“Η στοχευμένη και προμελετημένη απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας”



Του Μπάμπη Παπασπύρου* 

Τίποτα δεν γίνεται, λέγεται ή γράφεται τυχαία... γίνεται προμελετημένα και βάση σχεδίου.  
Η προσπάθεια της απαξίωσης έχει ξεκινήσει με εντεινόμενους ρυθμούς εδώ και τέσσερα χρόνια... 
Κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος αποκάλεσε αυτιστικούς τους στρατιωτικούς. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ Πάγκαλου ο οποίος είχε αναφέρει: "Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας". Τον χορό συνέχισε και ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους απόστρατους, περί πάταξής τους και ομφάλιου λώρου μεταξύ αποστράτων και εν ενεργεία που θα πρέπει να αποκοπεί. Ακολούθησαν τα παραμύθια περί ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ και τα νέα ήθη βλέποντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με την ντουντούκα να συνομιλεί με απεργούς.. και να "λιβανίζει" μέσα απ το tweeter τον υφυπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης...
Σαν μην έφταναν όλα αυτά τέθηκε απ την τρόικα και θέμα κατάργησης της στρατιωτικής θητείας.
Από το τέλος του 2010 αρχίζει το μεγάλο μαχαίρι σε λειτουργικά έξοδα & μισθούς των Ε.Δ, φυσικά κατ ΄ επιταγή και απαίτηση της τρόικας. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις συνεχίστηκαν, έχουν σε αρκετές περιπτώσεις αγγίξει το 50 % και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το 2015.
Πριν ένα μήνα και μόνο οι απόστρατοι επιλεκτικά είδαν την σύνταξή τους να μειώνεται κατά εκατό ευρώ κατά μέσο όρο, εξαιτίας του επανυπολογισμού αυτής βάσει των νέων βασικών μισθών των εν ενεργεία.
Δυστυχώς όμως η τιμωρία των απόστρατων δεν σταματάει εδώ καθώς έπονται και άλλες περικοπές λόγω παρακράτησης (σε 8 μηνιαίες δόσεις) της σύνταξης σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.4051/2012. Στη μικτή εναπομένουσα σύνταξη, με κάθε επιφύλαξη, θα προστεθούν όλα τα ακαθάριστα μερίσματα, οπότε όπως διαφαίνεται, αναμένεται και νέα μείωση της τάξης του 15%.
Από την άλλη πλευρά, μετά και τις τελευταίες περικοπές, κατακρεουργήθηκαν και οι μισθοί των εν ενεργεία καθώς και οι συντάξεις και τα μερίσματα των αποστράτων, με συνέπεια σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση των εισοδημάτων τους να αγγίζει το 60%.
Μέχρι σήμερα, τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά τη διπλή επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, τη μείωση των επιδομάτων και των συντάξεων κατά 20% για εκείνες που είναι ανώτερες των 1.200 € και στη συνέχεια κατά 12 % για συντάξεις άνω των 1.300 €, ενώ αρκετοί απόστρατοι, έχουν υποστεί επιπλέον άδικες μειώσεις στις συντάξεις τους με μοναδικά κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σειρά ερωτήσεων και αναφορών που υποβάλαμε στη Βουλή, αλλά και με δηλώσεις μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είχαμε προειδοποιήσει τον Υπουργό, κ. Παναγιωτόπουλο ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούνται συνειδητά και βάσει σχεδίου στην εξαθλίωση και στην καταρράκωση του ηθικού τους, με απώτερο σκοπό την διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την άλωση της χώρας. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε...
Οφείλει όμως να γνωρίζει ο αρμόδιος Υπουργός πως οι στρατιωτικοί είναι πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους Έλληνες και χρήζουν ίσης μεταχείρισης και ισονομίας, όπως άλλωστε προστάζει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Παράλληλα απευθυνθήκαμε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε όλους τους συνταξιούχους, και αναφέρομαι στην κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας και στη μείωση της σύνταξης, αφού προστεθεί το ήδη κουτσουρεμένο μέρισμα, στο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15%, ενώ παράλληλα επισημάναμε για άλλη μία φορά στον Υπουργό Οικονομικών τα νέα μέτρα, με τα στοχοποιούνται και τιμωρούνται επιλεκτικά μόνο οι απόστρατοι, με τη μείωση της σύνταξής τους, λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία και με νέα επαπειλούμενη μείωση της σύνταξης το 2014 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία.
