Καλαμπόκι, κόκα, CDS και μνημόνιο, ξεπούλημα στους Τούρκους. Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.


Χωρίς σχόλιο. Ριζοσπάστης, 26/4/2004.

Αύριο απολογείται ο Ν. Κυριακούλης για την κοκαΐνη
Αύριο θα απολογηθεί στον εισαγγελέα ο 51χρονος επιχειρηματίας Ν. Κυριακούλης, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε με ιστιοπλοϊκό σκάφος τη μεταφορά ενός τόνου κοκαΐνης από τη Μαρτινίκα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας περίπου 160 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια υπόθεση ενέχονται
οι Κ. Χρήστου, 40 ετών, ναυπηγός, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και παλιός συνεργάτης του Κυριακούλη σε επιχειρήσεις που είχαν στη Μαρτινίκα, ο αδελφός του Π. Χρήστου, 37 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου Ρ. Ρεπανάς, 35 ετών, και η φίλη του Ελ. Εμμανουήλ, 28 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ένας Αλβανός και ένας Ιταλός.
Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων (παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων κλπ.) με βάση το νόμο για το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Ν. Κυριακούλης είναι διευθυντής της μαρίνας της Καλαμάτας και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από άνδρες του Λιμενικού σε πολυτελές κότερο στα Κύθηρα. Είναι αδελφός του Στ. Κυριακούλη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας που διαθέτει περίπου 250 σκάφη αναψυχής και έχει αναλάβει από την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» τη μακρόχρονη εκμετάλλευση των μαρινών Καλαμάτας, Λευκάδας, Ζέας και Γουβιών Κέρκυρας.
Η υπόθεση της μεταφοράς της κοκαΐνης έφερε στην επικαιρότητα μια παλαιά υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κατηγορούμενος Κ. Χρήστου, στην κατάθεσή του, μίλησε για μια γυναίκα τραπεζικό, η οποία έπαιξε ρόλο – κλειδί στο σκάνδαλο με το καλαμπόκι και στη συνέχεια φυγαδεύτηκε στη Μαρτινίκα για να γλιτώσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά τελικά βρέθηκε νεκρή σε δάσος. Η γυναίκα αυτή φέρεται να είναι η Παρασκευή Νικολάου, η οποία ήταν διευθύντρια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Γερμανία. Σύμφωνα με την κατάθεση του Κ. Χρήστου, η γυναίκα τραπεζικός πήρε μαζί της εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, αλλά και ένα φάκελο με αποκαλυπτικά στοιχεία, που ενοχοποιούσαν πρωτοκλασάτα πολιτικά πρόσωπα.
Ποιός είπαμε έστειλε τον Μαργέλλο στον Κατσιφάρα;

olympia.gr

Σχόλια