ΓΑΠ: Η Ελληνοτουρκική φιλία...πρότυπο για τους σοσιαλιστές...


Άλλη μια βαθυστόχαστη τοποθέτηση του ΓΑΠ...
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ.Δ) Γιώργος Παπανδρέου τη Δευτέρα παρουσίασε την «Ελληνοτουρκική φιλία» ως πρότυπο για τους σοσιαλιστές που πρέπει να πάρουν κοινή θέση σχετικά με την οικονομική κρίση.
Στην εναρκτήρια ομιλία της Συνάντησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ.Δ) στο Cascais της Πορτογαλίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σοσιαλιστές θα έπρεπε να είναι σε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλο, σε μια εποχή που η Ευρώπη διέρχεται μια οικονομική κρίση.


"Το πνεύμα της αλληλεγγύης, ξεκίνησε από τον Ισμαήλ Τζεμ (πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας) και εμένα και η οποία οδήγησε σε μια αλλαγή στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει τώρα να εφαρμοστεί από την Σ.Δ στην Ευρώπη που ασχολείται με την οικονομική κρίση," σημείωσε ο Παπανδρέου.
"Εμείς οι σοσιαλιστές πρέπει να ενώσουμε τους Ευρωπαίους. Με την οικονομική κρίση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι επίσης υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο Παπανδρέου.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικοί πόλεμοι. Η ΕΕ έχει δείξει πώς οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν σε αλληλεγγύη σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η σημερινή κρίση δεν έχει απλώς οικονομικές επιπτώσεις αλλά και κοινωνικές. Μια συντηρητική, εθνικιστική και δειλή Ευρώπη θα σήμαινε "πτώχευση", "είπε ο κ. Παπανδρέου.
"Μια Ευρώπη που επενδύει, ενθαρρύνει τις επενδύσεις, είναι τολμηρή, είναι ανταγωνιστική, δημιουργεί θέσεις εργασίας, και αναπτύσσεται με βάση την ποιότητα και την ισότητα είναι η θεραπεία για την οικονομική κρίση," είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συμμετέχει στη Συνέλευση του Κογκρέσου της Σ.Δ ως Αντιπρόεδρος.


Σχόλια

  1. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ...ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ!!!
    ...αν δε σταματήσεις τις αιτίες της βίας τότε όσες συλλήψεις και να κάνεις άλλους τόσους θα γεννήσεις...
    ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ !!!

    http://aagorastos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.