μνημόνιο με σχεδιασμό και δόλο, τον οποίο δόλο τον ομολογούν ο ένας μετά τον άλλον, μέχρι ο κ. Λοβέρδος τον ομολόγησε. Με σχεδιασμό και δόλο, που αυτό σημαίνει ότι όλες οι δανειακές συμβάσεις είναι άκυρες και όλα τα μνημόνια είναι άκυρα και ότι όλη αυτή η αφαίμαξη στον ελληνικό λαό είναι άκυρη.

Εμείς τους λέμε δεν αναγνωρίζουμε καμία από αυτές τις συμβάσεις, δεν αναγνωρίζουμε τα μνημόνια, δεν αναγνωρίζουμε την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και εμείς θα επιμείνουμε σε αυτό μέχρι τέλους. Βλέπω πολλούς να κάνουν κωλοτούμπες. Ας τις κάνουν. Ο λαός αποφασίζει και πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και όσον αφορά τα πρόσωπα και όσον αφορά τις πολιτικές επιλογές. Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, γιατί τώρα είναι η ώρα να μιλήσετε εσείς και θέλω να ανοίξετε την καρδιά σας, θέλω να μιλήσετε ανοιχτά, θέλω να με αμφισβητήσετε. Πρέπει να κάνουμε το Κίνημά μας το πρώτο δημοκρατικό κίνημα, το οποίο δεν θα έχει έναν αρχηγό που μπορεί να τον πλήξουν ρίχνοντάς του λάσπη, θα είναι ένα Κίνημα πολιτών που τα σημαντικά στελέχη είστε εσείς και κανένας άλλος.

Σας ζητώ λοιπόν να ξεκινήσουμε τις εισηγήσεις. Πρώτα από όλα, όσον αφορά το θέμα το αγροτικό, εγώ θα πάω σήμερα στα μπλόκα και τους δηλώνω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε σε όλα τα μπλόκα. Θα είμαστε στα μπλόκα των αγροτών, θα είμαστε στα μπλόκα των εργαζόμενων, θα είμαστε στα μπλόκα των ανέργων, θα είμαστε στα μπλόκα των συνταξιούχων, θα είμαστε στα μπλόκα των Ελλήνων.

Αυτοί ας παραμείνουν στα μπλόκα των διοδίων του κ. Μπόμπολα, εκεί ανήκουν. Θα αντισταθούμε και θα ενώσουμε τους Έλληνες. Ζητώ από τους ναυτικούς της ΠΝΟ, που σήμερα απεργούν γιατί τους βάζουν να πληρώνονται όπως οι άνθρωποι της στεριάς, να έρθουν μαζί με τους αγρότες και ζητώ από τους αγρότες να πάνε στα λιμάνι μαζί με την ΠΝΟ. Να ενώσουμε τους Έλληνες προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτή τη χούντα, από αυτή την ξένη κατοχή, από τον Φούχτελ, από τον Ραϊχενμπαχ, από τους υπαλλήλους της κ. Μέρκελ.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Το αποδείξαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέσα ενημέρωσης, χωρίς οργάνωση, χωρίς γραφεία, πήραμε 11% στις πρώτες εκλογές, 7,5% στις δεύτερες εκλογές. Τώρα θα τους πάρουμε και την κυβέρνηση, να το ξέρουν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.»

Σχόλια