Όποιος "ανεξάρτητος" βουλευτής φυγαδεύσει τον Παπανδρέου, θα αποτεφρωθεί πολιτικά.

Φωτογραφία για Βουλευτής ΠαΣοΚ. Ο Παπανδρέου έχει και ποινικές ευθύνες. olympiada 

Είναι αστείο και μόνο να προσπαθούν κάποιοι να αφήσουν εκτός κάδρου διερεύνησης ποινικών ευθυνών τον Παπανδρέου, από την στιγμή που ο αντιπρόεδρος της βουλής, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος,"είδε" και ποινικές ευθύνες στον τ. πρωθυπουργό με την "παρεα" του, όπως την χαρακτήρισε.

Σε αυτή την λογική, η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι η μόνη τεκμηριωμένη, ειδικά εφ' όσον μιλούμε για διερεύνηση. Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Παπαδήμος δεν ήταν πρωθυπουργοί κάποιας παραδείσιας κατάστασης, αλλά χειριστές ειδικών οικονομικών συνθηκών. Συνυπεύθυνοι με τους υπουργούς οικονομικών για την λίστα. Άρα είναι υποκριτικό να προτείνονται ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος, χωρίς πρωτίστως να προτείνεται ο Παπανδρέου, πολιτικός προϊστάμενος και των δύο. Αλλά και ως ο άνθρωπος που έδινε την μοναδική νομιμοποίηση στις ενέργειες του Παπακωνσταντίνου. Ο Παπακωνσταντίνου όχι μόνον δεν είχε εκλεγεί, αλλά ήταν μονίμως εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ο Γιώργος Παπανδρέου που τον νομιμοποιούσε, αυτονόητα πρέπει να λογοδοτήσει για την έκνομη συμπεριφορά του.

Αλλα από την στιγμή που κάποιοι βλέπουν ευθύνες και για τον Βενιζέλο, δεν μπορεί να αφήνουν εκτός κάδρου τον Παπαδήμο. Τον "τεχνοκράτη", τον άνθρωπο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικονομία αδιαφορώντας για τις όποιες κοινωνικές συνέπειες των πράξεων του. Αφού ο Παπαδήμος παρουσιάστηκε ως "γκουρού", όφειλε ΑΜΕΣΩΣ να ασχοληθεί με την περιβόητη λίστα, από την οποία η υπόλοιπη Ευρώπη είχε αποκομίσει δισεκατομμύρια. Με τι ακριβώς ασχολήθηκε ο Παπαδήμος εάν δεν ασχολήθηκε με την λίστα; Με την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων; Με την καταστροφή των μικροομολογιούχων; Αυτονόητη λοιπον η παραπομπή του.

Ειδικά όμως για όσους εξελέγησαν υπό τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, εκμεταλλευόμενοι τον αγώνα του τελευταίου που ήταν ο μοναδικός πολιτικός που συγκρούστηκε μετωπικά με την επίορκη -κατά τον Γρηγοράκο- παρεΐτσα Παπανδρέου, δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία να μην υπερψηφίσουν την πρόταση. Εάν το κάνουν, φυγαδεύουν τον Παπανδρέου, γεγονός που ισοδυναμεί με υποκλοπή της ψήφου των πολιτών.

Εάν ο Καμμένος άφηνε εκτός ευθυνών τον Παπανδρέου, θα ήταν ένας πολιτικός απατεώνας. Ένας "λεφτά υπάρχουν". Ένας πουλημένος, επίορκος που έκανε συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Δεν το έκανε και αυτό είναι προς τιμήν του. Όσοι το επιχειρήσουν ενώ πολιτεύθηκαν πλάι του, θα αποτεφρωθούν πολιτικά φέροντας εις το διηνεκές το στίγμα μίας αισχρής συναλλαγής.

Μην ρωτήσετε πως. Όταν η παρέα Παπανδρέου επέτρεπε το άδειασμα των τραπεζικών ταμείων για να δανειοδοτεί άνευ όρων μεγαλοκαναλάρχες και "πράσινους" επιχειρηματίες, είναι πολύ εύκολο να "πείσει" μεμονωμένους, να "εξαρτήσει" πολιτικούς. Εδώ υποδούλωσε την πατρίδα σε μία εκκωφαντική σιωπή που έσπαγαν μόνο ανεξάρτητες φωνές. Ολίγων πολιτικών και αρκετών πολιτών.

Σχόλια