Ένοχος ο B. Παπαγεωργόπουλος για υπεξαίρεση των ταμείων του δήμου Θεσσαλονίκης

1898106.jpgΈνοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την υπόθεση υπεξαίρεσης των ταμείων του δήμου.  
Ο δικαστής χαρακτήρισε τον κ. Παπαγεωργόπουλο… μηχανή υπεξαιρέσεων,
καθώς όπως διαπιστώθηκε από το δικαστήριο «Γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια». Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί και η ποινή του.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην δίκη
Εν τω μεταξύ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η δίκη του.  Ο πρώην δήμαρχος έφτασε στο δικαστήριο... χαμογελαστός (όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες) με την σύζυγό του στο πλευρό του και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Βέβαια στην συνέχεια το χαμόγελο του κόπηκε, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ποινή θα είναι βαριά.
Ένοχος και ο Σαξώνης
1898112.jpg
1898107.jpgΤο δικαστήριο πρότεινε επίσης την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.  Ο κ. Σαξώνης κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά sites εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για αυτά που έκαναν.



Τέλος, αθώοι κρίθηκαν οι αντιδήμαρχοι καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. 

star.gr

Σχόλια