Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Οι Τούρκοι αγοράζουν συστηματικά Ελληνικές μαρίνες.
Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Σε μια οικονομική συγκυρία που οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται ζημιογόνες, λόγω των επιπτώσεων της φορολογικής πολιτικής στον κλάδο των σκαφών.
Γιατί λοιπόν οι Τούρκοι γίνονται "στρατηγικοί επενδυτές" σε ένα ζημιογόνο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας ; 
Είναι βέβαιο ότι οι επενδύσεις αυτές δεν γίνονται με τεχνικοοικονομικά κριτήρια.
Οι λόγοι είναι καθαρά γεωπολιτικοί και εξυπηρετούν στρατηγικά συμφέροντα εθνικής σημασίας για την Τουρκία.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε εμείς να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Να διαβλέψουμε το ρόλο που μπορεί να παίζουν σήμερα ή που θα μπορούσαν να παίξουν στο μέλλον οι Ελληνικές μαρίνες, στη γεωπολιτική σκακιέρα των πολυμερών διεθνών συμφερόντων που συναντώνται και συγκρούονται στην Ελληνική ΑΟΖ,  και τη σημασία του ρόλου αυτού στο καυτό ζήτημα των ελληνοτουρκικών. 

Δε φτάνει μόνο να δυσφορούμε και να καταδικάζουμε.
Πρέπει να καταλάβουμε και τι παίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.