Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Αρχικά εξαφάνισαν εισοδήματα και ρευστότητα, τώρα θα μας πάρουν τα ακίνητα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα. Μέχρι στιγμής εξανεμίστηκε μόνο η ρευστότητα στη χώρα εξ αιτίας της αδυναμίας δανεισμού από τους ιδιώτες χρηματοπαραγωγούς (τραπεζίτες). Και τούτο γιατί η χώρα δεν είχε, ούτε φρόντισε ποτέ το σάπιο πολιτικό σύστημα να έχει, αυτοδύναμη παραγωγική μηχανή ώστε να αντέξει. Το μεταπολιτευτικό κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα με τις μπλέ, πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις του,
φρόντισε να αναπτύξει μια άρχουσα οικονομική τάξη κρατικοδίαιτων παρασίτων που πλούτιζε με δανεικά, τα οποία δανεικά καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα εμείς, αντί να ανοίξει την οικονομία στην ελληνική κοινωνία και στο επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων.
Αρχικά λοιπόν ήρθε ο κ. Παπανδρέου, όπως τον καταγγέλλει ο ίδιος ο υπουργός του και έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, στέλνοντας το μήνυμα παντού ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανείζεται άλλο. Στη συνέχεια το ΔΝΤ με εσκεμμένα «γιατροσόφια», τα οποία ονόμασε «εσωτερική υποτίμηση», επέφερε πλήρη ασφυξία ρευστότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα η παρανοϊκή φορολόγηση μας οδηγεί όλους, ολόκληρη την κοινωνία, στο να γίνουμε οφειλέτες αυτού του ίδιου και απαράλλαχτου κράτους, το οποίο εξακολουθούν να το διοικούν το ίδιο πολιτικό σύστημα (τίποτα δεν άλλαξε) και οι κρατικοδίαιτοι προστάτες του που συνυπέγραψαν τα μνημόνια και μας έδεσαν χειροπόδαρα, παραβιάζοντας Σύνταγμα και νόμους.
Όπως είναι φυσικό, το επόμενο στάδιο θα είναι η εκποίηση για πενταροδεκάρες τόσο της δημόσιας όσο και των ιδιωτικών μας περιουσιών, κι αυτό όχι για να ζήσουμε, αλλά για να πληρώσουμε τους εξοντωτικούς φόρους για να διατηρηθεί το πολιτικό σύστημα και να εξοφλούμε τους δανειστές προστάτες του, όσο το χρέος παραμένει βιώσιμο. Αυτό το έργο, όπως δείχνουν τα πράγματα, ανέλαβε να το διεκπεραιώσει ο κ. Σαμαράς.
Είναι ακόμα καιρός, πριν μας πετάξουν από τα σπίτια μας στους δρόμους, να αντιδράσουμε. Η ρευστότητα αποκαθίσταται εύκολα, ακόμα και αν απαιτηθεί να τυπώσουμε δικό μας χρήμα. Όμως αν χάσουμε τις περιουσίες μας, αυτές δεν θα μπορέσουμε να τις ξαναποκτήσουμε ποτέ όσο ζούμε. Μαζί με τις περιουσίες μας θα χάσουμε και κάθε ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Πως θα αντιδράσουμε; Με το μόνο δημοκρατικό τρόπο που έχουμε. Να ζητήσουμε να αποφασίσουμε άμεσα με δημοψήφισμα για Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα, ώστε να περάσει ο έλεγχος της κατάστασης στο λαό και όχι στα διάφορα αδιαφανή αντιλαϊκά κέντρα και χρηματοδοτούμενα ινστιτούτα. Αν αυτό γίνει παλλαϊκό αίτημα, τότε καμία εξουσία δεν μπορεί να το αρνηθεί. Το θέλουμε όμως; Αυτό μέλλει να απαντηθεί. 
Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική λύση σωτηρίας.
Πέτρος Χασάπης
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9425.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.