Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία μεταξύ των νέων, οι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα..

Θα κάνει περισσότερα για την Ελλάδα από ό,τι η Άγκελα Μέρκελ, υπόσχεται ο Πέερ Στάινμπρουκ Η επίσκεψη του υποψηφίου για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ στην Αθήνα και τα επεισόδια στη διανομή οπωροκηπευτικών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζονται από το γερμανικό τύπο.
«Περισσότερο χρόνο, περισσότερη κατανόηση, περισσότερη αναγνώριση. Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Πέερ Στάινμπρουκ ζητά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα προβάλλοντας έτσι ένα διαφορετικό προφίλ σε σχέση με την σιδηρά καγκελάριο», διαβάζουμε σε άρθρο του Spiegel Online με αφορμή την επίσκεψη του υποψηφίου καγκελάριου στην Αθήνα.
Η γερμανική ιστοσελίδα επισημαίνει:
«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία μεταξύ των νέων, οι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα. Στο Βερολίνο υπάρχουν φωνές που ζητούν τον τερματισμό της βοήθειας προς την Ελλάδα. Σε αυτούς δεν ανήκει ο Πέερ Στάινμπρουκ. Στόχος της επίσκεψής του είναι να αντιπαρατάξει κάτι στην καχυποψία έναντι της Ελλάδας δηλώνοντας: “Η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εξυγίανση των δημοσιονομικών“. Στάινμπρουκ ο φιλεύσπλαχνος».

Και συνεχίζει: «Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός γνωρίζει ότι η γυναίκα που θέλει να διαδεχθεί στην καγκελαρία αρέσκεται στο ρόλο της σιδηράς καγκελαρίου. Όποτε μιλά για το μέλλον της Ελλάδας, επιμένει σε αυτό που ζητούν άλλωστε και οι Βρυξέλλες: τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος ακόμα και με τίμημα επίπονες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Καμία βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα, είναι το πιστεύω της. Ο Γερμανός ψηφοφόρος επικροτεί τη στάση αυτή. Και ο Πέερ Στάινμπρουκ ζητά από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ζητά ωστόσο περισσότερη κατανόηση».
Περισσότερη βοήθεια για την Ελλάδα
Θα κάνει περισσότερα για την Ελλάδα από ό,τι η Άγκελα Μέρκελ, υπόσχεται ο Πέερ Στάινμπρουκ
«Ταξίδι στην Αθήνα: Ο Πέερ Στάινμπρουκ ζητά περισσότερη βοήθεια για την Ελλάδα» είναι τίτλος ανταπόκρισης της εφημερίδας Bild από την Αθήνα. Στο άρθρο σημειώνεται: «Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δήλωσε: "Διαπιστώνουμε εδώ με εντυπωσιακό τρόπο ότι η κρίση πλήττει πρωτίστως τους ανθρώπους. Και αυτό αφορά και εμάς τους Γερμανούς". Στην ευρωπαϊκή περιοδεία του ο Πέερ Στάινμπρουκ επισκέφθηκε το Δουβλίνο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Στο Λονδίνο μίλησε στο LSE για τις απαραίτητες ρυθμίσεις του τραπεζικού τομέα και την τιθάσευση των κεφαλαιαγορών. Όμως το στίγμα του ταξιδιού το έστειλε από την Αθήνα: Στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι ως καγκελάριος θα βοηθήσει την Ελλάδα περισσότερο από ό,τι η Αγκελα Μέρκελ. Δήλωσε μάλιστα: "Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η κρίση έχει και για εμάς κόστος"».Deutsche Welle

Σχόλια