Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Μ. Χρυσοβελώνη: «Συνεχίζεται η κοροϊδία με τις διαθεσιμότητες»

Η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ για τις διαθεσιμότητες που θα μετατραπούν τελικά σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για το θέμα των διαθεσιμοτήτων ρώτησα για 3η φορά πριν από 2 μήνες στη Βουλή τον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτάκη.
Την απάντηση που δεν πήρα έρχεται να την δώσει το ΔΝΤ με την τελευταία έκθεση του.

Θυμίζω ότι σύμφωνα με την Τρόικα μέσω των διαθεσιμοτήτων θα επιτευχθούν άμεσες μισθολογικές εξοικονομήσεις για το Δημόσιο ύψους 167 εκατ. Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδέχθηκε κι η Συγκυβέρνηση με το τελευταίο μεσοπρόθεσμο.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πως θα προκύψουν οι παραπάνω μειώσεις μισθών των 27.000 υπαλλήλων που θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης μέχρι το τέλος του 2013. Γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν αν όντως «πρόκειται απλώς για μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη» όπως διατείνεται ο κ. Υπουργός.

Επομένως εδώ κάποιος δουλεύει τον Ελληνικό λαό: είτε ο κ. Μανιτάκης που δεν μιλά για απολύσεις, είτε ο κ. Τόμσεν που προβλέπει υποχρεωτικά μαζικές απολύσεις....».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.