Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Μαρμαρωμένος Θρύλος ( Petrified Legend )

Έγραψε σε κάποιους στίχους του ο Φίλιππος Γράψας: «…εδώ θα μείνεις. 
Εδώ που φύτρωσες μεγάλωσες, αφού σαν θρύλος μακρινός βυζαντινός και συ μαρμάρωσες».
Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης Βυζαντινός Αυτοκράτωρ των Ελλήνων (1193-1254). 


Η πίστη του Αυτοκράτορα στο Θεό ήταν πολύ μεγάλη και τον βοήθησε αποφασιστικά σε κάθε του βήμα, όπως και τότε που χρειάστηκε να μονομαχήσει με τον σκληρό Αζατίνη, Σουλτάνο του Ικονίου,
που συχνά πυκνά λεηλατούσε τις πόλεις μας που ήταν κοντά στον ποταμό Μαίανδρο. Άκουσε τότε νοερά θεία φωνή, και πήρε ευθύς τέτοια δύναμη, ώστε όρμησε και κατανίκησε τον τρομερό Σουλτάνο, που του έλεγε:
“Ο σταυρωθείς εγήγερται, ο μεγάλαυχος πέπτωκεν, ο καταπεσών και συντριβείς ανώρθωται”.
Πού κρύφτηκαν οι Ηγέτες σαν κι αυτόν;
Μακρυχώρι, 23/01/2013
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-914503

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.