Γιώργος Νταβρής: "Δεν γυρνάτε φαίνεται στις γειτονιές. Γυρίζετε με τέσσερις- πέντε αστυνομικούς ο καθένας και δεν τολμάτε να βγείτε έξω..."

«Δύο είναι τα θέματα της επικαιρότητας αυτές τις μέρες. Το ένα θέμα είναι η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες εν υπνώσει λίστες και το δεύτερο θέμα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο που, όπως γράφει η εισηγητική έκθεση, είναι ένα μέρος του νέου σχεδίου που έχει στο μυαλό της η Κυβέρνηση προκειμένου να κάνει μια εφαρμοσμένη οικονομική πολιτική που δεν την είχαν κάνει χρόνια πίσω, ούτως ώστε να διανεμηθούν τα βάρη και ο πλούτος που εισπράττεται στη μεσαία και πιο κάτω τάξη.
Ας δούμε πώς συνδέονται αυτά τα δύο γεγονότα. Η μεν Κυβέρνηση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει ρίξει ένα πέπλο,
με τη λίστα Λαγκάρντ και τα στικάκια που έχουν διαφορετικές ημερομηνίες, από ό,τι άκουσα από τον κ. Βενιζέλο σήμερα.
Το κύριο θέμα αυτό στην ουσία του δεν το πιάνουμε. Ο κ. Βενιζέλος δηλαδή και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών ή ο κ. Παπανδρέου σαν Πρωθυπουργός –τον οποίο εμείς ζητήσαμε να παραπεμφθεί- στερούνται βασικής ικανότητας διεύθυνσης, ώστε να πάρουν τον κ. Διώτη και τους υπόλοιπους –αφού τόσα χρόνια ακούνε για τη φοροδιαφυγή- και να τους πουν «Τι γίνεται εδώ, κύριοι υφιστάμενοι»;
Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε Υπουργέ –μια και ο προϊστάμενός σας απουσιάζει- δεν έκαναν ποτέ μια σύσκεψη, δεν είχαν ακούσει για φοροδιαφυγή σε αυτή τη χώρα; Ποτέ; Δεν κάλεσαν τον κ. Διώτη να του πουν «τι συμβαίνει;». Και το θέμα αποκρύπτεται, δηλαδή αυτοί που πάντα φοροδιέφευγαν, κάτω από τα προηγούμενα φορολογικά νομοσχέδια, κάτω από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, κινούνταν άνετα σαν το ψάρι μέσα στο νερό και κατέκλεβαν τη χώρα».
«Η ιστορία της λίστας Λαγκάρντ έχει να κάνει με ένα κατάπτυστο σύστημα στη χώρα που την έχει κλέψει. Και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεστε αυτό που σας λέει πάρα πολύ προσεκτικά ο κ. Κακλαμάνης. Το είπε και η κ. Μπακογιάννη «Είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουμε». Δεν έχετε συναίσθηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο καταστρέφετε τη μεσαία τάξη. Τη λιώνετε!
Το νομοσχέδιο δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό, δεν είναι μόνο -όπως σας λέει ο κ. Κακλαμάνης- ότι δεν θα πάρετε τα λεφτά, είναι εθνοκτόνο! Εκεί είναι το θέμα. Δεν έχετε συναίσθηση και του χρόνου που πάτε να το εφαρμόσετε. Διαλύετε τη μεσαία τάξη. Θα τινάξετε την κοινωνία στον αέρα. Δεν το καταλαβαίνετε αυτό. Δεν γυρνάτε φαίνεται στις γειτονιές. Γυρίζετε με τέσσερις- πέντε αστυνομικούς ο καθένας και δεν τολμάτε να βγείτε έξω.»
«Κλείνω με την εξής πρόταση, γιατί η Αντιπολίτευση πρέπει να κάνει και προτάσεις. Δείτε το βίντεο ενός ανθρώπου που ήταν το δεξί χέρι του κ. Παπαδόπουλου. Τον ξέρει πολύ καλά ο κ. Βενιζέλος. Ήταν ο κ. Κανελλόπουλος, που νομίζω ότι ήταν από τους ιδρυτές του ΣΔΟΕ. Εάν φωνάξετε τον κ. Προβόπουλο και «παντρέψει» τη βάση δεδομένων της Τραπέζης της Ελλάδος , όπου «πατώντας το κουμπί θα βγουν όλοι οι χοντροί», όπως λέει ο λαός.
Η πρόταση είναι αυτή. Πρέπει να πληρώσουν στη συγκυρία αυτή που περνάει η χώρα αυτοί οι οποίοι έχουν και τους γράφει το STERN. Πάρτε τα λεφτά από αυτούς που έχουν, αλλιώς έχετε τεράστια ιστορική ευθύνη».

Σχόλια