«Ρίνγκ» για τον γραμματέα το Δημ. Συμβ. Πύργου (βίντεο)

Η εκλογή του γραμματέα αποτέλεσε την αφορμή να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε «ρίγκ» όπου δεν παίχτηκε μποξ, αλλά εκτοξεύτηκαν βαριές εκφράσεις μεταξύ μείζονας μειοψηφίας και πλειοψηφίας.
Ενώ η αρχή έδειχνε πως θα ήταν μία συνεδρίαση ήρεμη και χωρίς προβλήματα μετά τον τυφώνα που είχε προηγηθεί στην προηγούμενη για το ίδιο θέμα τα πράγματα εξελίχτηκαν τελείως διαφορετικά.
Από την μείζονα μειοψηφία προτάθηκε ο κ Δημήτρης Λιατσής και έγιναν οι τρεις ψηφοφορίες που ορίζει
ο Καλλικράτης για την εκλογή του μόνο που όμως δεν συγκέντρωσε το αριθμό των ψήφων που απαιτεί η σχετική πλειοψηφία αφού πήρε μόνο 10 και έπρεπε να πάρει 17 αφού οι παρόντες ήταν 32.
Εκεί ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος» Γαβρίλης Λιατσής ζήτησε να ισχύσει η εκλογή. Ο προεδρεύων όμως της συνεδρίασης κ Αντώνης Καράμπελας επικαλέστηκε το νόμο του Καλλικράτη, υποστηρίζοντας  πως σε αυτή την περίπτωση λέει ότι την θέση καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που έχει τις περισσότερες ψήφους, με αποτέλεσμα να οριστεί ο κ Γιώργος Χαρίτος Θεοδωρέλος που ήταν ο έβδομος σε σταυρούς αφού οι πριν από αυτόν δεν αποδέχθηκαν την θέση.
Μάχη…
Ο κ Λιατσής δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την εκλογή του γραμματέα και απευθυνόμενος προς τον κ Καράμπελα του είπε πως εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, πως ο ρόλος του τελείωσε και πως ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμενης Διοίκησης κ Αγγελάκας επεσήμανε πως υποδεικνύεται από την μείζονα μειοψηφία.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο κ Στάθης Καννής επεσήμανε πως ο νόμος αυτό ορίζει και πως δεν μπορεί να αγνοηθεί, ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος τόνισε πως η αντιπολίτευση στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου που άρχισε θυσιάζει την κοινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του νομού.
Τα αίματα άναψαν και πάλι όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Φώτης Δημόπουλος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι παράνομα πετάει τα σκουπίδια στην Αλφειούσα για να του απαντήσει ο Δήμαρχος ότι είναι επικίνδυνος για την πόλη.
Ο κ Γιάνναρος μίλησε για θέατρο που παίζεται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τη θέση του Γραμματέα ενώ ο κ Σεφερλής τόνισε πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να αποτελεί πηγή προβλημάτων για τον Δήμο.
Επιτροπές
Στην οικονομική επιτροπή από την πλειοψηφία τακτικοί εξελέγησαν οι Παναγιώτης Φραγκαντώνης, Κώστας Μποσμής, Γιάννης Αργυρόπουλος, Αντρέας Αντρικόπουλος και Σούλα Τζίνη και από την μειοψηφία οι Φώτης Δημόπουλος, Γιώργος Ανδριόλας και Βασίλης Σεϊντής.
Στην επιτροπή ποιότητας ζωής οι Δημήτρης Αντωνέλος, Κώστας Μποσμής, Μπίρμπας, Γιάννης Αργυρόπουλος  και Φώτης Ανδρικόπουλος και από την μειοψηφία οι Κουρμπανάς, Γεράνιος και Δημόπουλος 

http://ileiapost.gr/ileia/item/11489 

Σχόλια