Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η ανάλυση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος


Ναι μεν αλλά θα αναφέρει η έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ, που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του ταμείου, όπου και αποφασίστηκε η εκταμίευση της συμμετοχής του ύψους 3,24 δις ευρώ.

Το ΔΝΤ είχε κάνει ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (στόχος το 120% του ΑΕΠ το 2020), δεχόμενο ότι είναι βιώσιμο ακόμα και αν υπερβεί λίγο το στόχο. Να θυμίσουμε ότι ο χρυσός κανόνας της συνθήκης του Μάαστριχτ που τέθηκε σε ισχύ από την αρχή του έτους, κάνει λόγο για ανώτατο όριο βιωσιμότητας ενός χρέους το 60% του ΑΕΠ.

Σήμερα, αναμένεται και η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ αύριο αναμένονται δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.