Περί μαρινών το ανάγνωσμα...



Η ΑΡΧΗ
06-03-2012 η εταιρεία «Κυριακούλης-Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.» με επιστολή αίτημα προς τον Δήμο Λευκάδας

ΣΗΜ.: Η μετοχική σύνθεση της « Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε.» δηλαδή 26 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2012 που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο), έχει ως εξής:

1.      ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. 26,64%

2.      ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ 26,64%

3.      ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε. 46,72 % (είναι υπό εκκαθάριση σύμφωνα με την αριθμ. 4732/2006 Απόφαση Εφετείου Αθηνών, με ειδική εκκαθαρίστρια την ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.



Το Αίτημα:
Με την από 06-03-2012 (αριθμ. πρωτ. 5866/12-03-2012 Δήμου Λευκάδας) επιστολή η εταιρεία «Κυριακούλης-Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.» αιτείται, μεταξύ των άλλων φορέων, την έγκριση από τον Δήμο Λευκάδας περί:
α) μεταβίβασης των μετοχών που κατέχει στην «ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε.» προς την «K&G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ Α.Ε.»
και
β) μεταβίβασης ποσοστού μέχρι 51% από την «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ Ν.Α.Ε.» προς την εταιρεία «D-MARINE INVESTMENTS HOLDING B.V.»  εκ των μετοχών που θα έχει η μεταβιβάζουσα στην «K&G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ Α.Ε.».

Κατόπιν του ανωτέρω αιτήματος, η Οικονομική Επιτροπή, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος για τα συμφέροντα του Δήμου, ανέθεσε με την αριθμ. 75/2012 απόφασή της, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 127/2012, στον Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω κ. Φλογαϊτη Σπυρίδωνα, όπως γνωμοδοτήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της εταιρείας «Κυριακούλης-Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.» Με την από 02-05-2012 γνωμοδότηση ο κ. Φλογαϊτης καθιστά σαφές ότι ο Δήμος Λευκάδας διαθέτει, βάσει της διακήρυξης και ιδίως της από 17-12-1999 σύμβασης, ευρύτατη διακριτική ευχέρεια εγγράφως να εγκρίνει ή να μην εγκρίνει το αίτημα της «Κυριακούλης-Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.», μετόχου της «Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε.» για μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που αυτή κατέχει επί του μετοχικού κεφαλαίου της «Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε.».



ΔΕΔΟΜΕΝΟ 1. «Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΊΠΠΟΣ»

Η «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.» μετέχει με τα παρακάτω
ποσοστά στις ακόλουθες εταιρείες:
1. ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ Α.Ε. 50,58%
2. ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε . 60,00%
3. ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε. 26,64%
4. ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Α.Ε. 22,92%
Στα πλαίσια στρατηγικής ανάπτυξης των μαρινών στην Ελλάδα
η «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.» απεφάσισε να εισφέρει (εισφορά σε είδος) τις συμμετοχές της που κατέχει σήμερα σε μαρίνες, στην θυγατρική του ομίλου που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και εκμετάλλευση μαρινών εταιρεία Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ Α.Ε. Δηλαδή σκοπεύει να εισφέρει στην Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ Α.Ε όλες τις μετοχές που έχει στις εταιρείες εκμετάλλευσης μαρινών: α. ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ Α.Ε. ποσοστό 50,58%, β.ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. ποσοστό 60,00%, γ. ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε. ποσοστό 26,64%, δ. ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Α.Ε. ποσοστό 22,92%. Η εισφορά αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή συμμετοχής της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ Α.Ε τηρουμένων των νομίμων διαδικασιών (Κ.Ν. 2190/20 κ.λ.π.). Μέσω των παραπάνω συμμετοχών του ο όμιλος ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ έχει υπό την διαχείριση του 2.775 θέσεις ελλιμενισμού στις μαρίνες, Γουβιών Κέρκυρα (1.235), Λευκάδας (620), Καλαμάτας (250), Ζέας Πειραιά (670) και μέσω της σύμπραξης με την εταιρεία D-MARINE INVESTMENTS HOLDING B.V στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει και ο πολυεθνικός όμιλος DOGUS θα αυξηθεί το μέγεθος των θέσεων ελλιμενισμού σε 5.175 δημιουργώντας ένα διευρυμένο δίκτυο και μια ενιαία θαλάσσια διαδρομή από την Αδριατική έως την Νοτιοανατολική Μεσόγειο με σταθμούς ελλιμενισμού και ανεφοδιασμού των σκαφών σε 4 χώρες (Κροατία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Τουρκία).



ΔΕΔΟΜΕΝΟ 2. «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Ο Δήμαρχος Λευκάδας ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είναι αυτός που έφερε ως εισηγητής το θέμα στον ΔΗΜΟ Λευκάδας Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ

http://megaritiko.blogspot.ca/2010/10/blog-post_15.html ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 15 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2010


Ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει Βασίλη Οικονόμου στο Δήμο Ωρωπού.....ΈΝΑ ΔΕΎΤΕΡΟ ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ ΔΗΜΆΡΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ, ΈΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΌΤΗΤΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΆ .



