Θράσος και αντιφάσεις της υπάλληλου του Μιονί

Θρασύτατη επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, της Βουλής και της κυβέρνησης εξαπολύει η υπάλληλος του fund CMA και «χρήστης internet» του επίμαχου λογαριασμού των 550.000.000 δολαρίων Μαρία Παντελή, αποδίδοντας σε αντισημιτισμό τις έρευνες για τη «λίστα Λαγκάρντ» με επίκεντρο τον εργοδότη της Σάμπι Μιονί. Σε συνέντευξή της προς την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Focus» (που είχε υπονομεύσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από την τρόικα με τα γνωστά εξώφυλλα της Αφροδίτης της Μήλου σε άσεμνες κι άλλες χειρονομίες), η κυρία Παντελή εμφανίζεται τιμητής του συστήματος.
Υπερασπίζεται πλήρως τον μυστηριώδη Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Μιονί, αλλά στην πραγματικότητα, μέσω αντιφάσεων και παραπλανητικών δηλώσεων, επιβαρύνει τη θέση και των δύο, ενώ εκθέτει τους πρωταγωνιστές του δικτύου CMA.

Σε μια περίοδο που επίκεινται οι κλητεύσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς και το άνοιγμα λογαριασμών στο δίκτυο φορολογικών παραδείσων της CMA (Βερμούδες, Τορτόλα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, Μπαχάμες, Κέιμαν, Γκέρνσεϊ κ.λπ.), η κυρία Παντελή:

1. Υποβαθμίζει τη CMA σε μια εταιρία που, απλώς, «συμβούλευε επενδυτικά funds», ενώ πλήθος δηλώσεων του ιδίου του κ. Μιονί, άλλων στελεχών και εταιρικών παρουσιάσεων, επί σειρά ετών, υπογράμμιζε τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και τη διαχείριση πλήθους αμοιβαίων κεφαλαίων. Η εκδοχή του «απλού συμβούλου» συμπίπτει με την αλλαγή γραμμής του κ. Μιονί, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου 2013 δήλωσε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιοι ήταν «οι μεριδιούχοι των αμοιβαίων κεφαλαίων», ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου 2012 έδειχνε απόλυτη γνώση και διέψευδε μαρτυρίες στελεχών του ΣΔΟΕ για σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τον λογαριασμό των 550.000.000.

2. Αποσυνδέει απόλυτα τη CMΑ από τον λογαριασμό των 550.000.000 και από τους έξι δικαιούχους του, και -κυρίως- από τον όμιλο Μπόμπολα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του «Focus» γιατί επλήγη η ίδια, αν και «παρατάσσονται έξι ονόματα και μια εταιρία των επιχειρήσεων Μπόμπολα, που αγόρασε για 11.000.000 ευρώ ένα κοίτασμα δισεκατομμυρίων στη Χαλκιδική», η κυρία Παντελή σημειώνει ότι «το fund μας ήταν από τους πλέον νόμιμους επενδυτές της λίστας». Προσθέτει ότι η εταιρία «είχε εξεταστεί πολλές φορές» και εκτιμά ότι «πραγματικός στόχος της εκστρατείας ήταν το πρώην αφεντικό μου, ο Σάμπι Μιονί». Ωστόσο, στην απάντησή της η κυρία Παντελή «ξεχνά» ότι μεταξύ των έξι δικαιούχων ήταν, με 368.996.744 δολάρια, η CMA Multi Hedge Ltd με διευθυντές στελέχη της CMA μεταξύ άλλων και τον Κέρι Γουόνγκ. Επίσης, «ξεχνά» ότι η CMA Βερμούδων ήταν και νομικός σύμβουλος της Berkley Global Fund Ltd με ποσό άλλων 161.802.709 δολαρίων.

3. Συμφωνεί απόλυτα με την ερώτηση του «Focus» (και υπερασπιστική γραμμή του κυρίου Μιονί και του Ελληνα δικηγόρου-εκπροσώπου του) ότι ο εργοδότης της «είχε εκποιήσει τη διοίκηση του fund ήδη πριν από τη συγκέντρωση των στοιχείων της λίστας, περίπου το 2006, στην EFG International» και ότι ο κ. Μιονί «ήταν μόνο σύμβουλος». Η κυρία Παντελή αποκρύπτει την αλήθεια, καθώς οι εταιρικές παρουσιάσεις της EFG (που υπάρχουν ακόμα στο διαδίκτυο!) αποδίδουν τη διοίκηση στα στελέχη της CMA, ενώ σε συνέντευξη συναδέλφων της (το 2007) υπογραμμίζεται ότι «οι κύριοι Μιονί, Μεταξάς και Παπασταύρου αποτελούν τους τρεις βασικούς διαχειριστές» και πως (παρά την πώληση) υπήρχε «ανεξάρτητη διαχείριση». Το ίδιο προκύπτει και από εσωτερικά e-mails του Δεκεμβρίου 2008 (που αποκάλυψε η «δ» στις 8 Ιανουαρίου 2013), όπου οι διαχειριστές της CMA φέρονται να συζητούν επενδύσεις με τον απατεώνα Μέιντοφ (που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 ετών) και δείχνουν ειδική ομάδα της EFG να εκείνη η σύμβουλος και να εκφράζει αντιρρήσεις.

