Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δε θα έλεγε όσα είπε ο Θεοδωρίδης

Νάσος Θεοδωρίδης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας.
Ο κ. Θεοδωρίδης με αφορμή τη θλιβερή επέτειο του 1996 αποκάλεσε τα Ίμια «Καρντάκ», προκαλώντας προβλήματα στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα δώρο..
από το πουθενά στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί.
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο: «Είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα».
Στο ρεπορτάζ παρατίθενται αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Θεοδωρίδης και μάλιστα αναφέρεται ότι τέτοια σχόλια δεν θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν!
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έσπευσε να διαχωρίσει τις απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη από τις θέσεις του κόμματος δεν έχει διαγράψει το στέλεχος που ισχυρίζεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.
Η μοναδική κίνηση ήταν η αποπομπή του κ. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, χωρίς να είναι σαφές αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ορίσει αντικαταστάτη του στελέχους που έκανε δηλώσεις που -όπως έγραψε και η Χουριέτ- δεν έχει κάνει ούτε ο Ερντογάν!

Από τον/την oloigiaolous

Σχόλια