Δήμος Ωρωπού : Οικονόμου Βασίλης Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου : Ευθυμίου Ανδρέας Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Βλασσόπουλος Παντελής Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου : Χριστόπουλος Γιώργος Δήμος Σιθωνίας : Μάλαμα Κυριακή Δήμος Κοζάνης : Μαλούτας Λάζαρος Δήμος Κομοτηνής : Πετρίδης Γιώργος Δήμος Παξών : Μπογδάνος Σπύρος Δήμος Λευκάδας : Αραβανής Κώστας Δήμος Πρέβεζας : Μπαΐλης Χρήστος 

Διευκρινίζεται τέλος, ότι στους δήμους Αλιάρτου Βοιωτίας και Αλμυρού Μαγνησίας το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο.



ΔΕΔΟΜΕΝΟ 3. «ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ»

26/6/10
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Παμπούκης, ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ  (Ο Δικηγόρος του ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ που γνωμοδότησε) και Σιούτη. Συνολικές αμοιβές ύψους περίπου 700.000 ευρώ .. 

Είναι πολλά τα λεφτά, Παμπούκη, Φλογαΐτη και Σιούτη  (23 Ιούνιος 2010)
http://krisaion.blogspot.co.uk/2010/06/700000.html

Συνολικές αμοιβές ύψους περίπου 700.000 ευρώ για «νομικές υπηρεσίες» εισέπραξαν την περίοδο από τον Μάιο του 2002 ως τον Απρίλιο του 2004, οι νυν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Παμπούκης, Φλογαΐτης και Σιούτη. Η εφημερίδα σας, ο «ΕΚ», σας... παρουσιάζει σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας, τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΟΠΑΠ και τα ποσά που διατέθηκαν, για να αποκομίσετε μια εικόνα του ποιοι μας κυβερνούν και πως αυτοί λειτουργούν, αλλά και μέσω ποιων πρακτικών φτάσαμε στην «κρίση»... Ο λόγος για μια κάστα «σοσιαλιστών», οι οποίοι διαχρονικά και επιβαίνοντας στα άρματα αρχικά του σημιτικού εκσυγχρονισμού και αργότερα του νεοφιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, κατάφεραν να αποκτήσουν ισχύ και προσβάσεις, που τους επέτρεψαν και τους επιτρέπουν να πλουτίζουν εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται από την κρίση. Ένας εγκάρσιος άξονας μέσα στο ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλεύεται τις κυβερνητικές θητείες του, την ώρα που το Μαξίμου πουλά φύκια και μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο περί δήθεν κάθαρσης, «τελειώνοντας» τον εκτός πολιτικού παιχνιδιού πλέον και ιδιαίτερα ευάλωτο, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τα στοιχεία για τις «δουλειές»

Στη συνεδρίαση της 23ης Μαΐου 2002 του ΟΠΑΠ, το ΔΣ αποφασίζει κατά πλειοψηφία και εγκρίνει την πρόσληψη του νομικού γραφείου Φλογαΐτη-Παμπούκη-Σιούτη και συνεργατών και την ανάθεση σε αυτούς του έργου του νομικού ελέγχου για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αλλά και της νομικής συνδρομής στη διάρκεια της επαναδιαπραγμάτευσης της Διακρατικής Συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, και για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών για την επέκταση της δράσης του ΟΠΑΠ στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Φυσικά, γίνεται υπόμνηση για «τα ιδιαίτερα περιορισμένα χρονικά περιθώρια» για την ολοκλήρωση του έργου του νομικού ελέγχου, που είναι απαραίτητος για την εισαγωγή των μετοχών στο ΧΑΑ, μάλλον ώστε να δικαιολογηθεί η απευθείας ανάθεση. Ακολούθησαν αναθέσεις και αμοιβές, στις οποίες και θα αναφερθούμε: στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου, εγκρίθηκε αμοιβή 10.000 ευρώ στους προαναφερόμενους δικηγόρους. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2002, αμοιβή 49.200 ευρώ. Στις 17 Δεκεμβρίου 2002, 25.000 ευρώ. Στις 20 Μαρτίου 2003, 8.000 ευρώ. Στις 27 Μαρτίου 2003, 40.000 ευρώ. Στις 29 Μαΐου 2003, 208.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο Φλογαΐτη-Παμπούκη-Σιούτη. Την 23 Ιουλίου 2003, 46.870 ευρώ, αλλά και 40.000 ευρώ, σύνολο 86.870. Την 4η Σεπτεμβρίου 2003, 10.000 ευρώ. Την 10η Οκτωβρίου 2003, 33.000 ευρώ. Την 22α Ιανουαρίου 2004, 125.850 ευρώ (μείον τον αναλογούντα φόρο). Την 22α Ιανουαρίου 2004, 25.000 ευρώ. Την 16η Μαρτίου 2004, 44.500 ευρώ. Στις 6 Απριλίου 2004, 22.000 ευρώ, λίγο μετά τις εκλογές! Σχεδόν 700.000 ευρώ αμοιβές για νομικές υπηρεσίες, σε λιγότερο από δύο χρόνια...

