Μια λίστα μα τι λίστα

γραφει ο αρισταρχος
Έχει τώρα εδώ και τόσο καιρό δεν κάνουμε τίποτε άλλο ασχολούμαστε με την λίστα Lagarde. 
Βρήκαμε το παιχνίδι της απασχόλησης. Βρήκαμε το κέντρο που θα τραβάει τια φώτα όπως τις μύγες. Έτσι θα περνούν στο σκοτάδι πράγματα και θάματα.
Ο ένας εκ των υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή της χώρας δηλώνει στην επιτροπή αδιάφορα “την έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου και δεν θυμάμαι σε ποιόν” Λες και μιλάει για το σακάκι του ή την ομπρέλα του. Ο έτερος Καπαδόκης που την κρατούσε μαντρωμένη στα συρτάρια του την βγάζει και την δίνει στον Στουρνάρα ύστερα από το μπάχαλο ενός μηνός. Με πλήρη αδιαφορία για τους εμπεριεχομένους σ’ αυτήν την παραπειστική λίστα που κατά πάσα πιθανότητα υποκρύπτει φοροφυγάδες. Και τον φαντάστηκα πως την πετούσε στον υπουργό των οικονομικών όπως πετάει το frisby. Μα καλά είναι δυνατόν να μην είχε ενημερωθεί ο εκ των υπευθύνων για το χάλι μας Mr Giorgos Papandreou για την ύπαρξη αυτής της ξεδιάντροπης λίστας; Και βέβαια ήξερε. Να δούμε πότε θα μάθουμε εμείς.
Όλοι ήξεραν, αλλοίωσαν, έκρυψαν και μας βίασαν. Με χαράτσια, περικοπές και αποδόμηση εργατικών κατακτήσεων ετών. Και πονώ ακόμα περισσότερο βλέποντας να χάνεται το παιχνίδι απόν την χλιαρή στάση των εργατοπατέρων. Αυτοί, οι σάρκες εκ της σαρκός μας. Οι πάτρονες συνδικαληστάρες μας. Αυτοί που μαζί τους κατεβαίναμε για κατακτήσεις. Τώρα άφησαν μόνο τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, εύκολη λεία των αρπαχτικών που παίζουν με λίστες και άσωστες-διασώσεις.
Πόση κοροϊδία θα αντέξουμε ακόμη; Πόση υποκρισία; Πόσο ψέμα;
Βγαίνει ο εκ των αριστερά συγκυβερνώντων και μιλάει για δύχτι προστασίας των ευάλωτων ομάδων κι έφτασε ο εργαζόμενος που πλήρωνε εισφορές μέχρι και χίλια ευρώ το μήνα να διεκδικεί σύνταξη ίδια με αυτή των 5000 ενσήμων. Πόσο δίκαιο και ασφαλές φαντάζει; Αν η μεσαία τάξη καταστραφεί και ήδη είναι στα πρόθυρα, η πλήρης και ανεπίστροφη καθολική καθίζηση θα είναι σίγουρη.
Όλοι χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις στον εισαγγελέα και πληρωμή πρώτα από όλα για ασέβεια και περιφρόνηση στην υπέρτατη τιμή που τους έκανε ο λαός. Να βρεθούν στην εξουσία κοντά στο χρήμα, στον πλούτο, στην επιορκία. Κατάσχεση περιουσιών και απόδοση ευθυνών με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι δεν μας ξεπάστρεψαν; Με συνοπτικές διαδικασίες;
Ώρα τους και ώρα μας.
αἰέν ἀριστεύειν
--
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου 
όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε 
τουλάχιστον όσο μπορείς:
 μην την εξευτελίζεις

Σχόλια


  1. 3.1.13
    Μας δουλεύουν χοντρά,με ψιλό γαζί!!

