Καμμένος: "Θεωρούμε όμως ότι η δική μας πρόταση που περιλαμβάνει τα τέσσερα αυτά πρόσωπα καλύπτει το σύνολο της διερεύνησης για την απόδοση της δικαιοσύνης"

Υπό την προεδρία του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος με θέμα την πορεία προς το συνέδριο, την επικύρωση της οργανωτικής επιτροπής των προσυνεδρίων, την διαδικασία εκλογής επιτροπής του συνεδρίου και τον καθορισμό της στάσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο θέμα της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνεδρίασε πριν από λίγο και καταλήξαμε στο κείμενο για την πρόταση για την προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών κ. Γιώργου Παπανδρέου και κ. Λουκά Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία περιγράφονται σε μια έκθεση 21 σελίδων που θα δοθεί στην δημοσιότητα άμεσα.
Πριν από λίγο ζήτησα να επικοινωνήσω και θα επικοινωνήσω εντός των επομένων ωρών, πέραν των ανεξάρτητων βουλευτών, με τους περισσότερους από τους οποίους έχω ήδη έρθει σε επαφή και μοιράσει το κείμενο της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μετά την χθεσινή ομολογία του κ. Παπακωνσταντίνου ότι ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου οι κινήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ, οπότε φαίνεται πλέον καθαρά η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού, να συνυπογράψει και η αξιωματική αντιπολίτευση την πρότασή μας. Η πρότασή μας θα δοθεί και στα υπόλοιπα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 βουλευτών για την κατάθεση της προτάσεώς μας.
Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός εκείνο που απαιτεί αυτή τη στιγμή είναι η απόδοση δικαιοσύνης και στην απόδοση δικαιοσύνης θα πρέπει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του Δημοκρατικού και Πατριωτικού Τόξου να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Μικροπολιτικά παιχνίδια δεν χωράνε σε αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δηλώσει δημόσια ότι θα ψηφίσουμε τις προτάσεις όλων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Θεωρούμε όμως ότι η δική μας πρόταση που περιλαμβάνει τα τέσσερα αυτά πρόσωπα καλύπτει το σύνολο της διερεύνησης για την απόδοση της δικαιοσύνης.»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε πάρει διαβεβαίωση κ. Καμμένο;

«Δεν έχω ακόμα μιλήσει με κανέναν, θα δοθεί το κείμενο αφού πρώτα διαβάσουν τις θέσεις μας και λάβουν θέση στο κείμενο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Από ανεξάρτητους βουλευτές έχω ήδη διαβεβαιώσεις για τη συνυπογραφή της προτάσεώς μας, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Νομίζω ότι αυτό που προέχει είναι να διαβάσουν όλοι την πρόταση, από εκεί και πέρα μέχρι αύριο το μεσημέρι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν ποιοι θα συνυπογράψουν μαζί μας την πρότασή μας. Δεν είναι θέμα πολιτικού κέρδους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η συνυπογραφή της προτάσεώς μας, είναι θέμα απόδοσης της δικαιοσύνης, και εμείς αυτό που ζητούμε είναι να συνυπογράψουν όλοι και βεβαίως προεξαρχόντως της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Να δείξουν όλοι πλέον αν θέλουν την απόδοση της δικαιοσύνης ή αν πάμε για μια ακόμα φορά για συγκάλυψη πολιτικών προσώπων.»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα υπογράψετε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ;

«Έχουμε δηλώσει ότι συμφωνούμε για τη διερεύνηση όλων των πολιτικών προσώπων και τις προτάσεις από οποιαδήποτε μεριά και αν έρχονται. Αυτό ζητούμε και από εκείνους.»


Σχόλια