Πλήρης ρήξη Μαρκόπουλου – Ζώη

Η παροιμία που λέει «πολλές μαμές... το παιδί βγαίνει στραβό» φαίνεται πως βρίσκει απόλυτη ταύτιση στους κκ Χρ. Ζώη και Κώστα Μαρκόπουλο.
Οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που αμφισβήτησαν ανοιχτά τον πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο, από… «σύντροφοι» έχουν εξελιχτεί σε δύο ξένους.
Πριν από περίπου ένα μήνα οι δύο άνδρες εμφανίζονταν παντού μαζί, ενώ προσπαθούσαν να συσπειρώσουν στελέχη της κεντροδεξιάς προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας.
Ήταν 18 Δεκεμβρίου όταν....
οι κκ Μαρκόπουλος και Ζώης έτρωγαν στου «Θανάση» στο Μοναστηράκι με «δεξιούς συντρόφους» σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους. Παρόντες στο «τσιμπούσι» και οι κ.κ. Γ. Μανώλης, Γ. Κουράκος, Μ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, όλοι αποχωρήσαντες από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Από τότε μέχρι σήμερα, μόλις ένα μήνα μετά, έχουν αλλάξει πολλά.
Χθες γεννήθηκε και επισήμως η νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «Ελλήνων πρωτοβουλία». Πρωταγωνιστές στο νέο εγχείρημα οι Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος, Μιχάλης Γιαννάκης και Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.
Ποιος λείπει; Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες φλερτάρει ξανά με τη Συγγρού.
Γιατί όμως ο κ. Μαρκόπουλος τα… «έσπασε» με τους πρώην «συντρόφους» του; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός θεωρεί ξεπερασμένο το διαχωρισμό «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο» και εκτιμά πως η συζήτηση πρέπει να γίνει σε άλλο επίπεδο.
Όπως όμως είχε αποκαλύψει πρώτο το newsbomb.gr με ρεπορτάζ στις 16 Ιανουαρίου, Ζώης και Μαρκόπουλος τα «έσπασαν» στη μοιρασιά των εξουσιών του κόμματος.
Οι βαρύγδουπες και άνευ ουσίας καταγγελίες τους ξεχάστηκαν αμέσως, ενώ παράλληλα ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πτοήθηκαν δημοσκοπικά από τη φυγή των δύο πρώην στελεχών.
Όταν λοιπόν Μαρκόπουλος και Ζώης συναντήθηκαν για τη… μοιρασιά, διαπιστώθηκε πλήρης διαφορά απόψεων, με συνέπεια η συνάντηση να καταλήξει σε φιάσκο.
Ο διάλογος έγινε περίπου έτσι:
Κώστας Μαρκόπουλος: Λοιπόν, συνεννοηθήκαμε, εγώ θα είμαι πρόεδρος.
Χρήστος Ζώης: Τι λες ρε; Από την αρχή η συμφωνία μας ήταν για κοινές εξουσίες μεταξύ των δυο μας και συναπόφαση για τα μεγάλα θέματα.
Κ.Μ.: Λάθος κάνεις, εγώ θα είμαι αρχηγός.
Χ.Ζ.: Μα αλλιώς τα είχαμε αποφασίσει. Εμείς οι δυο, μαζί…
Κ.Μ.: Μα εσύ, Χρήστο, δεν εξελέγης καν βουλευτής!
Χ.Ζ.: Εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας. Κάνω κόμμα μόνος μου!
Η πολιτική κίνηση «Ελλήνων Πρωτοβουλία» γεννήθηκε μόλις χθες, ωστόσο από τώρα έχουν αρχίσει να διακρίνονται τα πρώτα σύννεφα.
Ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι θολός και κανείς δεν γνωρίζει – τουλάχιστον προς το παρόν – ποιες είναι οι θέσεις. Ευρώ, η δραχμή, δολάριο ή ρούβλι; Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;
Μία Βαβέλ απόψεων και θέσεων που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ξεκαθαριστούν.

Σχόλια

  1. αυτο που πηγαν να κανουν στους αν.ελλ. θα τους κυνηγαει για ολοκληρη τη ζωη τους. δεν εχω γνωρισει πιο καραμπηνατη προβοκατσια...ας πανε τωρα με το μανωλη (χαχαχα) τα πολιτικα τους πτωματα αρχισαν να μυριζουν και δε χωρανε στη σαλα των αν.ελλ. ουτε ως ιστορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.