ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ.

Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελούμενο από τους πολιτευτές Ν. Λάρισας, Μπάμπη Παπασπύρου, Βάνα Κυριλόγλου-Κουτσογιαννούλη και τα μέλη της συντονιστικής Διονύση Μπαλαμπάνη και Παναγιώτη Ντουρουντάκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, έναν απ τους μεγαλύτερους Συνεταιρισμούς με πεντακόσια ενεργά μέλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών, ενόψει του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων της 3ης Φεβ.2013 στην Λάρισα, με θέμα "Αγροτική Ανάπτυξη".
Στην συζήτηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου ο Πρόεδρος κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης και ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Σύκαλος.
Κατά την διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης παρουσιάσθηκαν από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, τα θέματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας. Τα σημαντικότερα προβλήματα που αναπτύχθηκαν ήταν:
Οι αθρόες εισαγωγές φθηνών κρασιών που δεν παρακολουθούνται και πολλά απ αυτά καταναλώνονται ως Ελληνικά. Μείζον είναι και το θέμα οινοποίησης των σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης από σταφίδα. Τονίσθηκε η ανάγκη σύγχρονης νομοθεσίας για το τσίπουρο με σύνδεση των Ελληνικών σταφυλιών. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των Γεωγραφικών ενδείξεων στο τσίπουρο, της ανάγκης φορέα ελέγχου ειδικά για τον αμπελοοινικό τομέα. Τέλος παρουσιάσθηκε το θέμα της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και στο κρασί, γεγονός που θα τα καθιστούσε δυσπρόσιτα και θα επηρέαζε την παραγωγική τους βάση.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απ' την μεριά τους τόνισαν ότι το κύριο μέλημα της Τρόικας και της συγκυβέρνησης είναι η διάσωση των τραπεζών και όχι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του πρωτογενούς τομέα και των υγιών συνεταιρισμών. Είναι πασίδηλο πως η συγκυβέρνηση προχωρά, κατ επιταγή της τρόικας, με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά στο ξεπούλημα μιας σειράς συνεταιριστικών βιομηχανιών έναντι ευτελούς τιμήματος, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες. Στην συνέχεια ανέλυσαν τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Αγροτικής Ανάπτυξης που εστιάζουν στην υιοθέτηση δυναμικής προστατευτικής κρατικής πολιτικής ως προς την προέλευση, τυποποίηση, πιστοποίηση και εξαγωγή ελληνικών προϊόντων ειδικά δε σε όσα διαθέτουν σήμα κατατεθέν ή Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης και την θεσμοθέτηση μέτρων διευκόλυνσης των εξαγωγών όπως καθιέρωση εξαιρετικά σύντομων προθεσμιών πιστοποίησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγωγής. Τέλος τονίσθηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προτείνουν την σταδιακή αύξηση της ποσοστιαίας συνεισφοράς και της συμμετοχής του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ, από το 4,5% που είναι σήμερα, στο 9%, μέσα από την αύξηση της παραγωγής και τον ταυτόχρονο δομικό μετασχηματισμό του αγροτικού ΑΕΠ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφού ευχαρίστησαν τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Δντη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, δεσμεύθηκαν να προωθήσουν στο κίνημα όλα τα προβλήματα με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και επίλυση τους.
tirnavosnews.gr

Σχόλια

  1. Αφού δεν μπορέσατε να βάλετε όλους τους DALTON στη φυλακή το ρίξατε στο νερό που καίει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.