Επιστολή αναγνώστη προς "Ελευθερία", για διόρθωση ρεπορτάζ για ΧΑΙΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Στο φύλλο της «Ελευθερίας» της 27/1/2013 σε ρεπορτάζ με τίτλο «Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Χαϊκάλη» αναφέρεται ότι η αφορμή για τη σφοδρή σύγκρουση ήταν «η πρόταση του κ Χαϊκάλη να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο, τη στιγμή που το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας επιδεινώνεται δραματικά μέρα με τη μέρα».
Στην επίμονη και επανειλημμένη ερώτηση (και όχι απλώς «αναφορά» όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ) του κ Χαϊκάλη «πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ;» ο Γεωργιάδης προκλητικά δεν απαντούσε, μιλώντας για τη βουλευτική αποζημίωση του κ Χαϊκάλη.
Η αποχώρηση δε του Γεωργιάδη περιγράφεται στο ρεπορτάζ («αφαίρεσε το μικρόφωνό του, είπε bye και απλά αποχώρησε») με τρόπο που δίνει την εντύπωση στον αναγνώστη (μετά και την ανακριβή περιγραφή των όσων προηγήθηκαν) ότι επέδειξε «ανώτερο πνεύμα» και «ευγένεια χαρακτήρος».
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και γίνεται αμέσως αντιληπτή από όποιον παρακολουθήσει το βίντεο.
Για να μην έχει κανείς αμφιβολία, παραθέτω αυτολεξεί τον διάλογο:
Χ: -Πως θα ζήσει ο άλλος, αυτό σου λέω, πως θα ζήσει ο άλλος με 586 ευρώ;
Γ: -Σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης, απ τον επόμενο μήνα, εγώ θα έρθω να ελέγξω ότι τα πήρες. 586 θα κρατήσεις και τα άλλα θα τα μοιράσεις. Αλλά όχι θα πεις τα μοίρασα. Θα τα δώσεις δημοσίως… Εάν το κάνεις…
Χ: -Η ουσία είναι μία. Με 586 ζει άτομο;
Γ: -Εάν το κάνεις…
Χ: -Γιατί το υποχρεώνεις να ζει με 586 ευρώ;
Γ: -Εάν το κάνεις θα σου πω μπράβο.
Χ: -Είσαι ξεφτίλας ρε. Είσαι ξεφτίλας ρε.
Γ: -Για να πάρεις ψηφαλάκια.
Χ: -Ένας ξεφτιλισμένος είσαι. Άντε ρε… είσαι γελοίος.
Γ: -Προκαλώ τον Παύλο Χαϊκάλη.
Χ: -Γι αυτό σου λέω; Εγώ σε ρώτησα αν μπορεί να ζήσει άνθρωπος με 586 ευρώ. Μην πάς την κουβέντα αλλού.
Γ: -Ξαναλέω. Εγώ προκαλώ τον Παύλο Χαϊκάλη.
Χ: -Δεν ζουν οι βουλευτές με 586.
Γ: -Άρα να μην πάμε με τα 586. Πάρτο πίσω τότε.
Χ: -Σε ρωτάω για άλλο βλάκα. Ε βλάκα. Σε ρωτάω άλλο.
Γ: (σηκώνεται να φύγει).
Χ: -Είναι βλάκας. Μου πάει αλλού την κουβέντα. Αν ζει άνθρωπος με 586 ευρώ. Άντε μπράβο. Κοροϊδευόμαστε τώρα; Να πάμε να δώσουμε εμείς 586; Τέλος πια δηλαδή. Δεν θα κοροϊδεύουμε τον κόσμο ρε Αυτιά.

Επειδή είμαι αναγνώστης της εφημερίδας,
επειδή την εφημερίδα σας διαβάζουν και άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ ώστε να δουν το επίμαχο βίντεο και να κρίνουν,
επειδή ο υπόψιν «κύριος» ψήφισε ενάντια στο σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρά το «πρόγραμμα» που είχαν ανακοινώσει προεκλογικά και με επιχειρήματα του επιπέδου που φαίνεται στο παραπάνω αναφερόμενο βίντεο, τα οποία επαναλαμβάνει στις συχνότατες εμφανίσεις του στα κανάλια, να μου μειωθεί ο μισθός και να μου επιβληθούν φόροι απάνθρωποι, ληστρικοί που θα εξαθλιώσουν εμένα και την οικογένειά μου, χιλιάδες δε συμπολίτες μου τους οδήγησαν στην αυτοκτονία,
επειδή γνωρίζω ότι «κύριοι» σαν και τον παραπάνω πληρώνουν για να «πειράζονται» τα ρεπορτάζ που αναφέρονται στο πρόσωπό τους και να «βγαίνουν λάδι»
και επειδή θίγεται η νοημοσύνη μου με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ,
ζητώ να το διορθώσετε ώστε ν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Τα στοιχεία τα έχετε. Είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνετε για «κυρίους» σαν κι αυτόν.

Γιώργος Παπανικολάου
29/1/2013

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.