Είναι απαράδεκτο η συγκυβέρνηση να καταδικάζει σε συνθήκες ανέχειας εκείνους τους ανθρώπους που βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας αλλά και την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι όλα αυτά που προανέφερα τα ισχυριζόμαστε εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Δεν τα λέμε όμως μόνο εμείς.....
Σας υπενθυμίζω εδώ τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε πριν λίγους μήνες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί και το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού εκφράζοντας την αντίθεσή του στις νέες περικοπές που συζητούνται και “διαρρέουν” μέσω δημοσιευμάτων, ενώ χαρακτήρισε δυσανάλογα μεγάλες τις περικοπές των στρατιωτικών.
Επεσήμανε δε, και σωστά, ότι «δεν αρκεί μόνο να λέμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και ότι διοικούμε μέσω ανθρωποκεντρικής διοίκησης, αλλά πρέπει να το κάνουμε πράξη».
Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού και στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι περικοπές, τονίζοντας «ότι για να διατηρηθεί το αξιόμαχο», απαιτείται «εξασφάλιση οικονομικών πόρων τουλάχιστον στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών».
Πρέπει πλέον να αντιληφθούν οι συγκυβερνώντες πως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, τόσο των εν ενεργεία όσο και των αποστράτων στρατιωτικών, θα επηρεάσει κάθετα την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και θα υποβαθμίσει το εξαιρετικά σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε απερίφραστα ότι τασσόμαστε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Είμαστε δίπλα τους, είμαστε δίπλα σας όχι απλά με πολιτικούς όρους και στο πλαίσιο τυπικών δηλώσεων συμπαράστασης, αλλά ουσιαστικά και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και την στάση μας, γιατί οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο βασικός πυλώνας ασφάλειας της χώρας και ο σκληρός πυρήνας του κράτους. 
Είμαστε δίπλα τους γιατί όπως είχε πει ένας κορυφαίος της ελληνικής διπλωματίας ο κ. Δούντας, σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών τη δεκαετία του '80, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μιας δημοκρατικής χώρας είναι κατ' εξοχήν παραγωγικοί μηχανισμοί, καθ' όσον εξασφαλίζουν το περιβάλλον και το αγαθό της ασφάλειας, που άνευ τούτου ουδεμία οικονομική ή άλλη παραγωγική διαδικασία μπορεί να υλοποιηθεί. 
Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση για τους Στρατιωτικούς και τα Σ.Α, αυτό που ζητάμε και υποστηρίζουμε είναι, η ίση μεταχείριση και ισονομία όπως προστάζει και το Σύνταγμα της Ελλάδας”
Οι Ε.Δ είναι η πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας που οφείλει η κάθε κυβέρνηση να προστατεύει και να φροντίζει, ιδιαίτερα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η πατρίδα μας σήμερα.
* Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Λάρισας
Αναπληρωτής Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Άμυνας


Σχόλια

  1. Ποιός ζήτησε κ Παπαπύρου οι ΑΝΕΛ να είναι δίπλα τις ενεργές ΕΔ ?
    Δεν θέλουμε ούτε εσάς, ουτε και κανέναν αλλον από το πολιτικό κατετημένο δίπλα μας.
    Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσετε ήσυχους από τα κομματικά σας παιχνίδια.
    Και ένα ερώτημα , Γιατί μπερδεύεται τους απόστρατους με τις ενεργές ΕΔ ? Δεν έχετε καταλάβει οτι μόνο προβλήματα δημιουργείτε στους τέως συναδέλφους σας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.