Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

«Η Ευρώπη πάσχει...η Γερμανία κερδίζει»

Στη Süddeutsche Zeitung δημοσιεύεται πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη πάσχει-η Γερμανία κερδίζει». Η εφημερίδα σημειώνει: «Η Γερμανία βγαίνει μεγάλος νικητής από την τρίτη χρονιά της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Την ώρα που τα γειτονικά κράτη κυρίως στην Νότια και την Ανατολική Ευρώπη πάσχουν υπό το βάρος της ανεργίας και της υπερχρέωσης, η Γερμανία θα κλείσει το 2012 χωρίς νέα χρέη.
Για το 2013 αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 0,4%, ενώ το 2014 η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 1,6%. Ο αριθμός των απασχολούμενων θα παραμείνει σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτά θα είναι τα πορίσματα της ετήσιας έκθεσης για την οικονομία, η οποία θα δημοσιοποιηθεί από την γερμανική κυβέρνηση σήμερα. Το γερμανικό κράτος παρουσίασε 22,5 δις ευρώ νέο χρέος, 5,6 δις Ευρώ λιγότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν τον Νοέμβριο, παρά μάλιστα το επιπρόσθετο κόστος ύψους 10 δις Ευρώ της ευρω-διάσωσης.
Με το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ασχολείται η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia:
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η σκληρή πολιτική λιτότητας και η αύξηση των φόρων έχουν φέρει τη χώρα στα όριά της. Τα νέα χτυπήματα εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων οδήγησαν τη χώρα στα όριά της. Τα νέα χτυπήματα προκαλούν ανησυχία. Εξαιτίας της νέας έξαρσης της βίας κάνει λόγο κανείς για ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.