Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

«Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε επί της αρχής για την ανάγκη χωροταξικού επανασχεδιασμού του χάρτη των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας.  
Απαιτούμε όμως η χωροταξική αυτή μελέτη διατήρησης, συγχώνευσης, ανάπτυξης ή κατάργησης ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να γίνει με ακαδημαϊκά και όχι με οικονομικά κριτήρια, όπως επιτάσσει το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (το οποίο ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2011). 


Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε καμιά πρόταση η οποία εντάσσεται «στη λογική των περικοπών που πηγάζουν από τα μνημόνια» και η οποία δεν είναι ούτε ορθολογική, ούτε επιλύει τα πραγματικά προβλήματα, αντίθετα επισυσσωρεύει πλήθος προβλημάτων πολύπλευρου χαρακτήρα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα απαιτείται να προηγηθεί ουσιαστικός και όχι προσχηματικός διάλογος με όλους τους φορείς της πολιτείας και με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.