    Αυτοί που φαίνονται στην φωτογραφία είναι, και οι δυο τους,τέως διοικητές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος!Του γνωστού ΣΔΟΕ.(τρομάρα μας).
    Το 1517 είναι ο τηλεφωνικός αριθμός του ΣΔΟΕ όπου μπορούν οι πολίτες,ανώνυμα, να καταγγείλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή άλλης μορφής οικονομικά εγκλήματα!!Από το 2008 μέχρι και σήμερα,έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες καταγγελιών.Πως γίνονται οι αξιοποιήσεις των καταγγελιών;Κάθε πρωί,μαζεύονται 5-6 διευθυντάδες και ΄΄βαθμολογούν΄΄ τις καταγγελίες σε κλίμακα,από 1-4.
    Παράδειγμα!Τους κατήγγειλε κάποιος ότι, ο γείτονας του,ο κύριος Σκορδοπούτσογλου Ανανίας,αντί για νόμιμα ξύλα,καίει στην σόμπα του, το σκρίνιο του και ένα μπαουλοντίβανο ρουστίκ, με αποτέλεσμα να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα.Ή,ακόμα χειρότερη περίπτωση,ο τσαγκάρης της γειτονιάς ενός άλλου,ο κύριος Γιαγλής Λαλάκος,του άλλαξε τις σόλες σε ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια και ΔΕΝ τον έκοψε απόδειξη!!Αυτομάτως,και ο κύριος Σκορδοπούτσογλου και ο κύριος Γιαγλής,μπαίνουν στην κατηγορία 4,των επικίνδυνων φοροφυγάδων,και ξεκινάει αυτεπάγγελτη δίωξη.
    Δεύτερο παράδειγμα.Έχουμε μια λίστα,ένα cd,ένα usb,μια βιντεοκασέτα και μια κατάσταση με ονόματα πολιτών,όπου αναφέρονται και φαίνονται ΚΑΘΑΡΑ καμιά τριανταριά χιλιάδες Έλληνες που ΄΄πέρασαν΄΄παράνομα από το τελωνείο στο εξωτερικό,ποσά και προϊόντα, (οικοσκευές), αξίας,250 δις ευρώ!Οι πληροφορίες ήλθαν στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ από, 2-3 υπουργούς,3-4 δημοσιογράφους,4 υπουργούς Ευρωπαϊκών χωρών ,σε φακέλους αλλά ΧΩΡΙΣ χαρτόσημο του δημοσίου!!!!Ούτε καν πρωτοκολλήθηκαν,ως εισερχόμενα έγγραφα!!Ξανά αυτομάτως, χαρακτηρίζονται οι περιπτώσεις, ΄΄ως μη γενόμενες καταγγελίες΄΄,και μπαίνουν σε άγνωστα συρτάρια΄΄!!!Και όπως πολύ σωστά δήλωσε ο κύριος Διώτης,ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ,πήρε το στικάκι από τον Υπουργό(γαμώ τα υπουργεία μου!!) με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο και δεδομένου ότι έτσι το στικάκι αποτελεί ΄΄παράνομο αποδεικτικό μέσο΄΄,το έκανε ΓΑΡΓΑΡΑ!!!
    Δηλαδή,για να καταλάβετε το μέγεθος της μαλακίας που μας δέρνει,το 2010 και το 2011,περισσότεροι από 35.000 πολίτες πήραν τηλέφωνο στο ΣΔΟΕ,στο 1517, για να καταγγείλουν διάφορα οικονομικά εγκλήματα. Τα στοιχεία αυτά κρίθηκαν νόμιμα και ερευνήθηκαν ανάλογα.Οι λίστες, με χιλιάδες ονόματα Ελλήνων που ΄΄έβγαλαν΄΄ λεφτά στο εξωτερικό,κρίθηκαν(όπως λέει ο Διώτης και οι άλλοι) στοιχεία παράνομα!!!!!
    Επομένως το κυνήγι επικεντρώνεται, ΜΟΝΟ, σε όλους τους Σκορδοπούτσογλου και τους Γιαγλίδες, έτσι ώστε να τηρούνται, κατά γράμμα, όλες οι παράγραφοι των μνημονίων!!


    Υ.Σ. Δεν γαμιέστε,λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε cowboy μας δουλεύεις ?
      Ποια foto του φριζμπίζοντα σκύλου ?
      Οσον αφορά το κλείσιμο , δεν μπορώ να πώ τίποτα ....
      Του Πανεπιστημίου ο γράφων ...
      ΥΓ Φίλε κόψε το τζάκι, σε πειράζει ο καπνός .....

      Διαγραφή
    2. Ποιο πανεπιστήμιο τελείωσες;Αν και δεν χρειάζεται πανεπιστήμιο για να συσχετίσεις μερικά πράματα. Την φωτο δεν την ΄΄πήρε΄΄στην αποστολή.Όσον αφορά τα γραφόμενα σου,μάλλον πρέπει να πήρες 5 χρόνια αναβολή για να τελειώσεις το γυμνάσιο!Ε;Πάντως το κλείσιμό μου πήγαινε σε άλλους,όχι σε σένα,αν και........

      Διαγραφή
    3. Cowboy foto δεν παίρνουν τα σχόλια σε post, παρά μόνο σε μορφή link.
      Αν θες παραδίδω σχετικά μαθήματα ....
      Η έκφραση "του πανεπιστημίου" χρησιμοποιείται για όσους βωμολοχούν.
      Αν θές παραδίδω επίσης μαθήματα στην απλή καθημιλουμένη ....

      Διαγραφή
  2. Συνεχίζεις να με πληγώνεις,ρε Λούκι Λουκ!Είμαι της παλιάς σχολής,εγώ.Αν και έχω περάσει από πολλά πανεπιστήμια,κατέληξα σαυτήν την γλώσσα. Κατέληξα ότι την καταλαβαίνουν καλύτερα.Thanks but no,thanks, για τα μαθήματα.΄Εχω τον καλύτερο δάσκαλο (τον γιο μου))αλλά δεν δέχομαι.Είτε γιατί είμαι ανεπίδεκτος, είτε γιατί, απλά ,δεν ΄΄γουστάρω΄΄.OVER and end.Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.