Ιδεολογία και... «δουλειές»!

Σκιαγραφούμε ένα σύντομο προφίλ των παραπάνω, για να γνωρίζετε για ποιους μιλάμε. Ο Χάρης Παμπούκης, υπέρμαχος του εθνοκτόνου «κοσμοπολίτικου πατριωτισμού» και φυσικά της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», είναι υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ και θεωρείται από πολλούς ο άνθρωπος-κλειδί στο Μαξίμου. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Συναλλαγών στη Νομική Σχολή. Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επί των ημερών εκεί του Γιώργου Παπανδρέου. Κατηγορήθηκε ότι διετέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης Cosco και ότι ανέλαβε για λογαριασμό της τις διαπραγματεύσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Αρνήθηκε όμως την κατηγορία, λέγοντας ότι ήρθε μεν σε επαφή με την κινεζική εταιρεία και ότι μπορεί να συναντήθηκε δύο φορές μαζί τους, αλλά «για πολλούς λόγους, δεν προχώρησε η συνεργασία». Και συμπλήρωσε: «Δεν πήρε ποτέ τη μορφή εντολής. Δεν έχω εκπροσωπήσει, λοιπόν, ποτέ την Cosco και δεν έχω πάρει ένα ευρώ από αυτήν. Αλλά αν υποθέσουμε ότι ήμουν δικηγόρος της, τι το μεμπτόν; Είμαι καθηγητής της Νομικής και υπήρξα γνωστός δικηγόρος. Σημαίνει αυτό ότι επειδή κάποτε είχα κάποιον πελάτη, μου δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων; Ποτέ των ποτών!» Μάλλον ο Παμπούκης θεωρεί ότι δεν υπάρχει και τίποτα το μεμπτόν με τις υπέρογκες αμοιβές από τον ΟΠΑΠ... Ο Σπύρος Φλογαΐτης είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Διετέλεσε δύο φορές (2007 & 2009) υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών σε προεκλογικές περιόδους, καθώς είχε ισχυρά ερείσματα και στη ΝΔ και στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή. Την περίοδο 2000-2005 διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, είναι σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. All weather ή παντός καιρού ελληνιστί. Θα τον δείτε παρακάτω με την Γλυκερία Σιούτη... Η Γλυκερία Σιούτη λοιπόν, με ρόλο προσωπάρχη στο Μαξίμου, είναι επίσης καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και από ανέκαθεν πολύ «κοντά» στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι πρότινος ήταν δικηγόρος της βρετανικής εταιρείας Loyalward, η οποία απέκτησε με παράνομο τρόπο από τη Μονή Τοπλού την περιοχή-φιλέτο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη. Η Μονή, ξεπούλησε 26.000 στρέμματα ελληνικής γης στη βρετανική εταιρεία, με την Γλυκερία Σιούτη να χειρίζεται την υπόθεση. Σημειωτέον ότι την περιοχή διεκδικούσε από τη Μονή το ελληνικό Δημόσιο... Υπάρχουν όμως και άλλα: η κ. Σιούτη φέρεται να συμμετείχε στη νομική ομάδα που οργάνωσε ο διαβόητος Μιχάλης Χριστοφοράκος της Siemens, για να εμποδίσει την έρευνα που διεξήγαγε εις βάρος του η αμερικανική νομική εταιρεία Debevoise & Plimpton. Τώρα: το δίδυμο Φλογαΐτη-Σιούτη είχε εκπροσωπήσει τον Δήμο Αθηναίων τον περασμένο Μάρτιο σε δίκη που αφορούσε στα έργα στον Ελαιώνα, ύστερα από ομαδική προσφυγή πολιτών. Δεν υπήρχε άλλο γραφείο κύριε Κακλαμάνη;

Μας προκαλούν με τα έργα τους

«Ότι είναι νόμιμο είναι ηθικό». Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση. Στο δε κυβερνών κόμμα, τα συστήματα νομής της εξουσίας και του κορβανά, διατηρούν τα προνόμιά τους διαχρονικά. Τα παραπάνω στοιχεία, μιλούν από μόνα τους. Παρανομία μπορεί να μην υπάρχει, όπως δεν υπάρχει άλλωστε και στις προκλητικές αμοιβές των λεγόμενων «golden boys». Πρόκληση κατά της κοινωνίας όμως υπάρχει και μάλιστα μεγάλη. Οι αποκαλύψεις αυτές, σε μια εποχή που ο μέσος πολίτης δοκιμάζεται, αναδεικνύουν πως λειτουργεί το σύστημα και πως τρέφει τα παιδιά του.



Σχόλια