Τι να περιμένει κανείς από τέτοιους δοσίλογους αρχηγούς και μία τέτοια γελοία κυβέρνηση.

Του Λευτέρη Γκίνη
Μετά την επίσκεψη του κ. Ολάντ στην χώρα μας ακούσαμε πολλά να λέγονται, όχι μόνον δια στόματος του κ. Σαμαρά αλλά κυρίως δια στόματος του ιδίου του κ. Ολάντ.
Προσωπικά έμεινα έκπληκτος από τις απαιτήσεις αυτού του σωβινιστής κυρίου, και μιλώ μόνον από αυτόν τον κύριο, διότι από το στόμα του κ. Σαμαρά και των ομοίων του δεν περίμενα κάτι καλύτερο ή καμία σωστή και υπερήφανη στάσηΤι μας είπε λοιπόν αυτός ο θλιβερός και αμόρφωτος?


Ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε από τους Έλληνες να μιλούν όλοι την Γαλλική γλώσσα ως μία «παγκοσμίως εμπορική γλώσσα», επιπλέον δε τον ακούσαμε να μας λέει ότι υπάρχουν τέσσερις φρεγάτες οι οποίες μας περιμένουν να τις «αγοράσουμε».
Ειλικρινά δεν κατάλαβα σε ποιους απευθύνεται ο άνθρωπος, αν κάποιος από εσάς κατάλαβε ας με βοηθήσει να καταλάβω κι εγώ.
Στο πρώτο ζήτημα (αυτό της γλώσσας) θα έπρεπε ένας σοβαρός και υπερήφανος Έλληνας πρωθυπουργός, να του απαντήσει ότι η παγκόσμια εμπορική γλώσσα είναι τα Αγγλικά, αλλά και η μητέρα όλων των γλωσσών και διαλέκτων είναι η Ελληνική.
Αντί λοιπόν να ζητάει από εμάς να μιλάμε Γαλλικά ας μας κάνει την έκπληξη να μιλήσει ο ίδιος Ελληνικά, για να εδραιώσουμε και μία βάση συζήτησης.
Για το δεύτερο θέμα (αυτό των φρεγατών) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε για μία ακόμα φορά τα σπασμένα της οχύρωσης των συνόρων της Ευρώπης.
Γιατί εμείς (με δικά μας έξοδα) θα πρέπει να διασφαλίσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ασφάλειας για τις Γαλλικές (ή άλλες χώρες), έτσι ώστε να έρθουν οι διαπλεκόμενοι Ευρωπαίοι να αντλήσουν και να εκμεταλλευτούν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ κοιτάσματα, χωρίς να έχουμε κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.
Αν λοιπόν αυτοί οι θλιβεροί κύριοι / κύριος να έχουν κάποιο προβάδισμα στους διαγωνισμούς ας μας χαρίσουν τις έξη (που αρχικά προέβλεπε η σύμβαση) φρεγάτες πλήρως εξοπλισμένες και μαζί με όλα τα ανταλλακτικά τους.
Παράλληλα δε ας πιέσουν διπλωματικά την Τουρκία για σοβαρότερη συμπεριφορά στα Αιγαίο.
Διαφορετικά υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν να δώσουν περισσότερα.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τέτοιους δοσίλογους αρχηγούς και μία τέτοια γελοία κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι είναι αξιοθρήνητοι και παντελώς ακατάλληλοι για μια τέτοια μεγάλη χώρα.

Σχόλια