Μ. Χρυσοβελώνη: «Όχι άλλα προσωπικά ρουσφέτια του κ. Σαμαρά στη Βουλή»


Η Αναπλ. Γραμματέας Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την κατάργηση-συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«   Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε κατά των κομματικών κομισάριων, φίλων, κολλητών ή αποτυχημένων πολιτευτών που καταλήγουν σε θέσεις Γενικών Γραμματέων. Ο κ. Σαμαράς ενώ διαρρέει ότι υιοθετεί την ιδέα της κατάργησής τους, εμφανίζεται να παραπέμπει το θέμα στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ακόμα και με τα μέτρα του κ. Σαμαρά, η πολιτική αυτή προσποίηση ξεπερνά τα εσκαμμένα. Δείχνει ότι δεν έχει πάρει στα σοβαρά ούτε την συνταγματική αναθεώρηση αφού ανακατεύει άσχετα θέματα, ούτε βέβαια επιθυμεί να καταργήσει τους γενικούς γραμματείς. Για αυτό άλλωστε προωθεί με το συζητούμενο νομοσχέδιο την τακτοποίηση του φίλου του κ. Βαρτζόπουλου στην υψηλή θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού.
 Επίσης, επειδή έχει φίλο και συνεργάτη του πλέον τον συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο, θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί σ’ αυτόν για να πληροφορηθεί πως το Σύνταγμα δεν τον εμποδίζει να καταργήσει τους φαύλους γενικούς γραμματείς. Εκείνο που τον εμποδίζει είναι η απροθυμία του ίδιου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή σε βάρος «κολλητών» που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς διόρισε σ’ αυτές τις καλοπληρωμένες θέσεις...
 Εδώ οι δικαιολογίες τελειώνουν για όλους. Όταν ερχόμαστε στην Ολομέλεια για να ψηφίσουμε οφείλουμε να γνωρίζουμε τι ψηφίζουμε. Οφείλουμε επίσης να αναλαμβάνουμε και την ευθύνη για αυτά που ψηφίζουμε και να μην λέμε «δεν ήξερα» ή «δεν κατάλαβα» ότι πρόκειται για φωτογραφική εξυπηρέτηση. Γιατί αν γίνεται κάτι τέτοιο από μέρους των συγκυβερνώντων, τότε απλά δικαιώνουν όσους απαξιώνουν τον κοινοβουλευτισμό και προσφέρουν επιχειρήματα σε βάρος της Δημοκρατίας. Και ο νοών νοείτο».

Σχόλια