4. Αποδίδει στο θρήσκευμα του κ. Μιονί τις έρευνες της Δικαιοσύνης και της Επιτροπής της Βουλής, καθώς στο ερώτημα «γιατί θα έπρεπε να ήταν εκείνος ο στόχος» η κυρία Παντελή απαντά: «Ο Μιονί είναι Εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση», χαρακτηρίζοντας, επίσης, «σωστό» το σχόλιο του «Focus» που αποδίδει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Μ. Βορίδη «υποκίνηση της ιστορίας». Η κυρία Παντελή δεν εξηγεί τι σχέση μπορεί να έχει ένας βουλευτής με την έρευνα των εταιριών του κυρίου Μιονί σε φορολογικούς παραδείσους από το 2002 ως το 2010, ενώ δεν σχολιάζει τις ανήκουστες ύβρεις που έχει εξαπολύσει ο εργοδότης της κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά σε σειρά άρθρων του πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή της στο «Focus», δεν κρύβει την ανησυχία της για την πιθανή κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, καλώντας τα μέλη της να μην ερευνήσουν «τόσο ερασιτεχνικά, όπως το υπουργείο Οικονομικών» (επί Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πάντως, η απίστευτη θρασύτητα της κυρίας Παντελή θα έπρεπε να συγκινήσει τις ελληνικές Αρχές. Αντί να την αφήνουν να δίνει συνεντεύξεις οι οποίες προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, θα έπρεπε να την καλέσουν να μας εξηγήσει ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοχοι των 550.000.000 δολάρια.


«Καρφώνει» και Ελληνα δικηγόρο;

Το δημοσίευμα του «Focus» συνοδεύεται από φωτογραφίες δύο τραπεζικών εγγράφων που, αφενός, δείχνουν την κυρία Παντελή μόνο ως «χρήστη internet» (όχι διαχειριστή, αλλά σίγουρα άμεσο γνώστη της κινήσεως χρημάτων) και, αφετέρου, «καίνε» τον κ. Μιονί και τους συνεργάτες του.

Τα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποιος διοχετεύει τα έγγραφα (σ.σ.: παρόμοια είχαν δημοσιευτεί στη «Ναυτεμπορική» μαζί με δηλώσεις του κ. Μιονί) και αν η ηγεσία της CMA εκτίθεται κατά λάθος ή αν έχει αρχίσει ο ένας να «καρφώνει» τον άλλο προς ελάφρυνση της θέσης του, όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες υποθέσεις.

Στο πρώτο έγγραφο καταγράφεται και ως πληρεξούσιος (attorney) και ως διαχειριστής (manager) ενός εκ των επίμαχων λογαριασμών η CMA, ενώ η κυρία Παντελή εμφανίζει στη συνέντευξη την εταιρία και τον κ. Μιονί μόνον σαν «συμβούλους»! Στο δεύτερο έγγραφο η CMA καταγράφεται με τις ίδιες αρμοδιότητες και νομικές ευθύνες και -επιπλέον- καταγράφεται η CMA Multi Hedge ως κάτοχος του λογαριασμού (account holder). Σημειώνεται ότι η διαρροή του συγκεκριμένου εγγράφου προβάλλει τις κινήσεις λογαριασμού μέχρι και τον Μάιο του 2007. Σε άλλο έγγραφο (που αποκάλυψε η «δ» φέτος τον Ιανουάριο) η CMA Multi Hedge, με μια περίεργη σύγχυση ημερομηνιών, ενημερώνει τους δικαιούχους-μεριδιούχους στις 13 Μαρτίου 2008 ότι ο Ελληνας δικηγόρος-εκπρόσωπος του κ. Μιονί έχει παραιτηθεί, αναδρομικά, από τις 27 Απριλίου 2007 και έχει αντικατασταθεί από την κυρία Γουόνγκ. Επομένως, το έγγραφο που συνοδεύει τη συνέντευξη της κυρίας Παντελή στο «Focus» περιέχει τις κινήσεις λογαριασμών «μέχρι» και τον Μάιο 2007, εκθέτοντας (τυχαία ή μη) και τον Ελληνα δικηγόρο-εκπρόσωπο του κ. Μιονί.

Φοίβος Κλαυδιανός, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια