Ποιός τη χάρη σου Κάρολε! Σούρχεται κι’ άλλη ΠΝΠ !

του Σωτήριου Καλαμίτση
Είναι παγκοίνως γνωστόν ότι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος ο Α΄ αρέσκεται στην υπογραφή και έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχει δε παρατηρηθεί ότι οι Πράξεις αυτές εμπεριέχουν.. ρυθμίσεις μη αρεστές ακόμη και στους βουλευτές τής συμπολίτευσης, εξ ου και η κυβέρνηση διστάζει να τις φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Έχει βρει, λοιπόν, βολικό τον Κάρολο και τον πείθει ότι κάθε τί που δεν θέλουν να ψηφίσουν οι βουλευτές που τη στηρίζουν καλύπτει έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν εξαιρετικά προβλήματα, εάν δεν ρυθμισθούν επειγόντως. Έτσι, ο Κάρολος υπογράφει θέτοντας τις ρυθμίσεις σε άμεση ισχύ και ακολούθως η Πράξη του έρχεται προς κύρωση στη Βουλή, οπότε ουδείς βουλευτής ασχολείται με αυτήν ή την υπερψηφίζει με το σκεπτικό «αφού ό,τι ήταν να γίνει, έγινε, γιατί να χαλάσω εγώ τώρα τη ζαχαρένια μου και να μην επικυρώσω με την ψήφο μου τα τετελεσμένα κινδυνεύοντας να γίνω και δυσάρεστος στην Αρχηγάρα μου;»
Έτσι, λοιπόν, το πιο πρόσφατο απρόβλεπτο, απρόσμενο, αναπάντεχο, απροσδόκητο είναι η διατήρηση των υψηλών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοσκόπων να μειώσουν τα ποσοστά του. Τί θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές; Είναι δυνατόν να κερδίσει τον κότινο των 50 εδρών; Ποτέ! Άρα, καθυστερούμε τις εκλογές όσο γίνεται κι’ ό,τι κι’ αν γίνεται. Αν καταφέρουμε να τις σπρώξουμε μέχρι το 2016, σίγουρα θα είμαστε και οι πρώτοι, διότι τότε θα έχει έλθει η πολυπόθητη «Ανάπτυξη» για όσους Έλληνες θα έχουν απομείνει.
Έλα, όμως, που μεσολαβούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Έτσι και πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ κεφάλι στους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες, θα τα βρούμε σκούρα στις βουλευτικές. Άρα πρέπει να φροντίσουμε να καθυστερήσουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο πιο πολύ γίνεται. Μπορεί αυτό να μην είναι δημοκρατικό, αλλά τί σημασία έχει. Το κόμμα μας και τ’ αφεντικά μας να φροντίσουμε τώρα. Έτσι, φημολογείται ότι και διάφοροι αιρετοί άρχοντες προτείνουν στην κυβέρνηση να καθυστερήσει τις εκλογές. Ας δούμε, λοιπόν, τί ορίζει ο νόμος του μεταρρυθμιστή Ραγκούση [3852/2010] ο φέρων και τον τίτλο «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Άρθρο 9 - Διάρκεια δημοτικής περιόδου
1. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας εκλέγονται κάθε πέντε (5) χρόνια με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
2. Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.
……….
5. Οι νέοι δήμοι, που συνιστώνται με το άρθρο 1 αρχίζουν να λειτουργούν από την εγκατάσταση των αρχών τους, οι οποίες θα αναδειχθούν με τις γενικές δημοτικές εκλογές της εβδόμης Νοεμβρίου 2010. Η εγκατάσταση γίνεται την πρώτη (1η) Ιανουαρίου 2011 και η θητεία λήγει την 31η Αυγούστου του έτους 2014. Η Θητεία αυτή λογίζεται πλήρης για όλες τις συνέπειες.

Άρθρο 114 - Διάρκεια περιφερειακής περιόδου
1. Ο περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
2. Οι εκλογές γίνονται κάθε πέντε (5) χρόνια, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων, αλλά η ψηφοφορία διενεργείται σε διαφορετικές κάλπες. Οι εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια.
………………
4. Οι περιφέρειες, που συνιστώνται με το άρθρο 3, αρχίζουν να λειτουργούν από την εγκατάσταση των αρχών τους, οι οποίες θα προκύψουν από τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010. Η εγκατάσταση τους γίνεται την 1η Ιανουαρίου 2011»…………………………..

Δεν ορίζεται στο τελευταίο αυτό άρθρο ότι η θητεία των εκλεκτών περιφερειαρχών του Νοεμβρίου 2010 λήγει την 31.08.2014, αλλά έρχεται το άρθρο 282§16 και διορθώνει τα πράγματα ορίζοντας ότι «Ειδικά για την περίοδο 2010-2014, όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται πενταετής θητεία, νοείται η θητεία, η οποία αρχίζει την 1.1.2011 και λήγει την 31η Αυγούστου 2014.» Άρα η θητεία όλων των εν ενεργεία σήμερα αυτοδιοικητικών αρχόντων λήγει την 31.08.2014 και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να συμπέσουν με τις εκλογές για την Ευρωβουλή, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2014.
Σκέφτονται, όμως, τα μεγάλα κεφάλια να καθυστερήσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι το 2015, ώστε να ξεφουσκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σκεπτικό είναι προφανές: αφού η θητεία είναι πενταετής και κατ’ εξαίρεση η πρώτη θητεία των νέων αρχόντων με βάση τον νέο νόμο είναι τετραετής, μπορούμε άνετα να πούμε ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2015, αφού θα έχουμε προηγουμένως παρατείνει επί ένα έτος τη θητεία των σημερινών αρχόντων.
Δεν εκπλήσσομαι. Η ευρηματικότητα όλων των λαμογίων που μας κυβερνούν εξαντλείται σε λαμογιές και μόνον. Το Σύνταγμα το έχουν γράψει στα ούμπαλά τους και εμάς το ίδιο. Έχουν και σύμμαχο τον Κάρολο, οπότε μπορούν άνετα να κάνουν χαρτοκοπτική και να ψηφίσουν ό,τι θέλουν. Επειδή, όμως, θα τους κράξουν μερικές δεκάδες βουλευτών στη Βουλή, την κατάσταση θα σώσει πάλι ο Κάρολος, ο οποίος όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Διερωτώμαι, όμως: εκεί στο νομικό γραφείο του δεν υπάρχει έστω και ένας νομικός να του πει ότι παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα;
Ετοιμάσου, λοιπόν, Κάρολε για μία ακόμη ΠΝΠ. Σούρχεται και θα είναι η πολλοστή φορά που καταπατάς το Σύνταγμα και τον όρκο σου. Το ότι εγώ ψήφισα τον Νοέμβριο του 2010 για όργανα, των οποίων η θητεία λήγει την 31.08.2014, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία. Αποτελεί μία μικρή λεπτομέρεια μπροστά στο τεράστιο έργο διάσωσης της χώρας και όχι του λαού.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Σχόλια