Βγάζουν «λάδι» τον Βενιζέλο...

Λάδι βγαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις δηλώσεις του ότι έχει πάρει αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας. Χθες, από τη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, δικαίωσε όμως όσους υποστηρίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος την πάτησε εξαιτίας του βερμπαλισμού και της αμετροέπειας που τον διακατέχει, αφού υποστήριξε ότι
η συζήτηση φούντωσε από μια υπερβολική έκφραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο ως υπουργός Αμυνας. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από την οφειλόμενη έρευνα που έκανα στη συνέχεια ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την υπόθεση. Επρόκειτο, αν θέλετε, για μια έκφραση από αυτές που διατυπώνονται στο Κοινοβούλιο που μπορεί να έχει το στοιχείο της υπερβολής, αλλά δεν αφορούσε ούτε απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα των επιτελείων ούτε οτιδήποτε άλλο παρόμοιο ή αντίστοιχο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι καλό θα ήταν το θέμα να κλείσει άμεσα.
Αυτό που προκάλεσε αίσθηση πάντως ήταν και οι πολύ χαμηλοί τόνοι του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι αρχικά είχε φτάσει να ζητήσει μέχρι και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο ερωτών βουλευτής Θ. Δρίτσας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει εθνικό θέμα ούτε ανησυχεί για τα απόρρητα έγγραφα, θέτει ωστόσο θέμα ιδιοκτησιακής αντίληψης.
«Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας ότι κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν μπορεί να έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον τομέα κυβερνητικής ευθύνης στον οποίο προΐσταται. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν ίσχυσε για τον κ. Βενιζέλο και το λέω κατηγορηματικά» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο θόρυβος θα πρέπει να κοπάσει και να μη μεταφέρονται οι κομματικές συγκρούσεις και οι κομματικές αντιδικίες στον πολύ ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος είναι χώρος για να ενώνει και όχι να χωρίζει.
Εκτενής αναφορά όμως έγινε και σε ακόμα μία παράμετρο που έθεσε ο κ. Βενιζέλος, ότι στον Τύπο διαρρέουν πολύ σημαντικότερα έγγραφα από αυτά που είχε ο ίδιος στην κατοχή του. Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι παλαιότερα -ίσως και λόγω της χαλαρότητας των καιρών- υπήρξαν τέτοια φαινόμενα διαρροών, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι σήμερα τα θέματα των διαβαθμισμένων πληροφοριών τηρούνται με απόλυτη ευλάβεια.
Γιώργος Λυκουρέντζος, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΤΩΜΑΤΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε αν το έψαξε ο Παναγιωτόπουλος τότε δεν υπάρχει θέμα... τι λόγο έχει να πει ψέματα...; χα χα

    ΡΕΖΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΉΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.