Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Ενώσεις Αποστράτων: δεν διεκδικούμε να είμαστε ξεχωριστά από τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό. Διεκδικούμε οποιεσδήποτε -έστω και κατά την κρίση μας- αδικίες έχουν γίνει στις περικοπές των αποστράτων, να εξομαλυνθούν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τα Προεδρεία των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) με τα οποία συζήτησε θέματα που απασχολούν τις Ενώσεις και τους απόστρατους των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Την αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) αποτελούσαν ο Πρόεδρος, Αντιστράτηγος ε.α. Περικλής Μαυροδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, Υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς και το Μέλος της Ένωσης, Αντισυνταγματάρχης ε.α. Ιωάννα Φραγκούλη Μπενάκη.

Την αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) αποτελούσαν ο Πρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς, ο Αντιπρόεδρος, Αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Πλοίαρχος ε.α. Χαράλαμπος Αιδίνης.

Την αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) αποτελούσαν ο Πρόεδρος, Πτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο Αντιπρόεδρος, Υποπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Δελλής και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Επισμηναγός ε.α. Γεώργιος Κασαβέτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Περβαινάς προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια πολύωρη συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους και τα μέλη των Προεδρείων των θεσμικών Ενώσεων των Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Πρώτον, για να καταγράψουμε τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που περνάνε χιλιάδες οικογένειες αποστράτων συνταξιούχων αυτήν την περίοδο εξαιτίας των περικοπών.

Εν συνεχεία, για να δούμε πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και πώς μπορούμε να τους πάρουμε λίγο ή περισσότερο από το μεγάλο βάρος που σηκώνουν στην καθημερινότητά τους και ταυτόχρονα για να προετοιμάσουμε τη συνάντηση των Προέδρων των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων της χώρας μας με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους και τα Προεδρεία, τα μέλη των Προεδρείων των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας και να τονίσω ότι η μεγαλύτερη αποστολή που έχουμε αυτήν την περίοδο είναι να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάρουμε ένα σημαντικό μέρος από το βάρος που σηκώνουν στην καθημερινότητά τους.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι δύσκολα. Το ξέρουμε όλοι. Αλλά βήμα-βήμα, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι προς τα πάνω, νομίζω ότι κάτι μπορούμε να πετύχουμε, όλοι μαζί.

Ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία, για τη σοβαρότητα, για την ωριμότητα και για το υψηλό επίπεδο της προσπάθειας, που όλοι μαζί κάνουμε.

ΣΠ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ: Κύριε Υπουργέ, εκ μέρους των τριών Προέδρων, θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, που μας δεχτήκατε. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που μας δέχεστε και αυτό μας ικανοποιεί.

Θέλουμε επίσης, να ευχαριστήσουμε και τους δύο Υφυπουργούς και τη στρατιωτική ηγεσία, που έλαβαν μέρος σε αυτήν την πολύωρη συζήτηση.

Βέβαια, τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Αναγνωρίζουμε ότι προσπαθείτε και εσείς και η υπόλοιπη φυσική και στρατιωτική ηγεσία να επιλύσετε τα προβλήματα. Μας ικανοποιεί ότι ο Πρωθυπουργός θα μας δεχτεί, οπότε θα έχουμε την δυνατότητα να του αναλύσουμε εις βάθος, με πραγματικά και αντικειμενικά στοιχεία, το πρόβλημα το οποίο βιώνουμε.

Και βεβαίως, εμείς δεν διεκδικούμε να είμαστε ξεχωριστά από τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό. Διεκδικούμε οποιεσδήποτε -έστω και κατά την κρίση μας- αδικίες έχουν γίνει στις περικοπές των αποστράτων, να εξομαλυνθούν. Δεν διεκδικούμε κάτι ξεχωριστό από τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό και γνωρίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη δημοσιονομική κρίση.

Ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.