Προς Εθνική Τράπεζα: Τελικά πόσα καταστήματα θα κλείσετε; Και πόσοι θα απολυθούν

ΧΘΕΣ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, στο bankwars είχαμε αναρτήσει θέμα με τίτλο “Απολύσεις τραπεζουπαλλήλων unte portas! Προαναγγελία από κορυφαίο στέλεχος της ΕΤΕ”.
Θα περίμενε κανείς, ότι επειδή η ενημέρωση “ζει” πλέον κυρίως  ηλεκτρονικά και όχι τόσο μέσω των εφημερίδων που αναφέρουν τα θέματα την επόμενη μέρα, να δοθεί μία απάντηση. Οχι για το bankwars, αλλά για τους χιλιάδες τραπεζουπαλλήλους που ανησυχούν για τη δουλειά τους.

Δεν είναι λίγο, να βγαίνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ  κ. Π. Χριστοδούλου και να δηλώνει ότι θα αναδιαρθρωθεί το 25% του δικτύου της νέας τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση με τη Eurobank και όλα να κυλούν ήρεμα και ωραία, όπως σε μία παιδική χαρά.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΘΕΜΑ και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, θα δώσει τις ανάλογες διευκρινήσεις.
“Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ Π. Χριστοδούλου, αναφερόμενος χθες στη συγχώνευση της  ETE με τη Eurobank, είπε  ότι το 25% του δικτύου του νέου ομίλου θα μπορούσε να αναδιαρθρωθεί. (Όλοι γνωρίζουμε τι θα πει  στην Ελλάδα η λέξη «αναδιάρθρωση»).
Η Εθνική έχει στην Ελλάδα 516 καταστήματα και η Eurobank 524. Σύνολο, 1040. Αν λοιπόν… αναδιαρθρωθεί το δίκτυο, λίγο πάνω από 250 καταστήματα βάζουν λουκέτο! Λάθος καταλάβαμε; Αν ναι, να επανορθώσουμε αμέσως.
Το παρήγορο για τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας τους είναι, ότι οι δύο τράπεζες έχουν καταστήματα σε Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία.  Οπότε, αν η «ρήση» του κ. Χριστοδούλου αφορά και αυτά, μειώνεται ο αριθμός της … αναδιάρθρωσης.
Πάντως, είτε έτσι, είτε αλλιώς, θέσεις εργασίας τραπεζουπαλλήλων θα χαθούν πολλές το 2013 και φυσικά όχι μόνο από την Εθνική. Υπάρχουν στα συρτάρια των τραπεζών … αναδιαρθρώσεις ουκ ολίγες”.
http://www.bankwars.gr/?p=53610

Σχόλια