« “Όχι πισωγυρίσματα για την ιθαγένεια” Ο ΣΔΟΕ επιμένει για την εμπλοκή της κ. Παπανδρέου στον λογαριασμό μαμούθ της λίστας! » Ούτε πόθεν έσχες δεν είχε καταθέσει ο υπόδικος Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Άλλη μια παράνομη ενέργεια του υπόδικου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου αποκάλυψε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας εξηγήσεις, με ερώτησή του στη Βουλή, από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.
Στο κείμενο της ερώτησής του, ο βουλευτής Αχαΐας αποκαλύπτει ότι ενημερώθηκε από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το γεγονός.


Την ίδια στιγμή, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος ανακινεί μια υπόθεση που προκαλεί ερωτηματικά για την ύποπτη στήριξη που παρέχει η Eurostat προς τον υπόδικο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου για τα στοιχεία που κατέθεσε για τα δεδομένα της εθνικής οικονομίας το 2009. Στο ίδιο πλαίσιο, μυστήριο αποτελεί για πολιτικούς αναλυτές η στάση της κυβέρνησης, η οποία διατηρεί τον κ. Γεωργίου στη θέση του παρά την ποινική δίωξή του. Στην ερώτησή του ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:
«Είναι γνωστό ότι οι Δημόσιοι, οι Κρατικοί, οι Αιρετοί και γενικώς όλοι λειτουργοί της Ελληνικής Πολιτείας υποχρεωτικά υποβάλλουν ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σύμφωνα με το νόμο 3213/2003.
Επειδή γράφτηκε στο διαδίκτυο και μέχρι σήμερα δεν διαψεύσθηκε. Επειδή και μου καταγγέλθηκε ως γεγονός, η ίδια πληροφορία από αρμόδιους και γνώστες του αντικειμένου, ότι ο υπόδικος Πρόεδρος της ΕΛ. ΣΤΑΤ – ο οποίος παραπέμπεται από τους εισαγγελείς για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων – δεν εκπλήρωσε την εκ του νόμου υποχρέωσή του για την υποβολή ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, όπως είχε την υποχρέωση, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τον προαναφερθέντα νόμο που μεταξύ άλλων ορίζει:
«Η δήλωση της παραγράφου 1 υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους» και ο νόμος ακόμη αναφέρει ότι:
Ελεγχόμενος, που παραλείπει να υποβάλλει την κατά τα άρθρα 1 και 2 δήλωση ή υποβάλλει εν γνώσει του ανακριβή στοιχεία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή. Στον υπαίτιο επιβάλλεται και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων από ένα (1) έως και τέσσερα (4) έτη. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως δύο (2) ετών.
«Αμφισβητήσεις ως προς την ιδιότητα του υπόχρεου στις περιπτώσεις στ’ έως και ιέ’ της παρ. 1 επιλύονται με πράξη της πενταμελούς Επιτροπής της παρ. 2 του άρθρου 3 του παρόντος νόμου, η οποία εκδίδεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την υποβολή σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου».
Επειδή, κάποιοι είπαν στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς ότι «η σιωπή είναι χρυσός…» αλλά φαίνεται ότι ξεχνούν ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…».
Επειδή όσον λοιπόν και αν νομίζουν ότι κρύβονται, ας γνωρίζουν ότι «ο κόσμος το’ χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι».
Επειδή, αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τελευταία φύλλα των Αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών στις ηλεκτρονικές σελίδες καθώς και στον ξένο τύπο New York Times, Guardian, Reuters κ.α. είναι «σταγόνα… στον ωκεανό», μπροστά στο «τσουνάμι» των αποκαλύψεων που έρχεται και το οποίο θα τους «πάρει και θα τους σηκώσει».
Επειδή, η οργή και κατάρα ενός περήφανου λαού, που τον κατάντησαν να σηκώνει και να απλώνει τα χέρια για μια σακούλα λαχανικά περιμένοντας στην ουρά ή να μπαίνεις στην ουρά των λαϊκών συσσιτίων ακόμα και να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες.
Καλείται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν:
1. Μήπως εξαιρείται από τον προαναφερόμενο νόμο η Ελ. ΣΤΑΤ και ο Πρόεδρός της;
2. Είναι γεγονός ή κινείται στη σφαίρα ης φαντασίας, ότι ο κ. Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες;
Παρακαλώ εάν έχει υποβληθεί, να κατατεθεί.
3. Είναι αξιόποινη η πράξη του αυτή, εάν ναι σε ποιες ενέργειες θα προβείτε;
Να κατατεθεί κάθε σχετική έγγραφη εντολή ή πρωτοβουλία σας.
4. Εάν είναι παραβάτης του νόμου, πρόκειται να ζητήσετε την παραίτηση του;
5. Ο «αριστερός» Υπουργός Δικαιοσύνης που «τον πατά» η Τρόικα στο λαιμό, θα αποφύγει να δώσει απαντήσεις; Θα αποφύγει να ρωτήσει τους δικαστικούς λειτουργούς εάν έχουν ασχοληθεί με το θέμα;
6. Ο Υπ. Οικονομικών που ξορκίζει την λίστα Λαγκάρντ, που ενώ επίσης δεν δίνει στην δημοσιότητα μέσω της Βουλής τα ονόματα που γνωρίζει η Τράπεζα Ελλάδος ποιοι και πως έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ή τζογάρουν και διακινούν μαύρο χρήμα στο παράνομο στοίχημα, που ακόμα σιωπά ένοχα για την εσκεμένη παραποίηση των στατιστικών στοιχείων από τον υπόδικο κ. Γεωργίου, που επιτίθεται στα πεπραγμένα Καραμανλή θα κάνει ότι προβλέπεται για τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο, όταν αυτός κατηγορείται βασίμως ή όχι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτόματα μπαίνει σε διαθεσιμότητα με την περίπτωση του κ. Προέδρου της ΕΛ. ΣΤΑΤ;
7. Ο Πρωθυπουργός που σε… κοινοβουλευτικές ερωτήσεις «ποιεί την νήσσαν», θα μείνει και πάλι άλαλος και ένοχα άπραγος και δεν θα ξηλώσει τον συμμέτοχο του Γεωργίου Α. Παπανδρέου στο εθνικό έγκλημα της αιχμαλωσίας μας στο ΔΝΤ ενισχύοντας την άποψη ότι τούτο είναι μέρος των δεσμεύσεων της κυβερνητικής κοινοπραξίας;
8. Θα καλύψει και πάλι τον υπόδικο Πρόεδρο όπως κάνει ακόμα και όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα πολλών εκατομμυρίων, είτε αφορούν τους γνωστούς ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ, ΕΙΤΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, είτε…, είτε…, τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ…;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος»

Σχόλια