«Ρίχτερ οργής» για Στουρνάρα

Νίκος Ελευθερόγλου
Η ασυλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα εντός κυβέρνησης και Ν.Δ. έλαβε τέλος. Η προκλητική απόφασή του να ακυρώσει την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, την ώρα που σφαγιάζει την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές στράφηκαν εναντίον του με δημόσιες δηλώσεις μεταφέροντας το κλίμα οργής που επικρατεί για τον κ. Στουρνάρα.
Τα πιο πολλά... Ρίχτερ
εκδηλώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος -σε συνέντευξή του στον Real- και αναφερόμενο στην ανάκληση της ρύθμισης για τα σκάφη είπε χωρίς περιστροφές: «Σας το λέω ωμά, απαράδεκτο... Δεν επιτρέπεται, όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική στα Ι.Χ., να επιβάλλεται τώρα συνολικό τεκμήριο και μάλιστα μόνιμο και την ίδια ώρα -αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 100.000 οι ιδιοκτήτες σκαφών πάνω από έξι μέτρα- να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τη στάση του κ. Στουρνάρα: «Εμένα με προσβάλλει...».
Επίσης, ο βουλευτής Β' Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα τόνισε: «Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το ότι αποσύρθηκε η διάταξη για τον φόρο πολυτελείας στα σκάφη, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει να προάγει τον θαλάσσιο τουρισμό». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμη τον κ. Στουρνάρα για ανεντιμότητα προς τους πολίτες στους οποίους, αφού κατέβαλαν τα τέλη, τώρα επιβάλλουν χαράτσι ως φόρο πολυτελείας!
Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι τον φόρο πολυτελείας σκαφών και τον ειδικό φόρο κανείς δεν τον έχει πληρώσει μέχρι τώρα και ότι θα επανέλθει μέσω υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά οι προφάσεις του δεν είναι αρκετές για να συγκρατήσουν τη θύελλα που έχει ξεσπάσει και η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη στο παρασκήνιο.
Εκτός από τη στάση του στο θέμα των φόρων, ο κ. Στουρνάρας έχει πυροδοτήσει τη «γαλάζια» οργή σε βάρος του και με τις δηλώσεις του για ευθύνες της περιόδου Καραμανλή, καθώς και την υποστήριξή του στην περίοδο Σημίτη. Χθες απαντώντας ο πρώην υπουργός και συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλος τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας φαίνεται να διακατέχεται από «καμηλισμό» και «στρουθοκαμηλισμό». «Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs» ανάφερε ο Πρ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «Θα πρότεινα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό» υπενθυμίζοντας πού βρίσκονται σήμερα αυτοί που στο παρελθόν επέδειξαν αλαζονεία στο υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Επίσης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δεν ντρέπονται».
Οι εσωτερικές εντάσεις με τον κ. Στουρνάρα ξεκίνησαν από τότε που εμφανίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Από κει και πέρα, άρχισε να βράζει διαρκώς το καζάνι σε βάρος του λόγω της συμπεριφοράς, των απαξιωτικών δηλώσεων και κυρίως των αποφάσεών του...
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Ναι σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν γιουσουφάκια της ΝΔ...

    Σούζα θα κάθεστε στα ονόματα Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.