Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Έτοιμη η Ρωσία να χαλαρώσει τους όρους του δανείου στην Κύπρο

Ετοιμότητα να χαλαρώσει τους όρους για την αποπληρωμή του δανείου που έδωσε στην Κύπρο εξέφρασε η Ρωσία, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

O υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov σε δηλώσεις του στο Prime News, σημείωσε ότι οι όροι αποπληρωμής αφορούν το δάνειο ύψους €2,5 δισ. που έλαβε η Κύπρος από τη Ρωσία το 2011. Ο υπουργός δεν έκανε ωστόσο καμία αναφορά στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέων δανείων.

Δήλωσε ότι ο ίδιος και οι ηγέτες της ΕΕ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στο 90% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, το 2014 θα διαμορφωθεί στο 150% του ΑΕΠ.

«Θα συνεργαστούμε με τις ευρωπαϊκές χώρες για τα μέτρα που πρέπει μα ληφθούν προς την κατεύθυνση μιας πιο σταδιακής αποπληρωμής της οφειλής της Κύπρου», ανέφερε ο Siluanov σε δηλώσεις όπως τις μετάδωσε το Prime News Agency χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Το ρωσικό δάνειο λήγει το 2016 και όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή γίνεται προσπάθεια για αποπληρωμή το 2021 και για αναστολή πληρωμής τόκων μέχρι το 2018.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.