Ραχήλ Μακρή: «Είστε πιόνια της τρόικα και των συμφερόντων»

Σήμερα, γράφεται μια ακόμη πράξη του δράματος του Ελληνικού λαού. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου – έκτρωμα θα επιβαρυνθεί επιπροσθέτως ο φορολογούμενος με υπέρμετρα βάρη, που μαζί με τα χαράτσια, την φορολογία φυσικών προσώπων και τα τέλη επιτηδεύματος, θα τον οδηγήσουν στην πλήρη οικονομική του εξόντωση.
Δυστυχώς, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι πάμπλουτοι μεγιστάνες και τους φορολογεί ως πολίτες χώρας με υψηλά εισοδήματα.
Γνωρίζετε ότι ο κόσμος έξω δεν έχει να καλύψει τις βασικές του ανάγκες; Έχετε συνειδητοποιήσει που έφτασε το βιοτικό επίπεδο και το εισόδημα των Ελλήνων την ίδια ώρα οι πραγματικά έχοντες απολαμβάνουν φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού με τις δικές σας συστάσεις και προτροπές.
Έχετε την ψευδαίσθηση ότι με την επιβολή φόρων θα στρώσετε τα δημόσια οικονομικά. Πλανάσθε πλάνην οικτράν, αφού με την πολιτική σας όχι μόνο δεν βελτιώνετε την κατάσταση, αντιθέτως διαλύετε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και παραγωγής.
Καταστρέψατε την καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων μέσα σε δύο χρόνια και τον οδηγήσατε στη φτώχεια και την μιζέρια. Διαλύσατε την οικονομική αλυσίδα χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες για την κοινωνία και την χώρα.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν τολμά να αγγίξει τα υψηλά εισοδήματα γιατί πολύ απλά είναι αυτοί που την στηρίζουν με τη διαπλοκή τους. Είναι πολλά τα παραδείγματα μεγαλοεπιχειρηματιών που δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Εσείς όμως τους καλύπτετε εντέχνως…

Το ίδιο συμβαίνει και με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, που αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την ουσία της λίστας που είναι ο εντοπισμός ονομάτων που έχουν φοροδιαφύγει, την έκρυψε και τώρα με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Τα μεγάλα λόγια για είσπραξη των φόρων, των προστίμων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μένουν μόνο στα χαρτιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυρώσεις έχουν αυτοί που χρωστάνε λίγα, ενώ αυτοί που χρωστάνε πολλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα διαπραγματεύονται και τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής.

Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια κακή αντιγραφή των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, με μπαλώματα και ρυθμίσεις που βολεύουν τους ημέτερους. Την ίδια ώρα καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την βελτίωση της είσπραξης των φόρων, της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής αλλά και της αντισυνταγματικότητας της δυσανάλογης φορολογίας έναντι της οικονομικής δυνατότητας των Ελλήνων πολιτών. Είδαμε τα καταστρεπτικά σας αποτελέσματα με το μέτρο της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Οι συνέπειες πολλές, όπως οικογένειες χωρίς θέρμανση, συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου, επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, καταστροφή δασών, αιθαλομίχλη στις μεγάλες πόλεις και απώλεια εσόδων για το κράτος, αφού η πτώση του τζίρου έφερε χειρότερα αποτελέσματα. Τα ίδια και χειρότερα με την αύξηση του ΦΠΑ, του φόρου στα είδη εστίασης, στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, πράξεις οι οποίες ξεκίνησαν από τις αποφάσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ή δεν γνωρίζετε στοιχειώδη οικονομικά ή το κάνετε σκόπιμα και με δόλο, δεν εξηγείται αλλιώς η καταστρεπτική πολιτική σας. Μέσα σε δύο χρόνια εσείς σήμερα και χθες οι σημερινοί υποστηρικτές σας καταστρέψατε την Ελληνική οικονομία και κάνατε έναν περήφανο λαό να μαραζώσει.
Σας επισημαίνω για ακόμη μια φορά. Όση περισσότερη φορολογία αναγκάζεται να πληρώσει ο κόσμος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ύφεση για τη χώρα και τόσα λιγότερα έσοδα θα εισπράττετε.

