Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Σταυριανάκης: Πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Βενιζέλου

Ο γνωστός ποινικολόγος Περικλής Σταυριανάκης, με επέμβαση που έκανε στο Εκ-Κεντρικό Δελτίο για το θέμα των εγγράφων για την άμυνα της χώρας που διατηρεί μέχρι και σήμερα στο σπίτι του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι από νομικής πλευράς πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά ο κ. Σταυριανάκης δήλωσε: «Ο Βενιζέλος είναι σε πανικό και δεν ξέρει τι λέει.
Δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς για ποιό λόγο τα έγγραφα για την άμυνα της χώρας

μπορούν να βρίσκονται στα χέρια κάποιου που δεν είναι στο χώρο του Πενταγώνου.
Μία ενδεχόμενη ομηρία για παράδειγμα, σημαίνει αυτόματα και ομηρία της χώρας.
Αυτό είναι σημαντικότερο και από τη λίστα Λαγκάρντ... Η λίστα το περισσότερο που μπορεί να προκαλέσει είναι οικονομική καταστροφή ενώ αν χαθούν αυτά τα έγγραφα και περάσουν σε λάθος χέρια μιλάμε για καταστροφή της χώρας.
Πρόκειται καθαρά για ποινικό αδίκημα το ότι κατέχει απόρρητα έγγραφα ενώ δεν πρέπει.
Ακόμα και ότι το ομολογεί είναι αδίκημα
».

Σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη για το αν μπορεί η Δικαιοσύνη να κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Βενιζέλου, απάντησε ότι «το γεγονός και μόνο ότι το παραδέχεται είναι αδικήμα. Φυσικά και μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του και μετά το θέμα να πάει στη Βουλή».
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.