Το Σχέδιο Αθηνά Διαλύει το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αγαπητέ συμπολίτη μας,
Η τρικομματική συγκυβέρνηση με βάση το σχέδιο “Αθηνά” εξαφανίζει το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας με συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολών. Συγκεκριμένα το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταστρέφεται με έναν απεχθή τρόπο, όπου 13 από τα 25 τμήματα του μετακινούνται και συγχωνεύονται με περιφερειακά ιδρύματα. Παρουσιάζονται τα εξής επιχειρήματα για την παραμονή του τμήματος, Πληροφορικής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά :



* 11695 ενεργοί φοιτητές, κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένοι να επωμιστούν το τεράστιο οικονομικό κόστος της μετακίνησης στις Σέρρες και στη Φλώρινα.

* Το Υπουργείο αναγκάζει – υποχρεώνει 35000 φοιτητές πανελλαδικά να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις.

* Ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών που εργάζονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στηρίζουν ενεργά την οικονομία της θα αναγκαστούν να παρατήσουν είτε τις δουλειές τους είτε τη Σχολή τους.

* Το Υπουργείο Παιδείας φορτώνει τις οικογένειες των φοιτητών με ένα ακόμη οικονομικό βάρος.

* Με το σχέδιο “Αθηνά” καταστρατηγείται η φύση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας υψηλού επιπέδου και προωθείται η ιδιωτική εκπαίδευση.

* Με το σχέδιο αυτό και παρά τις καθησυχάσεις του Υπουργού το επίπεδο των πτυχίων πέφτει κατακόρυφα.

* Το Τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 και είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα κι έχει συνεισφέρει στην κοινωνική και βιομηχανική ανάπτυξη μέσω της πρακτικής άσκησης σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για αυτό αγαπητέ συμπολίτη μας, ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη σου στον αγώνα που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι να δικαιωθούμε και να ανατρέψουμε αυτό το Σχέδιο – ΕΚΤΡΩΜΑ. Ως φοιτητές, δε δεχόμαστε την έξωση μας από το χώρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ούτε καμία συγχώνευση - κλείσιμο σχολών με αυτά τα κριτήρια.

Μπορείς να μας στηρίξεις στο εξής site: http://www.ipetitions.com/petition/it-teithe/

Επικοινωνία με την Συντονιστική Επιτροπή της Συνέλευσης Τμήματος Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:

sfp@foss.teithe.gr

Συνέλευση Τμήματος Πληροφορικής ΑΤΕΙΘ: http://sfp.teithe.gr/
Για μια πιο ειδική εικόνα επί του θέματος παραθέτουμε το παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wib39zfb-24

Σχόλια