Όσο συνεχίζεται η καταλήστευση των χαμηλών και μεσαίων οικονομικών στρωμάτων της κοινωνίας, τόσο θα οδηγείτε τους πολίτες σε αδιέξοδο και σε ανέχεια. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα ποσοστά της ανεργίας για τον περασμένο Οκτώβριο. Απογοητευτικά και όπως φαίνεται θα γίνουν ακόμη χειρότερα το 2013. Και όλα αυτά γιατί;

Για να προστατέψετε τα συμφέροντα των ημετέρων, τις τράπεζες και τα ξένα κεφάλαια που πριμοδοτείτε. Την ίδια ώρα που καταληστέψατε σε μια νύχτα τους μικροομολογιούχους που επένδυσαν στην πατρίδα τα χρήματα τους. Τους καταστρέψατε ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης τους.

Τα μέτρα που έχετε πάρει μέχρι στιγμής εφαρμόζονται μέχρι το τελευταίο cent στους αδύνατους και μη προνομιούχους. Στους συνεπείς που τα δηλώνουν όλα, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τα μεγάλα συμφέροντα και στους προνομιούχους τους προστατεύετε με κάθε τρόπο και προσπαθείτε να ανοίξετε «παραθυράκια» στη νομοθεσία για να τους απεμπλέξετε από τη φορολογία. Μπορεί να είστε τόσο αναίσθητοι και άδικοι;

Η χώρα χρειάζεται πρώτα απ’ όλα απεμπλοκή από την παρέμβαση τρίτων συμφερόντων, ξένων ή εγχώριων. Χρειάζεται τόνωση της αγοράς με αξιόπιστο φορολογικό σύστημα με ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μείωση των φόρων που σήμερα χαρακτηρίζονται ληστρικοί.

Ο κ. Στουρνάρας πριν από λίγες ώρες από αυτό το βήμα ανέφερε ότι η οικονομία προσαρμόζεται…

Όμως κ. Στουρνάρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν θεωρείται προσαρμογή της διάλυση της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων, την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου και την φτώχεια στη χώρα, τότε σας ευχαριστούμε αλλά την προσαρμογή να την εφαρμόσετε στον εαυτό σας και στους τραπεζίτες που υποστηρίζετε. Και αυτό συμβαίνει γιατί έχετε σπουδάσει την φιλοσοφία των τραπεζών και όχι της αγοράς και της Ελληνικής κοινωνίας. Εκ των πραγμάτων δουλεύετε για να εξασφαλίσετε το τραπεζικό σύστημα.

Πριν από λίγα χρόνια οι τράπεζες είχαν υπερκέρδη και περηφανεύονταν οι τραπεζίτες.
Σήμερα, χρεοκόπησαν και ζητάνε από τον Ελληνικό λαό να τις στηρίξει. Αύριο θα περάσουν ξανά στα χέρια των τραπεζιτών «καθαρές» από χρέη και οι Τράπεζες θα συνεχίσουν την πολιτική τους απαλλαγμένες από κάθε χρέος σε μια χρεοκοπημένη κοινωνία με πολίτες – είλωτες που θα παρακαλάνε για ένα δάνειο και μια εξυπηρέτηση από τους «φιλάνθρωπους» κατά τα άλλα τραπεζίτες.

Το φορολογικό σας νομοσχέδιο θα αποτύχει ούτως ή άλλως στην εφαρμογή του. Πρώτα, από όλα γιατί είναι άδικο και αβάσιμο. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τον τόπο προχωρήστε σε ανατροπή της πολιτικής σας, μειώστε τους φόρους, δώστε κίνητρα για να τονώσετε την αγορά και ενισχύστε τα Ελληνικά προϊόντα.

Κάντε τους πολίτες να νιώσουν ασφάλεια στη χώρα τους και δώστε δυναμική στην επιχειρηματικότητα, αλλά πως αφού εσείς φέρεστε ως «τρομοκράτες» σε κάθε προσπάθεια. Εφαρμόστε ένα δίκαιο σύστημα για τους συνεπείς και τιμωρείστε τους παράνομους φοροδιαφεύγοντες, για να δείξετε το καλό παράδειγμα σε όσους είναι νόμιμοι.

Όλα αυτά όμως χρειάζονται πολιτικό ανάστημα, κάτι το οποίο αποδεικνύεται ότι δεν έχετε, αφού είστε πιόνια της τρόικα και των συμφερόντων. Γι’ αυτό και το φορολογικό σας νομοσχέδιο είναι ένα κουρελόχαρτο χωρίς ουσία και υπόσταση, αφού δεν θα συμβάλλει επ’ ουδενί στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, το αντίθετο θα αποτελέσει ταφόπλακα για την Ελληνική κοινωνία.


Σχόλια