Ο Ολάντ ήταν ξεκάθαρος... ήρθε για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο...(Το ξεπούλημα μόλις άρχισε..)

Τους στενούς δεσμούς συνεργασίας και φιλίας που συνδέουν τους δυο λαούς  υπενθυμίζοντας τη στήριξη που έχει προσφέρει η Γαλλία στο παρελθόν αλλά και σήμερα στη χώρα μας υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου   που παραχώρησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επανέλαβε τη στήριξή του στην ελληνική προσπάθεια επισημαίνοντας οτι ήρθε στην Αθήνα για επενδύσεις. Συζήτηση έγινε και για τα ενεργειακά αποθέματα της ΑΟΖ,
και μάλιστα εκδηλώθηκε ανοιχτά και το γαλλικό ενδιαφέρον.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εξέφρασε το σεβασμό του για τις θυσίες του λαού και υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανάπτυξη και έδειξε ενδιαφέρον για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Συζητήθηκαν ακόμα οι ευκαιρίες για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι  κατασκευές, οι  μεταφορές, η  Άμυνα,  η διαχείριση υδάτινων πόρων και η δυνατότητα ενεργού ανάμιξης γαλλικών εταιρειών στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Θα υπάρχει, συμπλήρωσε  η δυνατότητα συμμετοχής της Γαλλίας μέσω του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων στο ελληνικό επενδυτικό ταμείο που φτιάχνουμε. Επίσης, προανήγγειλε την υπογραφή μιας δεύτερης συμφωνίας ανάμεσα στους συνδέσμους βιομηχανιών των δύο χωρών για τη δημιουργία κοινού επιχειρηματικού συμβουλίου, ενώ συζήτηση έγινε και για τα ενεργειακά αποθέματα στην ελληνική ΑΟΖ. Ο κ. Σαμαράς είπε οτι η Ελλάδα συνεχίζει τις προσπάθεις για τηνοριοθέτηση της ΑΟΖ για να λάβει την απάντηση του Γάλλου προέδρου οτι η Γαλλία μπορεί να λάβει μέρος στην πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Σχόλια