Μόνο το 0,8% των Γερμανών επιλέγει Ελλάδα

Η διάθεση των Γερμανών για διακοπές παραμένει αμείωτη, αλλάζουν, όμως, οι τουριστικές τους προτιμήσεις. Σύμφωνα με το ινστιτούτο «FFS» το 0,8% των ερωτηθέντων σκοπεύει να επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα.
Διόλου ενθαρρυντικά για την Ελλάδα είναι τα πορίσματα της 29ης τουριστικής μελέτης που εκπόνησε το «Ίδρυμα για Ζητήματα του Μέλλοντος» (Stiftung für Zukunftsfragen), τα οποία παρουσιάσθηκαν χθες στο Αμβούργο.
Μολονότι και φέτος καταγράφεται υψηλή διάθεση των Γερμανών για ταξίδια, η Ελλάδα ανήκει στους «χαμένους» της υπόθεσης. Όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ, μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκοπεύει φέτος να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα.
«Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων έχει ως κύριο προορισμό διακοπών την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ούτε ο ένας στους εκατό δεν σκοπεύει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς. Πριν από έναν χρόνο, το 5% των Γερμανών δήλωνε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά», λέει ο γερμανός καθηγητής.
Deutsche Welle

Σχόλια


  1. From HEIL GAP ( or mind the GAP )
    Το ότι δεν γουστάρουμε τους γερμαναράδες είναι …. δεδομένο !

    Tο ζήτημα όμως είναι … ότι μόλις πριν ένα μήνα η κρητική υπουργός τουρισμού … υπόσχονταν ανάκαμψη του τουρισμού για την φωτεινή τουριστική περίοδο και κανένας παπαγάλος της ενημέρωσης δεν βγήκε να την αμφισβητήσει …..

    Εάν θυμάται η αγαπητή σε όλους μας κυρία Σοφία … την είχα παραπέμψει στο τότε άρθρο μου :

    Η παρακμή …. ! ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

    http://heilgap.blogspot.com/2013/01/blog-post_6.html

    όπου μεταξύ των άλλων σημείωνα :

    Εάν παραδείγματος χάριν, το συνδυάσουμε αυτό με το ότι οι τιμές για διακοπές στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 12% από το περασμένο έτος …. (αύξηση την οποία επέβαλε η ανίκανη κυβέρνηση μας ) ….. τότε αντιλαμβάνεστε πολύ καλά φίλοι μου …. ότι κατά την ερχομένη τουριστική περίοδο, δεν πρόκειται να πατήσει στην Ελλάδα μας … όχι τουρίστας ….μα ούτε και κουνούπι ….. και ότι όλα αυτά που διαδίδει η κυρία υπουργίνα τουρισμού από την Κρήτη … για την αύξηση των κρατήσεων την επόμενη τουριστική περίοδο κατά 45% … είναι απλά και μόνο για να καταναλωθούν από τους @%$#@& ψηφοφόρους της ώστε να καλύψει την ανικανότητα της ….. « καθώς και το φιάσκο του καλοκαιριού … που πλησιάζει»

    Η γειτονική Τουρκία όμως με το δικό της νόμισμα, τα πάει πολύ καλύτερα από την Ελλάδα .
    Η Τουρκία, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Ελλάδας … ως προορισμός διακοπών, σήμερα ανθεί χάρη σε ένα φτηνό νόμισμα. ( το τελευταίο ίσως … αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό) …
    Και όμως την εποχή, που η Ελλάδα ήταν να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, η Τουρκία είχε μεγάλα προβλήματα υπέρ-πληθωρισμού …. αλλά με το χρόνο κατάφερε και ξεπέρασε τα προβλήματα της , μια χαρά !
    Η Τουρκική Λίρα βοηθά την Τουρκία … ώστε να κρατηθούν “φτηνές οι διακοπές”.

    «Η εξουσία αποβλακώνει», έγραψε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε.
    Τα άτομα που έχουν εξουσία τείνουν να πιστεύουν ότι, ακριβώς επειδή έχουν εξουσία, ότι είναι οι καλύτεροι, οι πιο ικανοί, οι πιο έξυπνοι, οι πιο σοφοί από όλη την ανθρωπότητα

    Λοιπόν … χα, χα … επειδή λοιπόν μια και μοναδική ταξιδιωτική εταιρία έκανε αύξηση των κρατήσεων της με προορισμό την Ελλάδα, η Κρητικιά … κυρία υπουργίνα τουρισμού … συμπεραίνει πως του χρόνου θα έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά … αναμένοντας (με την φαντασία της) τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα μας έρθουν «από τας Ευρώπας».
    Τώρα κατά πόσο είναι λογικό, το να φαντάζεται η κυρία υπουργός ότι οι μπατίρηδες «πλέον»κάτοικοι …. της Ευρώπης της λιτότητας, της Ευρώπης της ύφεσης και της Ευρώπης της ανεργίας …θα βρουν ξαφνικά τα χρήματα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη χώρα
    μας ;
    Μάλλον αυτό θα το γνωρίζουν … « μόνο εκείνοι που την ψήφισαν… »

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.